🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 8 - Финал (28.11 - 10.12) 🐄

• 119 036
  • 2 604
  •   1
Отговори
# 135
  • SF
С тази забрадена глава и по-забавено мислене, ми напомня точно на някоя баба.
Видях го как стреля с прашка. Пак като бабичка.
Иначе вчера на сеченето на пъна - добре. Но след това отново си влезе в ролята на стара баба.
Хвърчилото им ме потресе. И не самото хвърчило. А липсата на всякакво отношение към това да сътворят хвърчило.
Онези другите от Канатица не направиха шедьоври, но Костадин поне много искаше да се получи нещо добро. При Елбетица положението беше "карай, там, да мине". Хем грозно, хем недъгаво.

# 136
  • София
Това е нещо, което не ми харесва в Жоро и Андрей. Хайде за Жоро имам и
 100 други довода, но при Андрей основният е, че е много несериозен. Все се лигавят на задачите, все не ги изпипат. Права беше Еми, не може те да правят 6 задачи, Жоро и Андрей - 1 и дори да не се стараят. Вярно, че и Линда не се справи, но даде всичко от себе си и това поражда симпатии у мен.

# 137
Аз дори не мога да си представя, че може някой да е толкова некадърен! И онези двамата хвърчащи, и Линда. За какво и бяха 10 уродливи чирепа, като можеше да са 3, ама читави. Е толко па да са ти леви ръцете, егати... Те на нищо не приличаха.

# 138
  • SF
Абе, оставиха си един отбор... Само Еми става там.
Трябва им Петър и още един Петър на тези немислещи същества!
Добре ги тикаше напред с остена. И имаха отбор.
Сега имат една Роза Люксембург, една контузена девойка (жалко, но не е конкурентна в момента нито на Лили, нито на Теди), една баба, Андрей (донякъде става, но е много непостоянен) и Еми!

# 139
  • София
Аз дори не мога да си представя, че може някой да е толкова некадърен! И онези двамата хвърчащи, и Линда. За какво и бяха 10 уродливи чирепа, като можеше да са 3, ама читави. Е толко па да са ти леви ръцете, егати... Те на нищо не приличаха.
И тя искаше да направи няколко хубави, ако имаше такива, нямаше да показва бройка. Така се изказваш все едно е елементарно и моите първи бяха такива криви.  Едва ли ще стане от нея грънчар, но човек няма как да знае преди да пробва. Мен ме дразнят хората, които се скатават и предпочитат да си спят и почиват, чак се наложи Еми и Мартина да им направят онази шега, за да се размърдат.

# 140
Има една разговорна дума- "марда", която много точно описва Жоро и Андрей и отношението им към седмичните задачи.

# 141
С всеки изминал епизод се чудя кой заслужава да спечели и никой не ми излиза в съзнанието... За първи път нямам фаворит! Тази година никой не блесна.

Редактирам се:
Току-що гледах промото за довечера. Снощи говорихме с мъжа ми, че днес ще дадат игра, която да играли, и на която Канатица да били доста по-добри. Е, познах... Коко пак ще наниже пръчките набързо, а Андрей и Жоро ще си бъркат в носа.

Физиономията им при шегата с връщането на Петър - топ! Grinning

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 13:44 от Криси`

# 142
  • SF
Ама да им го върнат този Петър, че ще играят май брат срещу брата, сестра срещу сестрата. Еми, както реве, ще елиминира и Мартинчето и Линдето. А и бабата и Андрей ще може да елиминира. Щото на тях всичко им е хахо-хихи. Вече го няма Петър да ги комплексира и те отпушиха.
Пресияна беше много доволна от лекотата на утрото във Фермата, след като се отърваха от Петър. Вечерта си замина. Писано й е да прави това, което прави и той.

# 143
  • Варна
Аз съм твърдо за Кенан да спечели Фермата.

# 144
  • SF
Аууу, мила! Този селянин??? Не!

# 145
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
И аз за първа година нямам фаворит. Много плоски образи са ми всички, никой нищо не разкри от себе си, не показа нищо интересно и стойностно. Само Теди претърпя някакво развитие и Кенан се пообра, останалите са ми равни и безинтересни.
Поведението на УхаЖоро наистина е като на някоя бабичка - шушука с жените срещу Петър, вместо като мъж да се изправи и да си каже какво не му харесва, да промени статуквото, да направи преврат. Не помня да е блеснал в някоя задача и изобщо да е направил нещо читаво. Май единственото му умение е да дои.
Дори на арената се представя посредствено, въпреки гръмките заявки. Мисля че снощи затова се разплака след играта /беше много кринджав момент/, защото не очакваше да спечели. Явно се е натоварил с много високи очаквания за възможностите си, а в предаването се сблъска с действителност, коренно различна от представите, които е имал за себе си до момента.
При Андрей действително прозира една несериозност и лековатост по отношение на всичко - и на задачите, и на игрите, и на дуелите. Двамата с Коко са ми на една плоскост - изглеждат добряци и шегаджии, приятни за комуникация, но това някак не ми е достатъчно, за да ги направи победители.
Жените от Елбетица са ми безлични до една. Тъкмо щяха да започват да мислят, ама всъщност по-добре не, че да не навехнат нещо. Сякаш за тях е измислена приказката "Една патка мислила, мислила..."
Ако имаха акъл за две стотинки да видят, че не стават за нищо и да не бяха изгонили Петър, защото лош, досаден, обсебващ, но той мислеше вместо всички и ги организираше. А сега са една разпасана команда без мозък и идеи.

# 146
Кенан ако спечели ще е някакъв нонсенс. Но пък си го заслужаваме, ако приемем, че Фермата е някаква алегория на реалния живот.

# 147
  • SF
аз пък се притеснявам от моментите, в които започват да ръсят мозък.
Малки момиченца. Кефеха се да се интервюират. "Какво е за тебе Фермата?", "Какво е за тебе Елбетица?"
Ама много мъдри и смислени въпроси!! И после с един премрежен поглед благодаряха за откровеността на всички, за това колко й било важно да чуе отговорите им... Ама такова тийнейджърско лексиконче си спретнаха и толкова по детски му се радваха. Присияна  като порасне, ще иска да стане журналистка!!
И баба Жорка и така мило им се разкри в тези интервюта....

# 148
Баба Жорка Grinning
А как започна само - като Дон Жуан на село Grinning

# 149
  • SF
И после се забради, изгърби, сложи вълнените чорапи до коляното и взе да гледа надолу.
И му дадоха прашка, та видяхме колко е добър и на еМагарена.
Вчера как мило се разрева!!! Какво му става на тоя? Той си бъзга хормоните с девойчета, явно няма отпушване и сълзите избиват. Или си е просто такъв?? Талантлив! И умен!
Съдейки по хвърчилото, което сътвори.

Общи условия

Активация на акаунт