🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 150
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • пустинята Гоби
А каква е идеята да има нагласен участник? Зрителят се чувства измамен. Аз се чувствам много разочарована. Мастършеф е провал и едва ли догодина ще има нов сезон.

# 616
Когато се твърди с подобна убеденост, че даден участник е спечелил нечестно, трябва да се влезе в конкретика. В постовете Ви няма такава. Само някакво лично мнение, от което блика силно огорчение, че не е спечелила Биляна. Много е общо всичко, което пишете, с някакви двусмислени твърдения...нищо не се разбира. Защото на телевизора ясно се видя, че Биляна не беше най-добрата тази вечер. И некадърни готвачи също не се забелязаха. Ако всичко е било фалш - кажете защо с факти.

# 617
  • Sofia
И аз чакам някой да разкаже каква е идеята да има нагласен участник или някой да плати на БТВ 50 000лв, за да стане победител (и съответно БТВ плюс журито да си плюят на реномето за тези смешни пари).

Ще съм благодарна също да споделите дали публиката подписва договор и дали са някакви мегастроги договори, каквито бяха коментирани тук, че може сценаристите да кажат на публиката да прави едно или друго.

# 618
  • пустинята Гоби
Щото не гледам риалита, седнАх веднъж и сега ми е тъпо. Няма да гледам повече нищо, загуба на време. А и Гласът гледам, и там изгониха моят любимец…

# 619
Щото не гледам риалита, седнАх веднъж и сега ми е тъпо. Няма да гледам повече нищо, загуба на време.
Ми то няма друго за гледане, та все с нещо трябва да си губим времето. Или стари филми по другите телевизии, давани по 50 пъти (Карате кид мернах одеве, моля ти се!) или постоянно трябва да зяпам HGTV... Готова съм вече за бригадир на строителен обект с тая програма!

# 620
  • пустинята Гоби
Да, и аз така го чувствам - подигравка със зрителя. В началото харесвах Мариана, после ми опротивя. И като спечели, неприятно ми стана. Неслучайно повечето играчи бяха за Биляна и Осман, както и зрителите.

Ние “виждаме” това, което шефчетата казват. Османе - тежък десерт, Биляна не помня какво ти е предястието. Дали е така, Божа работа. В нета има доста рецепти за гълъб, има цвета на Билянения, че даже и по-кървав. Това е деликатес за незапознатите, аз бих го яла. Еленче може, гълъб не. Що така?

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 00:45 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 621
Сега си спомних, че преди няколко седмици в друга тема имаше спойлер, че не Лора, а Марианна печели.
Марианна не я харесвам от самото начало. Не ми е симпатична, не съм по азиатската кухня.
Но има знания и някакви умения. А в този случай това с тиквичката си беше концепция и тя беше печеливша. Да сервираш предястие, основно и десерт с един и същи продукт, но сготвен по различен начин така, че да не омръзва, си е голям плюс.
Осман за мен беше най-добър, като изключим фонтанчетата. Аз си падам по тежките десерти, но е факт, че след тежко месо, тежък десерт може да дойде в повече. И тези фонтанчета бяха прекалени. В първия момент като видях дима си помислих, че се получава някакси кулинарно , с то било фонтанче! Това му изяде главата според мен.
Поведението на Биляна от вчера и фнес е странно. Хубаво, странни комбинации, ама чак пък толкова. За мен тя се самосаботира по някаква причина. За нея бях от самото начало, но последните ѝ две представяния не заслужаваха титлата.
До десерта бях сигурна, че Осман ще победи. Но в момента, в който пусна тези шадраванчета знаех, че ще е Марианна.

# 622
Когато се твърди с подобна убеденост, че даден участник е спечелил нечестно, трябва да се влезе в конкретика. В постовете Ви няма такава. Само някакво лично мнение, от което блика силно огорчение, че не е спечелила Биляна. Много е общо всичко, което пишете, с някакви двусмислени твърдения...нищо не се разбира. Защото на телевизора ясно се видя, че Биляна не беше най-добрата тази вечер. И некадърни готвачи също не се забелязаха. Ако всичко е било фалш - кажете защо с факти.
Е, хайде сега, Сластна! Вие имате своите предпочитания, аз -моите. За мен Марианна е некадърна, показа го не веднъж. Тоя бутафорен финал е пълна подигравка със зрителите.
За договорите на зрителите - пълна глупост. Залата е пълна с платени зрители, останалото - близките на финалистите.
Между другото видяхте ли Файчето в публиката - през цялото време суфлираше рецептите на Марианна (стъпка по стъпка) накрая някой се провикна, че това е нечестно и той излезе от студиото след основното.
Вие нали не мислите, че някой връща и разменя някакви пари. Просто не ги взима.
Снима се цял ден и е ужасно изморително.
А щом държите на факти, ето още - финалното меню на Марианна е изцяло изготвено от главния партньор на мастър шеф. Сега станаха ли ясни нещата

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 00:57 от TanyaMMM

# 623
  • София
На фона на десерта на Божана -Балон от изомалт, шоколад и плодове, днешните бледнеят, даже са на светлинни години..

Аз досега никъде не прочетох спойлер кой ще спечели, но не съм и търсила, затова ми беше интересно и както казва Денка от съседното шоу-Аз съм в шок...
От една страна съм доволна, че не спечели миската, от друга разочарована, че спечели не този, който трябва..
Ама да сме живи и здрави!

# 624
  • София
Tanya, то повечето тук писахме, че Марианна по принцип е най-слаба от тримата, но голяма част не сме съгласни, че днес (а и вчера) Биляна е готвила прекрасно, както пишеш. Разбирам, че си пристрастна, но няма нужда да оборваш наред. Дори и да не сме били там, чиниите ги видяхме, имаше си сериозни грешки.

Днес Биляна не беше блестяща, голяма работа. Това не означава, че през сезона не е била и че няма потенциал да ѝ стане професия, както и на Осман. Марианна не я виждам в професионална кухня.

# 625
  • пустинята Гоби
Видях го Файчето, седеше най-отзад.

Стига бе, толкова очевидно нагласено ли е било в залата. Марияна не я ли беше срам да спечели?

# 626
  • София
Ако е трябвало да суфлира- не трябваше ли да е по-напред? Че то така- я го чули, я не….. Simple Smile

# 627
  • пустинята Гоби
Ми тя залата 5 реда, едва ли публиката кряка 3 часа. Сигурно е тихо през повечето време. Марияна па не може ли запомни 3 рецепти, че някой трябва да суфлира? Какво стана с 3 годишното планиране на рецепти и търсене в библиотеки? То и без това звучеше абсурдно.

# 628
Вижте, аз нямам намерение да налагам мнението си, не ми е самоцел. Аз казвам това, което съм видяла. Всеки има право да харесва който си ще и в това е целия 'чар' на телевизията.

# 629
Видях го Файчето, седеше най-отзад.

Стига бе, толкова очевидно нагласено ли е било в залата. Марияна не я ли беше срам да спечели?

Изобщо не го видях, а и какво се предполага, че трябва да разбираме от това суфлиране? Че ѝ е подсказвал или какво?
Не харесвам Марианна, но е факт, че този път се справи ОК. Биляна, личният ми фаворит, и вчера, и днес, сякаш се самосаботира. Шоколад с гъби, скумрия с домати и ягоди, сурово месо... Десертът и чисто като техника не беше нещо уау. Демонстрираше мн повече преди това.
Осман беше невероятен до излагацията с тези фонтанчета. И освен това, наистина след тежка храна за основно не се сервира тежък десерт.
Не ми е приятна Марианна, не харесвам и типа кухня, която тя предпочита. Но като концепция и изпълнението ѝ тя се справи най-добре на финала.

Общи условия

Активация на акаунт