Кулинарните празници започват с нежния вкус на масло Président

• 11 856
  • 352
  •   1
Отговори
# 240
  • БУРГАС
Кейк „Бени“
Продукти:

3 яйца
1 чаена чаша. захар
1/2  чаена чаша прясно мляко
1/4  чаена чаша масло Président
1 и 3/4  чаена чаша брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
1с.л. Какао
Начин на приготвяне:

Отделно се разбиват белтъците от жълтъците до побеляване. След това се смесват и към тях се прибавят захарта,прясното мляко, маслото и ванилията. Накрая се прибавят брашното с бакпулвера.

Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка,като се оставя 3-4 супени лъжици от кексовата смес, която се разбърква с какаото.

След това се прибавя в кексовата смес, по дължина. С нож се правят кръгови движения, за да се размеси какаовата част и да се нашари кекса.

Пече се на 150 градуса с вентилатор до готовност.

# 241
Коледния дух го каним още към средата на ноември, когато започваме и с украсата на дома Simple Smile Към средата на декември, вече ни обзема и еуфорията. Подаръците са купени, част от тях и паковани. Предтоят покупките за коледнта трапеза, задължително и някоя нова украса за нея - свещник, покривка, шлайф (още не съм си избрала).

# 242
Още след средата на октомври подготвям подаръци за близките. Обичам да украсяваме с децата малко след Никулден. За съжаление преди празниците е супер натоварено откъм други задачи и на всички ни трябва време, за да се настроим на коледна вълна.

# 243
Още малко подаръци имам да купя днес, а за трапезата искам да е богата, ще пазарувам в последния момент , за да са пресни продуктите. Коледния дух витае в дома ни ,укасено и светлинки мъждукат навсякъде...

# 244
Аз не разбрах какъв е този втори етап, но пък да си кажа - накупила съм подаръци, украсили сме цялата къща, заринали сме се с коледни украси, имаме ужасно много коледно настроение и само чакаме да си останем вкъщи и да си почиваме на воля!

# 245
Трика ми за палачинки - домашни яйчица и тигана да е намазан с масълце преди да сипя сместа.

# 246
Цялата къща е украсена, подаръците са опаковани и скрити от любопитните. Коледното настроение е на макс и очакваме белобрадия старец.

# 247
  • София
Украсихме елхата и дома ни с дъщеричката ни, но да остане подредена си е предизвикателство, тя всеки ден иска да си играе с топките от елхата и с играчки от украсата.

Подаръците са готови и опаковани, на Коледа ще се появят под елхата ☺

# 248
  • София
Купила съм подариците, украсихме у дома. Сега оставаме да готвим и да посрещаме празника.

# 249
Канелени рулца, идеални за Коледните празници:
прясно мляко - 150 мл (хладко)
яйце - 1 бр.
масло - 50 г (разтопено)
мая - 20 г прясна
захар - 30 г
сол - 1 щипка
брашно - около 400 г, като аз използвам спелта, но може и типово.

В купа сипете прясното мляко, захарта и разбъркайте. Добавете натрошената мая, покрийте и оставете маята да се активира.

В брашното направете кладенче и сложете солта, яйцето, разтопеното масло и млякото с активиралата се мая. Започнете да месите, като постепенно приемате от брашното. Замесете нелепнещо тесто, ако е необходимо, добавете още малко брашно.

Поставете тестото в намазнена купа, покрийте със стреч фолио и оставете, докато удвои обема си.

В купа смесете орехите, кафявата захар и канелата. Втасалото тесто разточете на голям правоъгълник. Намажете го обилно с маслото и поръсете плънката от канела и захар. Навийте на стегнато руло.

Рулото нарежете на 20 еднакви парчета. Застелете тава с хартия за готвене и поставете рулцата на разстояние. Покрийте и оставете да удвоят обема си.

Покрийте втасалите рулца с фолио и ги сложете в загрята фурна на 180 градуса. След 10 минути махнете фолиото и печете още около десетина минути.

# 250

Остават броени дни до Коледа! Време е за следващия етап на играта ни!
Поканихте ли вече коледния дух в своя дом? Разкажете ни дали обичате празника и как обичайно се подготвяте за него. Готови ли сте с всички подаръци и празничната украса?

Не спирайте също така да ни споделяте и своите рецепти, снимки и кулинарни трикове за вкусни неделни закуски, печива или десерти, които ще приготвяте по време на празничните дни.

На 2 януари 2024 г. ще изтеглим и обявим в темата късметлиите, които ще спечелят от нас тостер.

Днес съм отпуск и ще украсяваме с момчетата.
Коледния дух отдавна ни навестява с предколедни сладкиши и ароматен чай.
Обичам празника, разбира се, той ми е най-любим от всички!
Подготовката за него започва поне от октомври с правилен избор на подаръци за всички любими хора. Още нещо важно за нас е ароматните подправки в коледните печива, и тях започвам да си набавям от тогава.
Подаръците са готови - скрити на видни места (така никога не ги намират), а утре ще ги открият опаковани под елхата.

Бисквити с овесени ядки и шоколад

Продукти:
100 г брашно
1,5 ч.л. бакпулвер
75 г захар (може да замените бялата с кафява захар)
1 ванилия
75 г масло (със стайна температура)
1 яйце
1 с.л. прясно мляко
60 г овесени ядки
40 г нарязан шоколад

Може да използвате миксер, но аз предпочитам да ги приготвям с вилица.
1. Размачквате добре кравето масло със захарта.
2. Прибавяте яйцето към маслената смес и разбърквате.
3. Пресявате брашното с бакпулвера и смесвате добре със сместа.
4. Добавяте ванилията и прясното мляко, разбърквате.
5. Прибавяте овесените ядки и нарязания шоколад. Отново разбърквате до еднородност.
6. Включете фурната на 180 градуса с вентилатор или на 200 на горен и долен реотан.
7. С лъжица загребвате от сместа и поставяте върху тава, застлана с хартия за печене. Притискате и леко оформяте бисквитките. По време на печенето ще се разширят, оставете място между тях.
8. Печете около 11-15 мин. в зависимост от размера им.
9. Готовите бисквити, заедно с хартията за печене внимателно преместете върху метална скара, за да се охладят и да станат хрупкави.
Когато са горещи са меки. Ако ги оставите в тавата,
те ще продължат да се пекат от остатъчната температура.

Правила съм бисквитите с млечен, натурален и бял шоколад - в зависимост от това, с какво разполагам.
Стават чудесни и ако се приготвят с кафява захар.

# 251
# 252
Любима питка слънце
Необходими продукти
масло - 200 гр
брашно - 1 кг
мая - 1 кубче
прясно мляко - 300 мл.
кисело мляко - 1 ч.ч.
яйца - 3 броя + 1 белтък + 1 жълтък за намазване
олио - 5 с.л.
захар - 1 с.л.
сол - 1 с.л.
масло - 1 с.л. разтопено, за намазване
прясно мляко - 1 с.л. за намазване

# 253
Коледна украса имаме още от средата на ноември месец. Тази година поканихме джудже, което да живее при нас и то ни дава задачки ежедневно, прави забавни магии и носи коледни книжки и сладки. Децата са много доволни!

# 254
  • В Космоса
Декорациите и украсата са готови още в началото на месеца, подаръците са опаковани вече, само чакаме празниците да настъпят, да подготвим трапезата и да седнем с любимите хора около нея.

Общи условия

Активация на акаунт