Кулинарните празници започват с нежния вкус на масло Président

• 11 788
  • 352
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Украсихме у дома! Елхата я накичи малкият ми син.
Подаръци още не съм купила. При нас всичко е в последния момент.

# 226
За всички от семейството са купени подаръците, вече са под елхата.Домът ни е украсен, по прозорците лампичките греят. Все още не сме пазарували основно за Бъдни вечер. Но основните неща ги имаме

# 227
Домът ни е украсен и има коледен дух. Празника е любим както за по- възрастните, но е най- любим на децата. Приготвила съм подаръци и вкусни сладкиши за Коледа. Готови сме да се насладим на празниците!

# 228
Украсила съм цялата къща , подаръците са купени и опаковани, купила съм всичко за празничната трапеза и очакваме с нетърпение Дядо Коледа:)

# 229
  • плевен
Подаръците са купени и опаковани.Домът  е украсен .А вчера приготвих мини щолени!

мини щолени
125 гр. крема сирене,100 гр. масло /меко/@President,1 яйце,60 гр. захар
270 гр. Брашно,3 ч.л. бакпулвер,1 ч.л. ванилия,  сушени плодове микс, 70 гр. смлени ядки
50 гр. млечен шоколад-аз използвах бял шоколад, начупен на парченча.
В купа сложих маслото, крема сиренето, захарта и ванилията. Разбиваме ги с миксер на крем .
Добавя се яйцето и се  разбърква за кратко. Добавя се  пресятото с бакпулвера брашно, микса от сушени плодове и шоколада. От тестото  се късат малки парченца, които превръщах в топчета. Подредих ги на разстояние едно от друго и сложих да се пекат в загрята на 170 градуса фурна за около 20 минути.
Когато изстинаха , намазах мини щолените от всякъде с течното масло. Веднага ги овалях в пудра захар смесена с ванилия.
Весели празници!

# 230
  • софия
Домът ни е украсен, всички подаръци са купени и почти всички са под елхата. Имам меню и почти всичко за трапезата е купено. Готови сме да се насладим заедно на празниците.

# 231
Украсата е сложена в началото на месеца, подаръците са купени може би в същия период. Менюто ще е традиционно, защото е любимо на всички.

# 232
  • При децата ми
Украсих отдавна, сега подготвям коледните подаръци. Тепърва ще правя коледни сладки и ще се насладим на момента. Simple Smile

# 233
  • София
Къщата вече е украсена. В момента приготвям коледни бисквитки. Подаръците чакат да ги опаковаме. Само обмисляме менюто.

Тиквени кексчета с плънка и хрупкава поръска

200 г тиква
240 г брашно
150 г захар
ванилена захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
30 мл олио
1 и 1/2 бр. яйца
За плънката:
125 г крем сирене
2 с.л. захар
1/2 бр. яйце
За поръската:
50 г орехи
1 с.л. брашно
2 с.л. захар
1/2 ч.л. канела
50 г масло

Яйцата се разбиват с олиото и към тях се добавя сварената и пасирана тиква. Брашното, захарта, канелата, бакпулверът и ванилената захар се добавят към тиквената смес. Разбърква се добре.
Плънката се приготвя, като сиренето се разбива със захарта и яйцето до получаване на гладък крем.
Поръската се приготвя, като орехите се нарязват на ситно. Към маслото се добавят захарта, канелата, брашното и орехите.
Във форми за мъфини (около 24 бр.) се сипва по малко от тестото, върху него се слага от плънката и отгоре отново се сипва от тестената смес. Най-отгоре се натрошава от поръската. Мъфините се пекат в предварително загрята на 190С градуса фурна 20-25 минути.

# 234
  • Бургас
Подаръците са готови! Навсякъде е украсено.

# 235
  • Плевен
Поканихте ли вече коледния дух в своя дом? Разкажете ни дали обичате празника и как обичайно се подготвяте за него. Готови ли сте с всички подаръци и празничната украса?
Да, украсих рано, подготвям последни подаръци и изненади, направихме коледни меденки и чакаме Дядо Коледа с нетърпение!

# 236
Украсила съм вкъщи, но без елха, че имаме щурава котка. Подаръци не съм взела, от утре смятам да се заема с тази дейност. Започнах сладкоправенето, за Коледа е измислено менюто.

# 237
Вкъщи всичко е украсено - елхата, на прозорците има снежинки, а на терасата сме сложили красиви лампички. Подаръците са купани и празнично опаковани. Остава само да сготвим нещо вкусно. Ето една много лесна и не особено калорична рецепта : М А К А Р О Н И
Необходими съставки:
•  макарони
500 грама
(1 пакет)
•  яйца
4 броя
•  краве масло
75 грама
 (½ малко пакетче Президент)
•  ванилии
1-2 броя
•  прясно мляко
1 литър
•  сирене
1 чаена чаша
•  захар
1 чаена чаша
1.   Първата стъпка от рецептата за макарони на фурна е сваряването на макароните. Варите ги по инструкциите на пакета, като внимавате да не се преварят, защото след варенето ще бъдат подложени на допълнителна топлинна обработка. След като макароните са сварени ги отцеждате добре от водата.
2.   В купа разбивате  яйцата, прясното мляко и захарта. След това към тази смес добавяте ванилиите и натрошеното сирене. Разбърквате добре сместа.
3.   В тава изсипвате отцедените макарони, добавяте към тях яйчената смес и нарязвате маслото на малки парченца и ги разпределяте равномерно в тавата.
Печете макароните на фурна в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко порозовяване.

# 238
Домът е украсен от началото на месеца, подаръците и по-големите покупки са подготвени. Остават само дребни детайли за последния момент Simple Smile

# 239
Украсяваме в началото на месеца. Подаръците са купени и опаковани. Очакваме празничните дни с нетърпение!

Общи условия

Активация на акаунт