Пазаруване от about you - тема 24

• 67 723
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София, Манастирски ливади
Днес имам имейл от Еконт за неполучена пратка. Чакам една поръчка от 25.11., но никой не ме уведоми, че е дошла. Как да гадая, трябва боб ва хвърлям...

Неприятно е, да. Последният път и аз така отидох за нещо друго, че ми дадодха и от АЮ. Пак нямат смс-и в момента.

# 121
  • Пловдив
Днес имам имейл от Еконт за неполучена пратка. Чакам една поръчка от 25.11., но никой не ме уведоми, че е дошла. Как да гадая, трябва боб ва хвърлям...
И аз последния път, добре че звъннаха от Еконт - "три дни не си получавате пратката, кога ще дойдете да си я вземете?"
А в проследяване виждах "в процес на доставка", но дъщеря ми ме "светна" къде да да гледам и за нейната кошница тя преди мен знаеше, че са дошли нещата. Беше някъде най-долу като скролнеш в поръчката си, имаше детайли за доставката ... обаче сега нямам чакаща получаване от АЮ, за да го илюстрирам.

# 122
Следя и аз в поръчките. Не са ме известявали от еконт че имам пратка в офиса им, за нито една от всичките ми поръчки до сега.

Вчера върнах и оставих в офиса без да чакам. Снимала съм си етикета, та ако искам мога да си проверя в сайта на еконт къде е пратката. Но при нас са готини в офиса хората, и свестни.

# 123
Ами аз проверявам статуса в Еконт, но последния път, когато пратката ми се забави супер много, тези статуси бяха супер странни, всеки ден се променяха, че пратката се мести от едно място на друго. Но пък като питах бота на сайта на Еконт, той ми отговори с точна дата кога ще получа пратката, и така и стана. Та вече мисля бота да използвам. Иначе последни 3 поръчки ми се пренасочват към офис (и от Еконт, и от Спийди), казват, че няма места по кутиите, което е супер кофти, защото и на мен са ми по-удобни Sad

# 124
  • Melmak
Има много поръчки! В спиди редовно ми пренасочват към офис, заради пълна кутия.

# 125
Последната ми поръчка от Спорт депо замина при друг куриер, заради съвпадение в името на блок и улица. Оправданието беше грешен адрес - е оказа се, че навсякъде адреса е точен, включително на товарителницата на самия пакет. Но някой е спал някъде - искаха аз да платя пренасочването - тц, не стана. Въпроса е принципен преди всичко.

# 126
BALLAN20
Denitsa20
Са активни, току що ги пробвах

# 127
  • София
За това ходя на еконтомата - не се съобразявам с работно време, никога не съм виждала опашка на автомата и връщам пратки много лесно. Просто се сканира кода и пратката веднага излиза в приложението на еконт.
А има ли опасност да няма свободна клетка? Или когато е оставяне, се слага в някакво общо разделение? Получавала съм, но никога не съм оставяла на тези автомати.

Аз проверявам профила си в Еконт вечер след 18-19 часа. Дотогава постъпват пратките, които доставят на следващия ден. Изключението е само за петък, защото при нас в събота и неделя не доставят. Тогава си знам да чакам куриер в понеделник. Имат и графа какво е платено от подателя. Напоследък About You не плащат за смс. И Уайкики също си спестяват този разход. Simple Smile Само Н&M не се циганят. Нямам приложение, а гледам "Моят Еконт" в сайта им.

В последната пратка трябваше да имам комплект от два топа. В плика имаше само един. По-хубавият липсваше. Simple Smile А беше в тези пликове, които не се залепват с лепяща лентичка, а са опаковани от тях и трябва да ги разкъсаш. Изобщо не са проверили, че трябва да са два. Върнах без да отварям и писах на етикета им за грешката. Надявам се да ми уважат връщането, както и да не изпращат "комплекта" на друг. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 11:58 от Таня67

# 128
  • Варна
И аз вечер проверявам в сайта на АЮ и ако пише, че пъти да към моя град, значи утре ще е при мен.

Отделно от това, имам приложението на Еконт, което се оказа невероятно удобно, въпреки че дълго време се съпротивлявах да го инсталирам.
То ме известява, че имам пратка.
Не получвам смс, нито вайбър съобщение.

Онзи ден върнах на фешън дейс и знаете, че не се знае към коя куриерска фирма е насочено искането за връщане.
Чекнах веднага в приложението на Еконт и видях, че ще бъдат те.

# 129
  • Melmak
Таня, възможно е да няма свободна клетка. Ползват се същите клетки, с които получаваме пратки. Няма специални за изпращане/връщане.

Реално е много лесно да изпратиш готова пратка, защото всичко е да следваш 2-3 стъпки от менюто. Ако си получила пратката от еконтомат, можеш да я върнеш на еконтомат, защото готовата товарителница е с адрес от еконтомата. Ако си я получила на адрес/офис май няма да стане връщане на еконтомат.

При нас явно еконтомат не се ползва толкова и за това има свободни клетки. На спиди е ужас, постоянно няма свободни.

Общо взето връщането на еконтомат отнема 2 минути и не се налага комуникация с неприятни хора. Много обичам машини. 😁😁😁

# 130
  • София
По повод чакането за разписка при връщане - аз си оставям нещата, без да чакам на опашка. Мисля, че в офисите има камери и може да се види какво е върнал човек.
Да не викам дявола, но досега само веднъж имах някакво объркване с товарителница, но то и при мен беше каша, и в крайна сметка в рамките на 2 месеца си получих всичките пари.

# 131
Аз днес получих едни обувки - левия 39, десния 38 Joy
Такава тъпотия не ми се беше случвала.
Някой ги беше показал в темата. Проверете си номерата

# 132
  • Пловдив
Аз днес получих едни обувки - левия 39, десния 38 Joy
Такава тъпотия не ми се беше случвала.
Някой ги беше показал в темата. Проверете си номерата
При мен се случи същото с ФД, но грешката осъзнах вкъщи, а не в офиса, където ги отворих, като ги сложих една до друга. Оттогава винаги сверявам размера Satisfied.

# 133
  • гр. София
Половината от нещата в "любими" са ми изчезнали. Имате ли представа защо?
Дали ще се възстановят?
Меко казано съм неприятно изненадана. Rage

# 134
Изкупени?

Дали ще има пак някакво голямо намаление?

Общи условия

Активация на акаунт