Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 516
  • 935
  •   1
Отговори
# 825
И аз не помня да съм го правила с Приама. И на 4 гуми ставаше, но както и да го погледна си беше танкер 13кг шаси. Не мерси, никога не бих си го причинила отново.

Аз искам да похваля магазин Рая тойс, които искрено ме спечелиха. Количката ни се повреди, предните колела забиваха при завиване, но не винаги. Изпратих им кратко описание на проблема, още същия ден ми звъннаха за видео и ако имам възможност да отида на място. Жената беше истински учтива и каза, че според нея не е от гумите, а от шасито. Можеше просто да ми хвърли прах в очите с нови гуми или да ми каже, че няма проблем, защото реално не се вижда така ясно проблемът. И така, тръгнах с оборотна количка същият модел, два дни по-късно ми звъннаха за изцяло нова количка.
Смятам, че направих чудесен избор, ако бях взела от чужбина щеше да е страшна хамалогия с рекламацията. А и искрено се изненадах колко приветливо отношение, а не обичайното “вие не сте направили нещо наред и тн”.
До всички бъдещи мами, знам, че е подмамващо да вземете от чужбина, но помислете дали има как да регистрирате рекламация, ако не живеете в държавата.

# 826
Отразява ли се лошо свалянето на количката на задни гуми по стълби? Има ли хора, които са забелязали проблем от това?

# 827
  • до най-прекрасния мъж
Отразява ли се лошо свалянето на количката на задни гуми по стълби? Има ли хора, които са забелязали проблем от това?
За мен да и избягвах да го правя. Най-малкото се натиска дръжката назад и надолу, тежестта влече напред и надолу и според мен количката би се разбила от това тътрене по стълбите. Правила съм го, но рядко, когато съм имала много багаж и е нямало как да нося количката на ръце. Да я дърпам нагоре пробвах веднъж, останах без гръб и ръце и се отказах. За малко бебе да, но след годинката вече е абсурд за мен и ломене на количката.

# 828
Зависи от количката явно. С едно от децата ми влачех количката всеки ден мининум по два пъти дневно до около тригодишна възраст. След това тази количка “отгледа” още две деца на моя приятелка и нямаше проблем.

# 829
Привет мами!
Нова съм тук и до сега не съм писала. Имам нужда от съвет. В края на февруари чакаме момиченце. Чудя се каква количка да вземем 2в1, 3в1... Толкова много има на пазара че съм объркана. Ясно ми е, че е още рано и модел на този етап няма как да избера. Но поне искам да реша какъв тип количка да търся. Предвид че бебчето ще се роди февруари предполагам че ще можем да излизаме към края на Април и може би зимния кош ще се ползва много малко. Благодаря ви предварително!

# 830
С бебче родено краят на февруари съм си ползвахме зимният кош докато вече не и стана тясно в него. Взехме си и кошница за кола, количка 2в1 (зимен+летен кош) всичко се използва.

# 831
"Зимният кош" е кош за новородено, не се използва само през зимата, а докато детето започне да седи седнало.
Прочетете темите тук, доста са информативни.
Повечето тук сменят на седалка като утеснее, но аз си ползвах коша за новородено докато бебето можеше само да седи стабилно. Не се бъркайте докато само седне, това се случва след пропълзявянето.
Аз лично бих взела количка 2 в 1 и отделно кош за кола.

# 832
Не че нещо, ама бебето излиза навън като го изпишат от болницата. Не знам дали си давате сметка за това. Laughing

# 833
При изписване, може със столчето за кола.
Легнал кош може да не си купуваш наистина. Вместо 2 в 1, 3 в 1, купи си лятна качествена  спортна количка с покривало за крачетата, или едни зимни шушони с мекичко отвътре, като оделце. И  сертификовано за безопастност столче за кола.

# 834
  • до най-прекрасния мъж
При изписване, може със столчето за кола.
Легнал кош може да не си купуваш наистина. Вместо 2 в 1, 3 в 1, купи си лятна качествена  спортна количка с покривало за крачетата, или едни зимни шушони с мекичко отвътре, като оделце. И  сертификовано за безопастност столче за кола.
Подкрепям това мнение. Аз возех от края на март моето декемврийче вече в изцяло лятна количка с покривало за крачетата. Подходящо облечена и завита с одеялце в по-хладните дни. Беше й идеално. Кошница за кола или подходящ стол си е задължителен. Първите месеци се мъчех с едно ужасно тежко 3 в 1, което бързо спрях да ползвам. Ползвах само кошницата за кола, защото взехме стол 0-36, който въпреки подложките категорично не ставаше за ползване преди детето да седи стабилно седнало.

# 835
  • София
Привет мами!
Нова съм тук и до сега не съм писала. Имам нужда от съвет. В края на февруари чакаме момиченце. Чудя се каква количка да вземем 2в1, 3в1... Толкова много има на пазара че съм объркана. Ясно ми е, че е още рано и модел на този етап няма как да избера. Но поне искам да реша какъв тип количка да търся. Предвид че бебчето ще се роди февруари предполагам че ще можем да излизаме към края на Април и може би зимния кош ще се ползва много малко. Благодаря ви предварително!

Аз имам февруарско бебе родено на 20, Март вече бяхме по улиците, защото времето след изписването не беше много подходящо. В коша за новородено можеш и от първия ден да си излизаш стига да няма мъгла и дъжд и голям студ. Моята дъщеря от февруари до началото на Май беше в коша за новородено, после я преместих понеже отказваше да се вози иначе и и беше ужасно топло + че по-често ползвах коша за колата на шасито отколкото коша за новородено, но ако времето е хладно и детето не умее да си държи хубаво главата не се препоръчва смяна на коша толкова рано. Според мен си вземете 3в1, защото февруари и март може да са меки, но може и да е гадно времето до Май включително. Още началото на март ходихме по педиатри и лекари на прегледи така че това седене безкрайно вкъщи не се случи.

# 836
И моето бебе е родено през февруари. Единствената причина да започнем да излизаме чак месец след раждането е, че имах усложнения и не се чувствах добре. Август го преместих в седалката 6+, и друг път съм писала, че в нея много повече се спарват и изпотяват бебетата. Аз в коша - на широко и върху памучен чаршав изпотено бебе не съм имала.
Аз съм много доволна от решението да взема качествена количка 2в1 + сигурен стол за колa, който ползваме и до днес (2,5г). Спестих си кошницата, т. к. използваме изключително рядко кола в ежедневието и първото ни по-дълго пътуване беше, когато бебето беше на 6м.

# 837
Здравейте,мами, моля за мнение относно две колички, в голямо чудене съм. Едната е Чиполино елит 3в1, а другата Сайбекс Балиос С лукс, ако можете да ми предложете и друга марка и да е също лека и маневрена ще съм благодарна. 🥹

# 838
  • София
Балиос е по-добрия избор според мен, но въобще не е лека. Не могат да се сравняват двете колички , защото са в абсолютно различен както ценови така и качествен клас.

# 839
Ние сме със Сайбекс Балиос С лукс и съм много доволна. Количката е доста маневрена. Може би като недостатък, че е по - тежка ако се вдига, но на мен не ми се налага.

Общи условия

Активация на акаунт