"Delibal" е красив и емоционален романтичен филм. Не само има сладка, невинна и романтична аура, но е и нещо различно и изпълнено със съдържание, тъй като ни разказва за сериозно психично заболяване, което е все по-често срещано сред младите хора, и главният герой, изигран от ЧаатайУлусой(BarisAyaz), е изправен пред сериозно психологическо разстройство като биполярност. Ако за някои има значение само външната красота на актьора, за мен, като фен на Чаатай(не фен на ролята), нищо не е по-важно от гъвкавостта и трансформации, през които е минавал с всяка изиграна роля! Разнообразна гама от външности, емоции и изражения на лицето, изразителност на очите и език на тялото, с които ме очарова през почти 13-те години на кариерата си и които открих и в "Delibal"! Чаатай ме очарова и привлича като магнит точно поради тази причина!
Той не е линеен актьор и както правилно казва, обича предизвикателствата... Не се съобразява с външния си вид, както се съобразяват с много от тези, които се смятат за "негови фенове", защото при него професионализмът идва първо! Той е много всеотдаен актьор, който обича и се занимава с тази професия! Само който го е учил може да разбере това! Множеството изражения на лицето му са като в калейдоскоп, Чаатай може безгрижно да превключи за части от секундата от усмивка към плач, от чувство на тъга към това на щастие! С "Delibal" и неговото представяне той разчупи леда с интервюта, репортажи и корици на известни списания като: GQ, Huriyet, Marie Claire, Grazia, покана за телевизия (Beyaz Show), реклама на Колинс, която се оказа истински успешна, тема за художници и портретисти, за критици и други актьори! Чаатай беше прероден тогава, от собствената си пепел и той го искаше! Липсваше му да бъде обичан, липсваше му да показва любовта си!.. За мен "Delibal" беше повратната точка в актьорската му кариера! Той е пионер на младото поколение, амбициозен и професионален младеж! Обичам го и съм горд, наблюдавайки еволюцията му, че съм му фен!
от Габи
Това е той - нашият "луд мед"

С "Delibal", Чачо направи важна стъпка в кариерата си, остави зад гърба си юношеските мелодрами и започна да прави по-сложни герои, които изискваха повече подготовка, повече отдаденост и резултатът е налице... сега той е най-добрият турски актьор!!!

, това ще бъде избор който трябва да се приеме.....най важното е да бъде щастлив