До 30.11 вече всичко е ясно и готово и на 1.12 вече всички са завладяно от Коледната магия.Коледа е любимият празници к на всички ни - на 1.12 традиционно вкъщи "пристигат" 2 от джуджетата на Дядо Коледа - Пакостина и Сторипакост.Те денем наблюдават децата, а всяка нощ сътворяват някоя беля.
Носят със себе си и Коледните календари, с които децата отброяват дните до Коледа. Тази година, понеже и на двамата им предвидят матури (4 и 7 клас са), адвентите им са със задачи именно от НВО за съответната възраст.
Мислех, че ще има протести, но и двамата са супер ентусиазирани и сутрин като станат, първото нещо е да търсят къде у какво са направили джуджетата, а след това сядат, за да си решат задачите

Е, малко разминаване имаше един ден и много се смяхме с таткото, относно една от задачите на баткото:

Традиционно правим и джинджифило-канелени меденки, с които черпим близките си. Украсяване с фондан и айсинг , а от няколко годинки ни вече актошивно се включват и децата.
За подаръците основно отговарям аз и гледам че ще ноември да съм приключила с всичко, защото лудницата в магазините и куриерските услуги декември хич не ми харесва.
Украсата е готова отдавна, но тази година основно хобитите се занимаваха с нея. За мен беше честта, да си наредя коледното селце