Бачорски и златната ябълка - Тема 6

• 40 879
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
И на бащата децата са фикс идея. Не каза ли, че е искал повече деца?

Каза. Той има и още 1 дъщеря.
Даниел му е пълно копие. Вкопчени са в идеята за пари и много деца.

Бащата оценява децата си като състезатели. Този ще стигне до края, другият е губещ.
Нямат дълбока емоционална връзка. Даниел му е любимец, защото от 5, едно дете е успяло.

Но съм съгласна с Георги, че след 18 всеки сам си е отговорен за живота. Оправдания много.
Просто и Атанас и Розалия имат една много лабилна жилка, върху която не работят.

# 181
Даниел си  е взел поуки от цялата ситуация , както той се изрази , детето да не бъде в едната къща в разкош, а в другата гаврош ( когато се е разделил с Емилия, не я оставил на улицата), взел си е поука, колко са важни парите за отглеждането на дете , и просто той е най адаптивният от стресоустойчив от всички братя и сестри. образът на селски тарикат, който му беше наложен след днешният епизод доста се изчисти. Плюс, че баща му не му е дал пари да стартира бизнеса си , той си го каза, че се е оправял сам.
За Розалия ми е доста тъжно, че баща и така е постъпил и продължава да постъпва с нея така, но тя просто трябва да го преодолее и да продължи. Странни изказвания от Генерала, че розалия била бавна, че едвали не завиждала на Даниел, че той е най успешното дете .....Атанас също е адекватен доста.
Абе през доста неща са преминали всичките, аз съм малко шокирана честно казано... Но родителите на тези хора, доста са им повлияли на психиката , дано успеят да превъзмогнат всички обиди и неразбирателства... Антон има странни разбирания - далеч от очите, далеч от сърцето,..... майка му не му била дала 2000 лева да си стъпи на краката ( то като няма как да му даде ).     
Може би това беше първият епизод, в който нямаше театралничене и всичко беше истинско, доста тежко за гледане , и този път беше Живият живот

# 182

Просто и Атанас и Розалия имат една много лабилна жилка, върху която не работят.

Работят, цяло риалити направиха Simple Smile

# 183
И на бащата децата са фикс идея. Не каза ли, че е искал повече деца?

Той и на Даниел явно това му е набивано в главата, за това толкова много иска деца. Хубаво нещо са децата и нека да са повече, но нека и да бъдат обичани по равно. Тук в това семейство не е било така. Поне на Даниел му личи, че наистина обича децата си и не ги дели.

С Георги не съм съвсем съгласна, че всеки сам кове съдбата си. Отпечатъка, който ще остави семейството ти, може да е много голям и дълбок. Както виждаме и тук. Розалия не е създала семейство именно заради баща си. Съзнателно или не, той я е увредил в това отношение.

# 184
Всеки сам си кове съдбата, аама ако си израстнал в постоянен страх, че бият майка ти; ако тя най-накрая избяга и се крият, живеят в постоянен стрес. После бащата обижда 2 от децата (амеби, неспособни, бавни и тн) 30години, едните ги зарива с пари и възможности, а на Розалия й е казал да се оправя като е на 16години.

Нито Розалия, нито Атанас са имали бащинска фигура в живота си, докато Даниел и Антон са имали и майчина любов и цялата подкрепа, пари и възможности, осигурени от бащата. Направили са избор и им е много по-лесно да коват съдбата си.

# 185
Това пък беше върха на простотията, че далеч от очите значи далеч от сърцето. Това е детето ти, не някое гадже. Нямам думи какви прости хора има, че и три деца възпитава този..

# 186
То всеки сам я кове, обаче като израснеш с убеждението, че "не ставаш за чеп за зеле", че си "бавна" и т.н. и не си достоен да те обичат, това ти прецаква цялото себевъзприятие и ти влияе на живота винаги, не е толкова лесно да си ковеш съдбата сам с такова психично наследство

Явно това е негов начин да я накара да се стярае повече. Ето, че при Даниел е дало ефект като не му е дал пари. Старият си е груб и му личи, но и тя прекалено много търси неговото одобрение, което очевидно няма да се появи. Вместо да гледа назад да си оправя живота и така. Никой не си избира родителите. Познавам деца на такива пропаднали алкохолици, които са постигнали доста. Даниел беше прав, че тя прекалено много живее в миналото.

# 187
Не мисля, че Антон не е син на Олга. Това с датата на раждане може да е грешка в някой архив. Розалия набляга, че е на 36, а баща и сто пъти каза 37. Според мен тя е 86, Антон 87 и Даниел 88 набор. Георги е 85ти. И баща им каза, че са породени.

Атанас е 85, ноември. Няма как Рози да е 86 февруари.

Не мисля, че можем да наричаме Търговския регистър на България "някой архив", дори и да има грешка във входираните документи, записването на дружествени дялове в едно юридическо лице е срещу егн, което допълнително се верифицира, а не просто да се препише от входираните документи. Предвид колко много Рози и Даниел приличат на майка си, няма как Антон да е роден между тях от същата тази майка.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 21:56 от Bella Ella

# 188
Най- дразнещ в епизода беше Георги. Щях да го питам ако беше  с баща си алкохолик как се кове сам съдбата.

# 189
Обаче всяко дете е различно. Очевидно Розалия не е Даниел и е много по-чувствителна. Ти като родител трябва да усетиш това и да намериш друг подход към детето си. Ти си големия, ти си родителя, а тя просто е едно малко и объркано момиченце, ти трябва да намериш път към нея, ти трябва да я обичаш. Тя е единствено момиче, трябвало е да бъде най-гледаната и глезена. А, тя цял живот носи ужасна болка в сърцето си. И колкото и свят да си видял, колкото и езици да знаеш, вечер като си легнеш… боли.

# 190
Антон му личи по акъла, че не е с тяхното ДНК

# 191
Тоя Антон по-добре да не се обажда..

# 192
Най- дразнещ в епизода беше Георги. Щях да го питам ако беше  с баща си алкохолик как се кове сам съдбата.

Не мисля . Георги и каза, че тя си е един доста добре реализирал се човек , знаещ езици, излязъл извън България и т.н и че няма какво да го мисли толкова. този епизод реално ми оправи мнението за всички ( освен Генарала , там има доста въпросителни.
Антон не е много умен , но той и не претендира да е умен, той е работлив

# 193
Най- дразнещ в епизода беше Георги. Щях да го питам ако беше  с баща си алкохолик как се кове сам съдбата.

Не мисля . Георги и каза, че тя си е един доста добре реализирал се човек , знаещ езици, излязъл извън България и т.н и че няма какво да го мисли толкова. този епизод реално ми оправи мнението за всички ( освен Генарала , там има доста въпросителни

Обаче няма силната бащина подкрепа, което много я мъчи и тежи. Тя се е реализирала въпреки него, а не заради него. Атанас и Розалия са най-ощетени от цялата картинка.

Антон не искам да го коментирам. Кух, та дрънка. Майка му не му дала пари като се родила Андреа. С това ли се измерва майчината любов? Адски материалисти са останалите.

# 194
И все пак да дадем линк към епизода ,че пак забравихме...

Общи условия

Активация на акаунт