Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 873
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Баница с праз и орехи ни е традиционно зимно печиво. Със зеле не съм опитвала, но не мисля че би ми харесала.

И при нас няма сняг, но студът е режещ.

# 166
Оле каква красота дано и аз като дойда да има сняг. При нас е 17 градуса Grinning Не знам какво да облека вече.

Рейна,  потекоха ми лигите. Heart Eyes

# 167
  • в сърцето на един мъж...
Мерси, Бела, аз може и да опитам. Не знам колко ще я разкрасявам. Яла съм със зеле и ориз и е доста вкусно, но жената, която я правеше почина и няма как да взема рецептата.
Днес пекна, та всичко ще замръзне Simple Smile Нищо не върви, даже и снегорини

# 168
Moß, как правите баницата с праз и орехи? Не съм правила никога, и не си спомням да съм опитвала скоро....ако може, да споделиш една рецепта, да се пробвам Wink !

Снежецът си го бива, наслада за деца и родители!! Nature SnowflakeNature SnowflakeNature Snowflake

Скрит текст:

# 169
Бибит, много добре изглеждат сладките, надявам се да ви са се харесали на вкус.

Сняг имаме, но не много. Доста е студено навън, макар че е слънчево.

Скрит текст:

# 170
Пакет готови кори 400-500 гр. , 5-6 стръка праз, 2-3 чаши накълцани на едро орехи, 700-1000  милилитра прясно мляко, 6-8 яйца.
Праза на едро, запържва се в смес от масло и олио до омекване, посолява се на вкус, изсипват се орехите, разбърква се добре и се дръпва от огъня. В квадратна тава редя 2-3 кори, слой плънка, 2-3 кори, плънка...завършва се с кори. Режа на парчета, заливам с разбърканите яйца и мляко и пека до силен загар. Яде се и топло и студено.

# 171
Като стана дума за баница,дайте препоръки за немски кори или бутер тесто.🙏

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 20:27 от Анонимен

# 172
Горещо препоръчвам тези кори https://www.tantefanny.at/frischteige/strudelteige/filo-yufkateig/
Любими са ни, даже в момента пека баница с тях.

Аз искам да попитам, откъде купувате кори 500гр? Танте Фани са 250гр, 10 броя малки кори. Купувам и едни други, маалко по-големи, но не са повече от 300гр.

# 173
Много харесвах баница с праз като дете. Традиционно се прави в града, в който съм израснала, но ѝ викат “зелник”. Rolling Eyes Мама не правеше такава, ядях чужди. Имаше и сирене май вътре. Трябва да потърся рецепта.

При нас няма сняг, разбира се. Днес пекна слънце. Simple Smile

Рейна, благодаря. Тази манджа много ще ни хареса. И с агнешко… мляс. Слагам лимоните днес, че вече няколко дни чакат.

Кори точим/дърпаме.

# 174
Синьо, как правиш тестото за кори? Имах много успешна рецепта за маслена баница с дърпани кори, но я загубих и ме е яд. Помня, че разбивах яйце с вода, май и оцет слагах, но къде се слагаше маслото не помня.

# 175
Пакет готови кори 400-500 гр. , 5-6 стръка праз, 2-3 чаши накълцани на едро орехи, 700-1000  милилитра прясно мляко, 6-8 яйца.
Праза на едро, запържва се в смес от масло и олио до омекване, посолява се на вкус, изсипват се орехите, разбърква се добре и се дръпва от огъня. В квадратна тава редя 2-3 кори, слой плънка, 2-3 кори, плънка...завършва се с кори. Режа на парчета, заливам с разбърканите яйца и мляко и пека до силен загар. Яде се и топло и студено.

Много мерси, приятна неделя!

# 176
Borty ако е за немски кори и аз взимам танте фани , но аз не се ограничавам с немски и основно от турците взимам кори

# 177
Кори само от турския магазин купувам за баклава, защото са като българските, иначе другите видове са по-дебели и  пак става хубаво, но ги приготвям по друг начин, често купувам триъгълни малки пакетчета т.нар. цигара бюрек са много лесни за баница също, по принцип банчките се пържат, но аз отбягвам и ги пека на фурна. Баница с праз и орехи за първи път чувам, сигурно е много вкусна. Аз правя с праз и кайма.

# 178
  • Deutschland/HE
Кори от турските или от МихМаркет купувам, турските са по-добри от българските.
В петък трябваше да приготвям снак за кино вечер по рецепта дадена от французойчето. В рецептата имаше блетертайг, за първи път купих тук (аз не обичам бутер тесто), направихме всичко по рецептата  и децата много го одобрили, първо то свършило. Ще трябва да направя и за нас. Не беше сложно и времеемко.

# 179
Sephora баба ми правише с кайма но с лук и не с праз. Пикантна ставаше и страшно вкусна. Не съм правила.

Общи условия

Активация на акаунт