iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 131

• 52 247
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Включвам се отново, да се надявам за последен път тази година. Grin
denis, благодаря за препоръката за включване на МВИ към "рутината" за костна система.
Разгледах предложенията. Виждам, че МВИ има доста ползи и ми се иска да пробвам, но не знам защо съм запомнила от някъде, че трябва да се внимава, за да не обърка хормоните. Прочетох, че е точно обратното - регулира ги, има благоприятно действие, просто трябва да се внимава с дозите. Има ли нужа от някакво хормонално изследване преди приема му? Доколкото чета няма почти никакви странични действия. 3 месеца ли е редно да се направи прием?
И още един въпрос, понеже препоръча Колаген тип 2 да се редува с Колеган тип 1/3, харесах тип 1/3 на др. Бест. Добър избор ли е? Чудя се дали на прах или капсули, май на прах излиза по-изгодно и е добър вариант цена-качество.
https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-pure-collagen-types-1-and … -1-oz-200-g/19109
https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-collagen-types-1-and-3-wi … 180-tablets/19114
3 грама ли следва да е дневната доза?

Още един път много благодарности за помощта и съветите през цялата година. Flowers Hibiscus Бъди здрава! Innocent Heartbeat
Светли празници на всички съфорумци от темата! Flowers Four Leaf CloverWine Glass

# 121
Здравейте, търся препоръки за магнезий цитрат ( точно цитрат, защото ми действа добре на стомаха ) и препоръки за желязо ( по възможност които не дразни стомаха) . Аз се спрях на няколко варианта , добри ли са според Вас ?

# 122
  • София
Включвам се отново, да се надявам за последен път тази година. Grin
denis, благодаря за препоръката
Скрит текст:
за включване на МВИ към "рутината" за костна система.
Разгледах предложенията. Виждам, че МВИ има доста ползи и ми се иска да пробвам, но не знам защо съм запомнила от някъде, че трябва да се внимава, за да не обърка хормоните. Прочетох, че е точно обратното - регулира ги, има благоприятно действие, просто трябва да се внимава с дозите. Има ли нужа от някакво хормонално изследване преди приема му? Доколкото чета няма почти никакви странични действия. 3 месеца ли е редно да се направи прием?
И още един въпрос, понеже препоръча Колаген тип 2 да се редува с Колеган тип 1/3, харесах тип 1/3 на др. Бест. Добър избор ли е? Чудя се дали на прах или капсули, май на прах излиза по-изгодно и е добър вариант цена-качество.
https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-pure-collagen-types-1-and … -1-oz-200-g/19109
https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-collagen-types-1-and-3-wi … 180-tablets/19114
3 грама ли следва да е дневната доза?

Още един път много благодарности за помощта и съветите през цялата година. Flowers Hibiscus Бъди здрава! Innocent Heartbeat
Светли празници на всички съфорумци от темата! Flowers Four Leaf CloverWine Glass
За МВИ няма как да ти навреди - ако предозираш може малко да разреди кръвта, но за мен, това е по-скоро  плюс. Оптимална доза е  2500-2600мг/дн.... може да разреди кръвта в дози над 3000 ( като и това е индивидуално - при един може да се случи при 3000, при друг при 5000, напр.)
Действието е непряко, т.е. не е директно върху хормоните, но подпомага МЦ ( О. формирането на ДФ, МЛ и т.н.) ... действа много добре и на гърдите ( ако там имаш проблем).
Няма нужда от никакво изследване преди приема.
Моята схема на прием - изпитана през годините и от която съм много доволна е: на 2-3 месеца прием - поне 15 дни почивка ( в почивката приемам вит. А... през ФФ)
За Колаген-а... на прах е по-изгоден като цена, ако нямаш проблем с приема... защото точно този, не е от най-лесните за прием. Пробваш с една опаковка и ако не ти допада може да приемаш на капс.
Дозата е поне 6 грама/дн.... на един прием, на гладно с вода, час преди хранене.

Hug за нищо и благодаря за милите думи ... не съм много по благодарностите с думи - но добро, не забравям никога и винаги го връщам с добро (без думи).
Светли празници!

iHerb® Код:    YUL919

# 123
При перименопауза масло от вечерна иглика или от пореч е по-добре да поръчам ? На 47 г. съм и започват артритни изменения при мен .

Код за отстъпка HZW6006

# 124
  • Пловдив
Никога не бях чела нищо за МВИ до момента, но последните дискусии ме накараха да се поразровя Simple Smile. ..Кой от продуктите в i-herb поръчвате?
И конкретно питане към Denis:hibiscus:. Всяка сутрин задължително пия Колаген и заедно с него 500МГ липозомен Витамин Ц. Но се замислих дали е добре да са на един прием заедно?

# 125
Аз поръчвам МВИ на Now Foods.Това,което ми беше по-изгодно за жалост го спряха.

seastars това количество,което е посочено на опаковката май е за самия цитрат,а не за чистия магнезий.Ако е така не е особено изгодно.Аз лично като избирам магнезиева добавка гледам количеството на чист магнезий да е около 400 мг и съпоставям цената.Може Денис да предложи нещо добро и изгодно.

# 126
  • София
При перименопауза масло от вечерна иглика или от пореч е по-добре да поръчам ? На 47 г. съм и започват артритни изменения при мен .
Най-общо:
- за пременопауза - МВИ
- за артрит - Масло от Пореч
Може да ги редуваш... или да ги приемаш заедно.

Никога не бях чела нищо за МВИ до момента,
Скрит текст:
но последните дискусии ме накараха да се поразровя Simple Smile. ..Кой от продуктите в i-herb поръчвате?
И конкретно питане към Denis:hibiscus:. Всяка сутрин задължително пия Колаген и заедно с него 500МГ липозомен Витамин Ц. Но се замислих дали е добре да са на един прием заедно?
Ето предложения за МВИ, разгледай ги:
https://www.iherb.com/pr/nature-s-way-evening-primrose-cold-pres … 120-softgels/1961
https://www.iherb.com/pr/sports-research-evening-primrose-120-softgels/71103
https://www.iherb.com/pr/solgar-evening-primrose-oil-1-300-mg-60-softgels/48577
https://www.iherb.com/pr/now-foods-super-primrose-1-300-mg-120-softgels/851

Колаген - на гладно с вода, час преди хранене
Липозомен вит.С - след хранене

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 18:56 от denis©

# 127
А МВИ подходящо ли е при ендометриоза? В пременопауза съм, с нередовен цикъл, на 15 -20--30 дни. Преглед и хормони - в норма.

# 128
  • София

Brands of the Week
- до 20% намаление
валидни до  27 декември - 20:00 ч. н. вр.

- не могат да се комбинират с други оферти, кодове ...
(но, винаги пробвайте, има и изключения)

# 129
denis, може ли да те попитам - ашваганда съдържа ли фитиострогени? Чета различни неща.

# 130
  • София
А МВИ подходящо ли е при ендометриоза? В пременопауза съм, с нередовен цикъл, на 15 -20--30 дни. Преглед и хормони - в норма.
Зависи от степента на ЕМ - по-добре да се направи консултация с лекар.
Само да вметна, като начин на действие МВИ - подпомага О., функцията на ЖТ и от там по-добри нива на Прогестерон... а само Прогестеронът, естествено и нормално тушира/потиска/противодейства на по-високите нива на естрогените и андрогените, които са една от причините за поддържане и развитие на ЕМ. Нали при по-леките случаи лекарите препоръчват бременност  Simple Smile  ( като терапия ) - точно поради тази причина ... както  и при СПКЯ/ПКЯ Simple Smile
При пременопауза - естествено има по-ниски нива на Прогестерон и по-високи на Естрогените и понякога и на Андрогените... ако има и ИР, проблем с ЩЖ - от там също непряко се повишават естрогените... от Пролактина  - андрогените. Т.е. самата пременопауза, малко или много подпомага ( по естествен начин) тази ЕМ.
Правилният подход е, да се търсят причините и на тях да се противодейства - като се знае какво нанася допълнителни вреди, да се направи усилие да се коригира/контролира.
Напр. ако има наднормено тегло - да се редуцита... защото самата мастна тъкан продуцира естрогени.

# 131
Здравей, Денис, две неща имам да питам днес Simple Smile

Първо за дете на 7 години, на което профилактично пуснах Б12 и Б9 и двете излязоха почти на долна граница, какви форми на двата витамина мога да давам и каква е дозата за тази възраст? Само двата ли да давам или да търся цялостен Б комплекс? Ще съм благодарна да ми препоръчаш нещо от сайта, като тя не може още да гълта хапчета. Не знам мога ли да отварям, ако е прах и така да го давам?
Също така не съм и изследвала хомоцистеина, а четох, че е важно, за да се определи дали б12 да е метилова форма или хидрокс-адено и това също се чудя, ако е с бърза метилация дали метиловите форми биха и навредили?

Второто ми питане е за добавки за черния дроб, които обаче да не вдигат естрогена - има ли такива? За белия трън разбрах, че го вдига, чудя се другите - глухарче, артишок, репей - те със същото действие ли са? Ако да, може ли да ги подредиш, ако знаеш кой, да кажем, вдига по-малко от другите?

Много ти благодаря!

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 16:40 от tiriti

# 132
# 133
  • София
Честито Рождество Христово!

Пожелавам Ви здраве и щастие, искрени усмивки и топли отношения,
сбъднати мечти и желания, повече вяра и много късмет.

# 134
  • София
Честита Коледа на всички! Специални пожелания за Денис- за здраве, късмет, лично и семейно щастие, която със своята човечност, доброта и неуморна отзивчивост ни прави по- здрави и по- добри- вярващи в доброто- през цялата година!!!🎄🎄♥️♥️♥️

Общи условия

Активация на акаунт