Кулинарните празници започват с нежния вкус на масло Président

  • 11 512
  • 352
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 1 302
Любимите ни Палачинки
прясно мляко - 300 мл
вода - 200 мл хладка
яйца - 3 бр. от свободни кокошки
брашно - 250 г
масло - 3 с.л. разтопено + за намазване
сол - 1 щипка

# 76
  • Мнения: 5 524
Сиренки с кашкавал

250гр. брашно
1 ч.л. сода за хляб
300 гр. кисело мляко
150 гр. сирене
150 гр. кашкавал
50 мл. кокосово масло (течно)
50 гр. краве масло

Смесваме продуктите в голям съд с вилица и разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес. Оформяме сиренките с ръце (като кюфтета) и подреждаме в тавата за печене. Пробождаме с пръст всяко "кюфте" и слагаме по парченце масло Президент по средата. Печем на 180 градуса до зачервяване.

# 77
  • София
  • Мнения: 1 002
СЛАДЪК САЛАМ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
•   бисквити - 500 г обикновени
•   орехи - 100 г смлени
•   сушени плодове - 50 г
•   масло - 100 г
•   прясно мляко - 125 мл.
•   захар - 1 ч.ч.
•   какао - 3 с.л.
•   ванилова есенция - 1 ч.л.
•   черен шоколад – 1 бр.
* мерки и количества
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бисквитите се натрошават или се смилат в кухненски робот. Орехите се смилат, а сушените плодове се нарязват на ситно.
Бисквитите заедно с орехите и сушените плодове се поставят в един съд. На водна баня загряваме млякото, захарта, черния шоколад и маслото.
След като е готово, към него прибавяме какаото и ванилията. Прибавяме готовата смес към бисквитената и разбъркваме добре.
Вземаме си домакинско фолио и изсипваме сместа върху него, като си оформяме сладък салам.
Оставяме в хладилника за два часа

# 78
  • Мнения: 927
Любимите бисквитени топчета

2 кутии чаени бисквити
150гр. масло,, Президент "
2 яйца
50гр какао
200гр захар
Разбивам яйцата, маслото, какаото и захарта. Троша на ситно бисквитите и ги добявам. От сместа овалвам малки топки и оставям в хладилника за 2 часа. Стават вкусни и лесни!

# 79
  • Мнения: 464
Най-страхотните коледни виенски бисквити:
250 г брашно
250 г кафява захар (най-тъмната)
250 г смлени орехи
250 г масло
1 яйце, сол
1 с л  подправки ( основно канела)
Брашното, орехите, поправките и захарта се смесват, добавя се яйцето и маслото на късчета. Меси се. В хладилник за няколко часа.
Точи се, изрязва и пече на 170 гр около 20 мин

# 80
  • Мнения: 1 795
Любимите ми палачинки-вкусни, тънички и без глутен

3 яйца
220 мл прясно мляко
50 гр брашно от тапиока

Получава се доста рядка смес, но се обръщат без проблем в тиган с незалепващо покритие.

# 81
  • Мнения: 453
Любима торта, която даже вчера приготвил!
Торта "Наполеон"
Продукти:
1п. Бутер тесто
3 яйца
1ч.ч захар
5д.л.брашно
1п.ванилена захар
1 пудинг Ванилия
1л. Прясно мляко
125гр. Масло
Приготвяне:
Изрязваме кръг (по формата ни за торта) от бутер тестото, стават 2бр. Надупчваме блатовете с вилица, изрезки също. Изпичаме блатовете и изрезките в загрята фурна  до готовност. През това време се заемаме с крема.
Загряваме 800мл от млякото заедно с чашата захар, като разбъркваме да се стопи захарта. Разбираме яйцата, брашното, ванилената захар и пудинга заедно с останалите 200мл мляко. Когато започне да завира млякото прибавяме сместа  и бързаме до получаване на гъст крем. Махаме от котлона и прибавяме маслото.
Редим във  форма за торта: блат, крем, накъсани изрезки, крем, блат, крем, като завършваме с натрошени на много ситно изрезки от блата.
След 8 часа тортата е готова за консумация. Най-трудно е изчакването на тези 8 часа 🤣

# 82
  • In Neverland
  • Мнения: 379
Когато бързам да направя закуска най-често правя едни елементарни питки, които стават много хубави.
Рецепта:
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
200 гр. масло Президент
Брашно колкото поеме
200гр. сирене
Малко кашкавал за поръсване
Касим содата в киселото мляко. Разтапяме маслото и бъркаме заедно с яйцето. Добавяме брашното и месим, след което добавяме и сиренето и доумесваме. Аз си оставям малко сирене да го смеся с кашкавала за поръсване. Оставяме да почине 10-15 минути, късаме топчета и нареждаме в намазнена тавичка, след което поръсваме с кашкавала и сиренето.
Обяснението е по-дълго от самото приготвяне. Бързо, лесно и вкусно.

# 83
  • Някъде там
  • Мнения: 19 015
Тъкмо утре ще правя любимите ни аржентински маслени сладки с Дулсе де лече.
Алфахорес
краве масло - 250г
захар - 150г
жълтъци - 3 бр.
брашно - 200 г
царевично нишесте - 300 г
бакпулвер - 2 ч.л.
лимонова кора - от 1 лимон

кокосови стърготини - 1 к.ч.
дулсе де лече - 400 г
Оставете краве масло на стайна температура и изчакайте да омекне. В голяма купа сложете жълтъците и захарта. Добавете мекото масло и разбъркайте хубаво, докато получите еднороден маслен крем.
Сложете останалите продукти за бисквитите и замесете меко тесто. Разточете тестото на кръгъл лист с дебелина 0.5 см. Изрежете кръгчета с помощта на форма.
Застелете тавичката на фурната с хартия за печене и подредете бисквитките на разстояние. Загрейте фурната на 180 градуса и печете 10 минути или до готовност. Бисквитите трябва да останат бели, а не кафяви.
Извадете и оставете да изстинат. Разделете ги по двойки и всяка намажете с дулсе де лече. Затворете с втората бисквитка. Оваляйте краищата с кокосови стърготини и поръсете с пудра захар.

# 84
  • софия
  • Мнения: 30 199
Голяма, бърза палачинка на фурна

250 мл. прясно мляко
2 яйца
7 с.л. брашно
2 с.л. олио
щипка сол

2 с.л. олио
сладка или солена плънка

Фурната се включва на 200 градуса.
Тавата на фурната се покрива с хартия за печене и се поръсва с 2 с.л. олио. Слага се във фурната да се загрява.
Яйцата се разбиват с прясно мляко, олио и сол, добавя са брашното и се разбива.
Получената смес се изсипва в загрятата тава. Сместта се разпределя леко с лъжица по тавата.
Пече се до готовност. По време на печенето палачинката се раздува и уголемява, набръчква се.
Готовата палачинка се маже топла или поръсва с плънка по желание и се навива на руло. Рулото се реже на охлювчета с желана дебелина.

# 85
  • Мнения: 1 398
Арменски сладки
Продукти:
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сода
 щипка сол
3 ч.ч. брашно
1 кутия локум
пудра захар и ванилия за овалване
Начин на приготвяне:
Водата и олиото се слагат да заврат. След това се прибавят солта и содата. Прибавя се брашното  и се бърка с дървена лъжица. Получава се
меко тесто, което се оставя да се охлади. Взима се от тестото и се оформя топче с големината на орех. В средата на всяко топче се поставя парченце локум. Сладките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат на 180 градуса до розово. Изваждат се от фурната и още горещи се овалват в пудрата захар.

# 86
  • Мнения: 1 597
Питка за хубави поводи
Продукти за тестото:
350 мл. прясно мляко
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици кисело мляко
2 супени лъжици олио
Белтъците на 2 яйца
40 грама мая, от готовите опаковки
1 кг. брашно

За намазване на разточените от тестото 2 бр.кори - 125 грама масло
За намазване на втасалата питка- 2 бр.жълтъци
Приготовление :
Замесва се тестото от описаните продукти.
Разделя се на две еднакви части ,които се разточват на две кори с дебелина каквито са корите за юфка. Двете разточени кори се разстилат една върху друга върху кърпа,  като се мажат с разтопеното масло само от едната страна. Завиват се на руло и се режат на парчета, чийто брой и размери са в зависимост от желанието и вида на тавата. Тя се омазнява предварително и се поръсва с брашно. Парчетата се подреждат в тавата и питката се оставя да втаса. След което се намазва с разбитите два жълтъка. Пече се във фурната на 200-250* около 45 минути.

# 87
  • Мнения: 302
Ето и моето предложение,една много вкусна рецепта, която не изисква огромни усилия, а резултатът е вълшебен!

Домашни бонбони/ малко нетрадиционни/
1пакет бисквити "Закуска",-ситно смлени
1 опаковка крема сирене
150 гр масло Президент
1 намачкан с вилица банан
1 ч.л. ром
Всички изброени продукти се объркват добре. Оформят се топчета, които се овалват в различни смеси - смлени орехи, какао, шоколадови пръчици и др.Оставят се в хладилник да се стегнат преди консумация.

# 88
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 854
Любима у нас рецепта по това време на годината е тази за ванилените рохлички:
150 гр. брашно
70 гр. нишесте – царевично/пшенично
70 гр. пудра захар
80 гр. орехи или лешници – смелени
150 гр. краве масло със стайна температура
1 жълтък
ванилия – 1 пакетче

За овалване:
120 гр. пудра захар смесена с
2-3 пак. ванилия

Брашното се пресява в купа. Към него се прибавят нишестето, захарта и смлените орехи. Размесват се и след това се прибавят жълтъка и маслото – на късчета. Замесва се гладко тесто, което се оставя за една вечер в хладилник. На другият ден от него се оформя  цилиндър. Режат се еднакви по големина колелца (всяко около 10 гр.). Всяко се оформа на пръчица 6-7 см. дълга, и около 1 см. дебела. Краищата и се завиват под формата на буквата „С”. Нареждат се в НЕ намаслена тава и се пекат на умерена температура – 180˚С до порозовяване. Не бива да се препичат, за да не станат твърди. Още докато са горещи се овалват в пудрата захар ароматизирана с ванилия.

Да ви е сладко! Весели и светли празници!

# 89
  • Мнения: 1 302
Хрупкави гофрети с масло President
Необходими продукти:
 краве масло Президент 250 гр.
захар 1   чаена чаша
яйца   2 бр.   
прясно мляко   500 мл
брашно   2   чаени чаши
бакпулвер   1 пакетче   
ванилия   пакетчета   
В дълбока купа слагаме 250 гр. краве масло и 1 ч.ч. захар и разбиваме на крем с миксер.
Добавяме едно след друго 2 яйца, като бъркаме постоянно. Когато сместа стане хомогенна, сипваме 500 мл прясно мляко и продължаваме да разбиваме с миксера. Добавяме 2 ч.ч. брашно, в което предварително си сложил 1 пакетче бакпулвер и 1 пакетче ванилия. Бъркаме до получаване на гъста смес.
С помощта на четчица мажем гофретника с малко масло Президент и когато загрее, сипваме с черпак малко от сместа.

Печи гофретите 6 – 7 мин

Общи условия

Активация на акаунт