Кулинарните празници започват с нежния вкус на масло Président

  • 11 660
  • 352
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 38 218
Виенски щрудел
кори за баница
краве масло Президент
пудра захар за поръсване
2-3 сл галета
Плънка:
4-5 ябълки (около 1 кг) обелени и нарязани на едри кубчета
50 гр. стафиди -  предварително накиснати
1-2 сл. Амарето
1 сл канела
1чл. ванилия (екстракт)
100 -120 гр. орехи, нарязани
--------------------------
Вземат се по  3 кори, всяка намазана с мазнина.
Поръсва се с галета. В единия край се слага плънка 3-4 пръста и се навива на руло, като краищата се подгъват.
Отгоре се намазва с масло.
Нареждат се върху хартия за печене / без да се маже с мазнина/
Правят се леки разрези под наклон / 4-5 на брой/
Пече се 20 мин. на 200 градуса, до покафеняване.
Обилно се ръси с пудра захар, преди сервиране.

# 91
  • Мнения: 2 105
Споделям следната рецепта за курабийки:

- 170 гр. меко масло
- 75 гр. кафява кристална захар
- 1 яйце
- 1 банан /намачкан с вилица/
- 250 гр. брашно
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 ванилия
- 200 гр. черен шоколад /нарязан на ситно/
- 70 гр. обикновени овесени ядки
- 70 гр. счукани орехови ядки

Разбиваме маслото със захарта, след това добавяме яйцето, разбиваме. Прибавяме банана и разбъркваме /вече без миксер/. Смесваме пресятото брашно със солта, бакпулвера и ванилията и на части прибавяме към сместа. Разбъркваме до хомогенност. След това добавяме нарязания шоколад, овесените ядки и орехите. Разбъркваме финално. Получената лепкава смес оформяме като салам, увивайки я в хартия за печене. Оставяме във фризер за 10-15 минути или в хладилник за 30-40 минути. Когато "саламът" се е стегнал, изваждаме и нарязваме резенчета с дебелина около 1 см, редим ги на разстояние в тава, застлана с хартия за печене и печем в загрята на 180 градуса фурна за 12-13 минути.

# 92
  • Мнения: 211

Домашни кроасани с шоколад и с масло.
 У дома ги обожаваме!
 Необходими са ви: бутертесто - 800 г
шоколад - 1 бр.
яйца - 2 бр.
масло President
Малко орехи

# 93
  • София
  • Мнения: 788
Шоколадов сладкиш
1 яйце
3 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
1ч.ч кисело мляко
1ч.ч. захар
3 с.л. какао
1 ч.л. сода

Да глазурата разтопяваме 100 гр. шоколад и заливаме сладкиша

# 94
  • Мнения: 2 348
Меденки
✨✨✨✨
2 яйца
½ ч.ч.олио
1 ч.ч.захар
½ ч.ч.мед-течен
1 к.л.сода за хляб
1 с.л.канела
(Аз слагам и 1 ванилия)
Брашно до меко тесто.Омесва се добре, разточва се и се изрязват с формички.
Ако ги искам по-меки ги правя дебелички, ако ги искам по-хрупкави тънички.

# 95
  • Мнения: 5 912
Тутманик
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
1/2 ч. л. Сода
200 гр. Масло
300 гр. Сирене
Брашно, колкото поеме
Сол

# 96
  • Бургас
  • Мнения: 11 058
Солена закуска:
    яйца - 2-3 бр
    сирене - 1 ч.ч. натрошено
    кашкавал - около 150 гр настърган
    бакпулвер - 1/2 бр.
    масло Président около 120-150 гр
    кисело мляко - 1 ч.ч.
    добавям сусам и овесени ядки на око
    брашно - 2 ч.ч.
 Всичко смесвам докато се получи гъсто тесто. Гребвам с лъжица и оформям кръгли топчета/сплескани/ в тава. Наръсвам ги със сусам. Пека на 200 градуса 10 мин. После намалям температурата на 180 градуса за още 20 минути. Ставам много хрупкави. Докато се пекат се поразтичат затова оставям място между тях.

# 97
  • Мнения: 1 463
На всеки семеен празник меся питка, която е любима на всички. За мен съвършения вкус идва от хубавото масло, с което не правя компромис и е на Президент и пресните домашни продукти( яйца и мляко).
Питка
Брашно ~1кг
Мая- 1кубче
Прясно мляко- 300мл.
Кисело мляко- 1 ч.ч.
Яйца- 3-4бр.
Олио- 3лъжици
Захар- 1с.л.
Сол- 1с.л.
Масло около 120гр.
По желание може да се поръси със семена. Също може да се добави и сирене.

# 98
  • При децата ми
  • Мнения: 7 475
Питки със сирене или така наречените добруджанки:

1 ч. чаша кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. чаша сирене
2,5 ч. чаши брашно
щипка сол /ако сиренето е много солено, пропускаме солта/
около 30 гр. краве масло "Президент".

В купа се смесват киселото мляко с разтворената в него сода и натрошеното сирене. Продуктите се разбъркват и се омесва лепкаво тесто. Тестото се разделя на равни части и се оформя, като малки питки, като на всяка от питките се прави дупчица отгоре и се слага парченце краве масло. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.

# 99
  • Мнения: 2 189
Мога да споделя последно направеното от мен с масло President, а именно- картофено пюре! Обожавам го не само като гарнитура!
Картофите (около килограм и половина) се обелват и сваряват. Нарязват се на парчета и се намачкват, заедно с маслото (75 г) и млякото (1/4 ч.ч.). Слагам сол, подправка за картофи и чер пипер.

# 100
  • Мнения: 1 757
Баница

1 пакет точени кори
4 яйца
1 количка кисело мляко
250 г сирене
1/2 ч.ч олио
Бакпулвер


Разбъркваме яйцата и киселото мляко, заедно със сиренето, олиото и бакпулвера.
В намазнена тавичка се редят кора, плънка. Навивам на охлювче .

# 101
  • Мнения: 5 475



Любимите ни пържени филийки, едва ли има човек, който да не знае как се правят Wink

# 102
  • софия
  • Мнения: 3 071
Пускам снимка на любимата ми печиво!

# 103
  • софия
  • Мнения: 31 173
Марудници
3 яйца
1 ч. л. захар
400 г брашно
400 г кисело мляко
1 к. л. сода
щипка сол

масло за намазване

Содата се гаси в киселото мляко.
Яйцата се разбиват със захарта и се смесват с киселото мляко.
Добавя се брашното, щипка сол.
Бърка се до получаване на гъста хомогенна смес.
Палачинките се приготвят на умерено загрят тиган (6-та – 7-ма степен от 9).
Марудниците стават по-дебели пухкави от традиционните палачинки.
След изваждане от тигана се намазват хубаво с масло.

# 104
  • Мнения: 124
Една от любимите ми рецпти, с която разнообразявам менюто вкъщи са тези въздушни изкушения - Йоркширски пудинг. Правя ги често, хапват се с удоволствие и са много лесни. Могат да се сервират с различна плънка - сладка или солена.

Продукти за 12 броя:
2 яйца
250 мл. прясно мляко
2 супени лъжици разтопено масло
120 грама брашно
щипка сол
Включвам фурната на 200 градуса.
Разтопявам масло - около 30 грама.
Разбивам с пасатора яйцата и млякото.
Прибавям разтопеното масло и отново пасирам. Изсипвам наведнъж брашното със солта и пасирам до хомогенност.
Намаслявам гнездата за мъфини с масло. Изсипвам сместта като пълня всяко гнездо малко над полвината. Пека за около 30 минути без да отварям вратата на фурната!

Общи условия

Активация на акаунт