🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 8 - Финал (28.11 - 10.12) 🐄

• 120 077
  • 2 608
  •   1
Отговори
# 2 130
  • при късмета
Ти сериозно ли? За 6 сезон казах, че нямаха задължения за животните, не за всички сезони по принцип. И за 6 сезон си беше така, при това нямаше животни, а само овце. И да, на Аксения беше вината за кравата, защото тя не я издои. Така се получава мастит и го казаха и ветеринарите, които дойдоха. Само тя скъта от това задължение, от другите, който е поел ангажимент да дои кравата си го правеше реално. Само тя се завъртя покрай нея, опита малко, не се получи и просто я заряза, при това не каза. Кой друг да е виновен? В 8 сезон, нямаше  нарочен човек да гледа животните, а си разпределяха работата и я вършеха всички. Ти какво гледаш не знам

# 2 131
Гледам Фермата от самото начало. Но се стремя да не правя свободни съчинения по картинка., Защото във всеки сезон има по около 7 милиона картинки. Ако си загубя времето да се фокусирам върху няколко картинки, ще изтърва нишката на предаването. Стремя се да виждам повече хубави моменти, защото най-лесно се виждат лошите.
И когато гледаме епизодите, виждаме това което искат от продукцията да видим. От заснетия материал се избират определени моменти, но драгия зрител няма как да знае какво е спестено и кое е преекспонирано или манипулирано.
Всички гледаме едни и същи епизоди, но виждаме съвитията по различен начин. Затова обменяме информация в подобни форуми, за да може от много споделени мнения, да сглобим по-реалистична представа за видяното.
Аз съм по-снизходителен към жените, по-критичен към мъжете. Други критикуват жените, а се прехласват по мъжете. Нормално е. Но истината е някъде по средата. Абсолютна истина в подобно развлекателно предаване няма. Никой не вади на показ всичко заснето, даже  и в ББ.
Важното е да сме си полезни с написаното, да научим нещо по-различно, а не да се хлъзгаме по нанадолнището, защитавайки нечие его.
Така мисля аз.

# 2 132
  • при късмета
За да защитиш или принизиш нечие его, то трябва да изложиш фактите и мотивите ти да си създадеш мнение. НЕ Е съчинение по картинка, че в 6 сезон участниците не гледаха животните. Абсолютен и безспорен факт е. НЕ Е съчинение, че Аксения НЕ издои кравата, факт е. НЕ Е съчинение, че заради това е направила мастит, факт е, защото това е официалното мнение на ветеринарите, които прегледаха животното, а това им е работата. Вижда се кой си прави съчиненията по картинка. И не, лично на мен никога не ми било цел да защитавам нечие его на участник. И по полове не ги деля. Виждам техни лични действия и думи, които никой не може да им ги монтира и си правя изводите от тях. А логичните изводи са ясни. Другото наистина е съчинение по картинка и оправдаване за четкане не нечие его. Нямам интерес да го правя. А като изпуснеш подробностите, не можеш да видиш и цялата картинка, защото именно от тези подробности тя е съставена

# 2 133
За сезон 6 не мога да кажа че са били на курорт, защото почти от нулата построиха фермата на Андрей. Да нямаше толкова работа с животните , но имаше малките кученца трябваше да се грижат за тях, но през повечето време задълженията бяха за построяването на фермата

# 2 134
Аксения и и Хепито са типичен пример как продукцията може от един човек да изкара положителна и отрицателна сюжетна линия.

# 2 135
  • при късмета
Може евентуално да важи за някой, податлив на внушения и неползващ собственото си преценка. Лично на мен и Кукото и Аксения не са ми били положителни участници в нито един момент. Кукото още от нейния сезон и още от началото не я харесах и не можах и до края. Стана победител за да не стане Боби с целенасочена кампания. Не го заслужаваше според мен, въпреки големия брой дуели. И мнението ми беше такова още тогава. В 8 с нищо не го опроверга, напротив потвърди го.
Аксения и при старите не я харесах, нямах ѝ доверие през цялото време. Продължавам да смятам, че не продукцията, а тя самата си промени държанието. Беше нейна лична тактика, като ѝ се отвори възможност да остане, защото, ако беше останала при новите, беше следващата за изхвърчане. А старите към мързел и безхаберие щяха да се толерират по-малко, отколкото и при новите.  Аз също съм от тези, непонясащи кифлите, а тя си остана такава от начало до край.
За сезон 6 не мога да кажа че са били на курорт, защото почти от нулата построиха фермата на Андрей. Да нямаше толкова работа с животните , но имаше малките кученца трябваше да се грижат за тях, но през повечето време задълженията бяха за построяването на фермата
Във всички сезони са комбинирали строителство и животните. А в 6 основната сграда беше вдигната, правиха 2 допълнителни малки къщи и лятната кухня. Дали ще е строителство изцяло или реновиране, винаги е бил компонент от задачите, паралелно и заедно с грижа по животните и строителство и на техните помещения, че и градина понакога. В 6 обаче имаха алкохол на разположение, плодове, за основната храна изобщо нямаше бонуси и малуси и животни не гледаха. Е това, ако не е курорт, не знам какво би могло да бъде в такъв формат

# 2 136
  • Варна
https://www.instagram.com/reel/C3IiVqFIrzw/?igsh=MTQ3Y2psOGRxMDNuag==

Вероятно Фермата няма да я има.
Ще правят онлайн предаване.

# 2 137
Не е ясно още. Едното предаване няма връзка с другото. Според мен въпросът е кога или по коя телевизия.

# 2 138
  • София
Не мога да го догледам......
Тоя човек може ли да говори нормално, без викане.....? Наду ми главата.
Последно - какво каза? Ще си дадат ли заслужена творческа почивка от Фермата или ще ще я претупват между другото, щото си имат и друга работа?

# 2 139
Според мен не става дума за почивка. Използват пинизи, за да държат драгия зрител под напрежение.
Правят си проучванията, гледат, мерят, смятат и накрая ще отрежат.
Никой не се отказва от много пари, а те имат готов екип за целта.
Имат месеци преди да започнат снимките на нов сезон. Дотогава ще пробват с онлайн предаване, което да откъсне зрители от останалите телевизии и предавания. Цитиридис го няма, Слави го няма, има ниша, която все някой трябва да я заеме. Може да се пробват, който не рискува не печели. Simple Smile

# 2 140
Вероятно Фермата няма да я има.
Ще правят онлайн предаване.
Не пречи да имат по няколко предавания едновременно. Преди време "Междинна станция" имаха в рамките на 1 година "Смени жената" и "Съни Бийч" в пролетния сезон, "Фермата" и "Папараци" в есенния сезон. 
Ако върнат "Къртицата" ще изтрепят рибата. Но там от ТВ7 са наливали милиони, сега едва ли вече някоя тв ще го направи.

# 2 141
  • Разпиляна във въображението
Толкова скъпа продукция ли е била "Къртицата"? Не че имам представа колко струва и "Фермата".

# 2 142
Толкова скъпа продукция ли е била "Къртицата"? Не че имам представа колко струва и "Фермата".
Не е евтино. За наем на студио, за ПТС, възнаграждения за екип от десетки или няколкостотин човека, наем техника, разходи като храна, вода,  електроенергия, гориво. Умножи всичко това по броя на дните за снимки, след това има монтаж. Има счетоводство, печалба, данъци към държавата, награда за победителя.
Сигурно има още неща за които не знам.

# 2 143
Помня, че се  спрягаха някакви 14 милиона, наляти от перачницата TV7  (а пък всички там имаха пари в КТБ). После помните какво стана... край с банката,  край и с телевизията Wink
А опосумите правеха там и "Музикална академия", което беше доста хубаво предаване. И ми харесваше как започваше в 19.30 преди националните телевизии. (Там изгряха Прея, Mr. Vog и др.)

# 2 144
  • Разпиляна във въображението
Еха, това са прекалено много пари. В какво са вложили 14 млн?

Общи условия

Активация на акаунт