Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 910
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
...

Това с другарчето за домашни го имахме в 5 и 6 клас, но не функционираше никак добре и го махнаха.
При нас работи, защото им е задължително и защото имат някаква санкция.
Другата седмица голямото няма класни, но другото имат 2 класни, вторник и сряда, и то много сериозни. Ще направят 4 та поредна седмица с по 2 класни всяка седмица и между тях тестове по езиците и проекти по нвт . И конспектите и по математика и по география за другата седмица на много голям материал. Не като да не е поглеждано по препоръките, но е много . За пръв път до сега отказваме участие уикенда в отборния турнир по тенис заради учене. До сега винаги се е справял. Добре обаче , че еднин от резервите не беше болен и успяхме да откажем. Много ме е яд. 

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 21:56 от bella-ciao

# 301
  • Deutschland/HE
Мисля да си взема този Deutscland ticket който е 50 Евро.

Той е с годишен абонамент. Ако се регистрираш онлайн просто ще ти пратят картата по пощата и ще трябва да си дадеш предварително банковите данни. Разлика няма, дали онлайн или ше отидеш на място.Все попълваш формуляри.

Ооу добре, че попитах.
Не е за мен значи този билет/карта.

Мая, 49евро тикетс е месец за месец, но се води абонамент и трябва кюндигунг, за да го прекратиш. В началото твърдяха, че е тримесечен, но май има промяна и можеш веднага да го прекратиш. Трябва внимателно да се прочетат условията.

# 302
пък и щял да стане 69 . да видим колко ще стане .
colibri  в същност кои ЛФ за абитурата смяташ за лесни. При нас трябва да има или мате или английски или немски и от там следва избора на останалите. Т.е. и трите са шайзе , като матето е най-малкото шайзе според мен. Следвано от английския

# 303
Пише, че трябва до 10 число на предходният месец да го прекратиш.
Но не знаех че е пластика.

# 304
  • Deutschland/HE
Мая, не е пластика. Аз предпочитам пластика, но е само онлайн 49евро тикета. Онзи ден се препотих във влака, защото картата не искаше да се зареди на телефона, но след дълго чакане стана, а имаше пълен обхват. Може да разгледаш дневните групови карти, ако сте 3ма те са много изгодни и са хартиени, без валидиране. Не забравяте да си напишете имената, важан за 5човека.

Бела, за мен английският е най-лесен. Но дъщеря ми не ме послуша и избра математика. Аз съм завършила МГ преди 30+години, тя учи материал, които ние не сме учили, не съм учила и в Икономическия Университет после.

Тя ще прави математика, химия и ПоВи (англ) като писменни абитур, а устни ще са немски и английски. Това е сегашният план, да видим до края на февруари дали ще промени.

# 305
" На никой не му пука за децата" е квинтесенцията и абсолютната истина от последните страници.

# 306
colibri и сина ми мислеше английски, но той поддържа доста контакти в училището и като разбра, че систематично и изключително се работи по политически теми като Black Lives Matter  подобни и се отказа. Не защото е против  например Black Lives Matter , а защото всички мислят и пишат едно и също ... нещо като при нашия полит. соц. Не е интересно да се обсъжда и не е интересно да се пише. Не се знае кой какво ще прочете , кой как ще го прочете и кой какво мнение има и колко ще бъде погъделичкан.
По-интересно би било немкси, защото там се обсъждат произведения и повечето нямат ново рестриктивно и линейно препрочитане .
За математиката си права .  При нас в гимназията по-малко материал се учеше. Интеграли, ВиС - 1,2 курс ФМИ.

Ами защо да му пука на някой за децата ? От тях не се печели.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 21:54 от bella-ciao

# 307
  • Deutschland/HE
Бела, при вас може ли да избереш лайстунг математика и английски? При нас това е невъзможно и уж било правило на Хесен, но яз не съм убедена. Децата писаха писма, обясняваха се, но им отказаха и сега се мъчи с химия, че и на учител не случи.

# 308
Математика, английски и GK са LK на средния. Последното избра вместо Семинаркурс, който отпадна като опция. Устните ще са немски и история или физика.

# 309
colibri има една интересна таблица . на профили са доколкото помня  . или немски, или езиков или математика ... мога да погледна .

# 310
Сама съм. Взех си този 49 евро тикет. Онлайн е направих си и скрийншот за всеки случай.
От телефона не успях първоначално 2-3 пъти, трябваше да изтегля накакъв АПП, изтеглих го и се регистрирах обаче празен екран. Накрая пробвах от компа и се получи веднага.
Спокойна съм вече. И няма да ви занимавам повече с тикети Hug

# 311
  • Deutschland/HE
Математика, английски и GK са LK на средния. Последното избра вместо Семинаркурс, който отпадна като опция. Устните ще са немски и история или физика.

Браво, много хубав избор на предмети. Гешихте е много любич предмет, но учителката все и реже по-малко на писменните (14т) и тя реши да не се явява на аби по история. Физиката я отказа, а учителят очакваше да го избере за лайстунгскурс.

# 312
Не съм сигурна. Кофти късмет има с учителите по мате и английски, а те са му много силни предмети и можеха да са му максимални точки.  Съжалява, че не взе физика като лайстунг, а аз съжалявам за семинаркурса. Кот-такоа.

# 313
  • Germany

Мони, експеримент без писмена част на дъската или на лист е спорна тема за класно. Това - учителката показва, разказва, за класно не споменава - и толко...Не е ок. Много точки ли бяха за описанието на експеримента? Има ли поне едно, което се е справило с тази задача на класното?

Доколкото разбрах само от надарените деца е имало няколко, които са го описали, но май никой няма пълните точки. Яд ме е, че тази учителка си е като цяло неадекватна и ще убие желанието на малкият за физика...

Големият беше избрал математика, английски и GK за лайстунг и матето най го озори. Устно прави немски и семинаркурс.

# 314
На учители и родители им пука. На министрите и тн им пука, но рамковите условия са трудни - къде кадри, къде техника, къде самата квалификация и мотивация на учителите...особено след години в професията.
Мони: Представям си часа: учителката обяснява и показва опита, децата - wow да видят нещо истинско, но  няма записка или лист - значи е междудругото и не е за класно, и хоп...класно..
Ситуация за разговор между  децата (ако са единни) и класната. Евентуално  разговор класна-колежка каква е била ситуацията и информацията.. Евентуално класната да съдейства, особено ако са били много точки за задачата.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 23:17 от Ида

Общи условия

Активация на акаунт