🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 124
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • Sunshine state
Осман за мен трябваше да спечели, абсолютно ги надскочи и двете по готвене, макар Биляна да ми е безкрайно симпатична, фактите са си факти. И десертът му ми хареса, и фонтанчетата и тн. Имаше идея и си я следваше докрай с много изпипани ястия. Марианна беше посредствена в основното и десерта си и с тия тиквички... 😵 Биляна нямаше как да спечели също, просто очевадно Осман заслужаваше наградата - беше постоянен цял сезон и на финала. Жалко, много жалко!
И като си представя, че от тая надувка Мариянна ще гледаме мастъркласове в бъдещи сезони... 😡

# 631
Да и аз бях за десерта на Осман. На мен пък точно фонтанчетата най- много ми харесаха. Може само една виличка от десерта да опитам, ама като в приказка ще се чувствам.😉😁 И не знам колко е бил тежък, на мен нито основното му ,нито предястието ми се сториха кой знае колко въглехидратни и тежки , че да не можеш да си позволиш един по така десерт с кафенце например.😉 Пък и колко пък да не е вкусен шоколад с шоколадово кремче ?😁 То не е задължително всичко да си изяждаш,като в детската градина.
Не съм опитвала тиквен сладкиш. Ама определено кисело мляко и тиквички не ми навяват изобщо мисли за сладкиш, а и думичката камъчета ме изгуби тотално. От какво за Бога са тези камъчета ??? От плод ? От крем ? От захар ?.... И не знам , ама странничка си беше комбинацията тиквички и кисело мляко ,ягоди и мед. 😉 Сякаш две в едно беше.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 04:11 от Joy 05

# 632
  • Sunshine state
И аз се зачудих от какво ли са тези "апетитни" камъчета.. 😆
Абе нямам думи направо.

# 633
Чувствам се идиотски, че тази зубърка спечели. Като варненка ме е срам и от рибената и супа, и калкана, и десерт. Да се скрие някъде,  че това е регионална кухня. Ти поднеси на варненец рибена чорба с тиквички и какво ще ти чуят ушите...Осман трябваше да спечели. Биляна сякаш беше " на черешата"

Разочароващ финал, менюто на Мариана беше доста скучно, стана ми ясно защо Петя се ядоса , но парица е царица - 50 хилки не са малко пари, ако се спестят.

Иначе самия победител ми е супер неприятен като излъчване и ми се струва доста посредствена, което е очакваното за бекграунда и.

Като цяло едва ли ще се срамува от това че са и “помогнали”, там откъдето идва това е практика, свикнала е.

Не мисля да гледам друг сезон, има си ютуб канали.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 07:16 от Звездица небесна

# 634
На мен никой от финалистите не ми беше фаворит. Много слаб сезон. Осман самодоволен, малко скромност не би му била излишна. И каква излагация с фонтаните от Практикер... Само първото му ястие ми хареса.

# 635
  • София
Колкото и да е добър Осман като готвач, това арогантно поведение ми е супер противно. Не е чак такъв добър готвач, че да се държи толкова егоцентрично. Или се опитва да подражава на Гордън Рамзи, той понякога малко се изхвърля, но пък има 7 звезди Мишлен обаче  Laughing

# 636
Както писах по-рано, изгледах първите 2 седмици и спрях заради двете джуки. Тези тримата даже не си ги спомнях.
Вчера направо включих на финала .
Мариана веднага ме издразни. Никой не може да ме убеди, че тази супа е била вкусна. Да на рибения бульон му трябва по-малко време да се вари, за да стане, но за да не е безвкусна водица и подправки трябва доста неща да се сложат вътре. Скромен опит от мен една неварненка с рибните супи. Не само нашите рибени супи се правят да са богати от минимум три вида риби и месата им, но и средиземноморските и азиатските. Това не беше рибена супа по никой стандарт. Тиквичката-обичам много салата от прясна тиквичка, за да е вкусна, няма как да се получи от заливане с един семпъл бульон.
За рамен - къде сте видели рамен с един зеленчук. Тиквички бяха и на дебели ленти, което за азиатска кухня е недопустимо и в голямо количество и бульон само в долната част на чинийката и отгоре украса - е нищо не е това и няма как да е супа. Та това някакво си нейно, никакво творение, ни е рибена супа, ни е черноморско, ни е азиатско.
Биляна вида се, че не и се получиха добре ястията, особено гълъба, разбра се като го разряза, нямаше време да го слага във фурна, да го мине на тиган щеше да се загуби търсената от нея визия.
За мен груба грешка от нейна страна да не знае, че птичи меса не се сервират недосготвени, нещо което и журито не отбеляза.
Осман мълчи си там нещо, готви си, не е многословен като съперниците си.
Първите 2 ястия много ми хареса. В десерта се беше престанал с украси и шоколад. Но пък оценявам труда му за тази инсталация и предвид провала на другите за мен, не е основание, че е тежък и претруфен да го отрежат.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 08:49 от zari65

# 637
Вчера осъзнах, че имам роднина, която е в обкръжението на Марианна и можеше да ви спойлна победата й още преди месеци, защото роднината ми каза, че е било лошо пазена тайна от много отдавна 😁 нещата, които каза за Марианна са общо взето това, което видяхме в самото предаване. Сподели, че е забавен и интересен човек, но болна от амбиция и готова да прегази всичко и всеки по пътя си, ако се отвори възможност за нещо. Най-интересното, което каза за нея е, че Марианна е по-склонна да помогне на некадърници в тяхната сфера, отколкото на по-можещи хора, просто защото не иска нейните позиции да бъдат застрашени. Това общо взето се случи и в Мастършеф, където тя се отдръпна от групата на по-способните готвачи и се присламчи за Лора.

Гледах с половин око, защото не съм крила симпатиите си към Биляна, но от харесванията на постовете на Петя ми стана ясно преди две седмици, че няма никакъв шанс тя да е спечелила. Зарадвах се, че поне избута до финал, защото тогава се опасявах, че дори дотам не е стигнала. Няма спор и, че не се представи силно на финала, та закономерно не спечели. Имах силно усещане, че и Осман не печели, знаейки че Петя му симпатизира доста, та не мисля, че тя щеше да е толкова огорчена, ако той се оказваше крайният победител. По тая линия логичното се случи и Марианна триумфира.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 08:46 от Oliboo

# 638
Подозирам, че Таня е Биляна Simple Smile))) и се радвам, че е тук сред нас.

И за мен тя знаеше, че няма да спечели, с менюто й от финала експериментира и остави продуцентите и шоуто в позицията да оценяват скумрия с ягоди, да хапнат гълъби и да не могат да кажат нищо, щото трябва накак да избутаме 2 часа ефирно време.

Хубаво е, че се потвърждава мнението ми за Осман, че е добро и наивно дете. Но така и не разбра посланието на журито, че малко е повече.

Аз имам органическа непоносимост към свръх уверени и свръх убедени в себе си хора, каквато Марияна се представи. Малко смирение никому не е навредило в този живот.

Моята любимка е Мелят, чисто и добро същество, красива и позитивна.

Дори Лора ми стана симпатична накрая. На фона на Марияна, особено. И тая морска пяна винаги ми е изглеждала като някой да се е поизплюл в чинията. Тоналността във  всичките й чинии беше бледост, озвучена от комсомолски рецитал. Ми, мерси съм.

# 639
  • София
...А щом държите на факти, ето още - финалното меню на Марианна е изцяло изготвено от главния партньор на мастър шеф. Сега станаха ли ясни нещата
Това го обявиха официално в залата ли?
Колкото и да е добър Осман като готвач, това арогантно поведение ми е супер противно. Не е чак такъв добър готвач, че да се държи толкова егоцентрично. Или се опитва да подражава на Гордън Рамзи, той понякога малко се изхвърля, но пък има 7 звезди Мишлен обаче  Laughing
Ами само на него чичаааа ви Митко му подвикваше от балкона кое как да сготви, на неговия десерт намериха сто хиляди кусури (щото точно пък на Марианна не разбрах наистина какво толкова харесаха на онзи безформен десерт), така че то каквото почукало, такова отговорило. Писах вече, момчето пред когото, каквото имаше да доказва, го направи и спечели повече от колкото прословутата награда. И отново да повторя, чакам да видя развитието на Марианна като готвачка, ама откровено казано просто не я виждам. Тя и ресторант да отвори с този характер, идея нямам кой ще се съгаси да отиде да работи при нея.

Затова и Биляна го караше през просото и въобще не ѝ пукаше и се забавляваше. Тя впрочем от мидата Сен Жак в един от епизодите, направо го удари на едно към гьотере без да си дава зор.

# 640
  • София
Е, тя не е длъжна да стане готвачка Марианна. Има си професия, а сега и 100 000 лв. в повече. Пито платено.

# 641
Тя затова и Биляна го караше през просото и въобще не ѝ пукаше и се забавляваше. Тя впрочем от мидата Сен Жак в един от епизодите, направо го удари на едно към гьотере без да си дава зор.
Защото не яде доматите с колците и всичко и е било ясно! Поведението и и готвенето и може би са били такива, защото е поела отговорност да завърши този фарс, но и вид протест.

# 642
На Мариана менюто имаше обща линия. Колкото и да не се харесаха тиквичките на бг-мамма.
Десертът и беше ефирен, по другите ястия нямаше забележки.
И по трите ястия, според журито нямаше забелешки.
На Мариана и скумрията и гълъбът, не бяха за Мастър шеф.
Осман беше великолепен до десерта. Там вече стана абсолютно прекаляване.

# 643
За готвенето не знам,  но много ме впечатли как концепцията на Биляна започна от “искам да покажа мастър шеф ястия с продукти, които има във всяка кухня” и скумрията и стигна до основно с гълъб. А пък Осман от Гоце Делчев се възприема за Балканджия.

# 644
На Мариана менюто имаше обща линия. Колкото и да не се харесаха тиквичките на бг-мамма.
Десертът и беше ефирен, по другите ястия нямаше забележки.
И по трите ястия, според журито нямаше забелешки.
На Мариана и скумрията и гълъбът, не бяха за Мастър шеф.
Осман беше великолепен до десерта. Там вече стана абсолютно прекаляване.
Нарежи си на ленти една тиквички, местни и едно бульонче и я хапни.

Общи условия

Активация на акаунт