С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 598
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Пак да се включа с моята свекърва. 😁 Бях на операция и дори не ми се обади да попита как съм, а знаеше. С бебе на 6 месеца съм, мъжа ми го гледаше и платихме операцията само и само да ме изпишат 4 часа след нея, въпреки че реално си е необходим престой, не само заради пътеката. Та жената, която се падна в моята стая сподели, че има двама синове и като се заговорихме, че от моята свекърва нито за раждането, нито годежа, сватбата и т.н. нямам нито един личен подарък от свекървата, беше изумена. А за раждането не ми подари дори 1 цвете. 😁

Мен ми стана интересно бащата толкова ли пък не може да гледа бебето си няколко дни сам, докато се възстановиш, щом и самата операция го изисква Rolling Eyes Хич им нямате вяра на тея мъже, ей 😃

За свекървата- или нарочно те пренебрегва, или толкова си й е капацитета на жената. И в двата случая просто го приеми и не се трови вътрешно. Ако тя има някакви поводи за празнуване, остави на сина й да се разправя и толкоз.
Кърмя. Целта е да запазя кърмата.

# 286
  • София
Свекървата какво повече може да направи за кърменето от бащата? Ако някой от тях може да направи нещо де.

# 287
  • София
Жената се оплака, че свекървата не се е обадила да я види как е - само от това! Вие й изсипахте един камион щуротии, от които не се е оплаквала Simple Smile Типична форумна дискусия Joy

# 288
Напротив, оплака се, че не си е изкарала пътеката, за да се възстанови, а се е самоизписала. Това, че тя го вмъкна в оплакванията от свекървата доведе до последващата дискусия. И пак и кърменето няма общо с пренебрегването на здравето, може и в болницата да изцежда кърмата и да я изхвърля.
Иначе по отношение на свекървата, приемаш че е такава и не се ядосваш. Други потребителки и без това се оплакват от точно обратното, от непрекъснато вмешателство и съвети и мечтаят за свекърва като твоята.

# 289
Свекървата какво повече може да направи за кърменето от бащата? Ако някой от тях може да направи нещо де.
Нищо. Никой не гледа детето освен мев и бащата. Не знам защо някой го измисли по-назад в мненията, че имам подобно очакване 😁

# 290
  • Пловдив
Тя Янтра и в Сопот се подвизаваше ,ама да приемем ,че е от Пловдивска област и Сопот Smiling Imp
Да. До преди 10 години живеех в Сопот. Това не е никаква тайна. И не съм от Сопот, от Габрово съм.

# 291
    Моята в началото постоянно искаше пари на синът си, макар че взимаше по-голяма заплата от него. Ей така, да не му ги изхарча сигурно.
    Още първата година като се събрахме с него, веднага поискаха да дойдат с нас на море.
    Умира от яд, че не търча по цял ден да си намирам работа и да слугувам. Пояснявам, че работата си я върша, но не ми е първи приоритет. Случва се да оставя съдове за миене за следващия ден примерно.
    Подигравателно ме нарича "гражданката".
    Постоянно ме е питала кой е прострял прането, кой е изчистил, кой е сготвил.
Отделно други дребни заяждания. Накрая ми омръзна и отговорих, че викам съседката да ми готви, понеже аз явно не мога. На следващия ден вече се говореше, че искам комшийката да ми готви и че много ми се дояждало от нейните манджи. Спрях контактите и не ме интересува кой е сърдит и според кого съм лош човек. Сега се оплаква по хората, че не се виждам с нея.

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 13:13 от Анонимен

# 292
  • София
Не разбрах за каква работа говориш, че й на свекърва ти даваш отчет за нея, но от какъв зор тя е наясно какви съдове имате за миене и кой ги мие във вас?

# 293
Не разбрах за каква работа говориш, че й на свекърва ти даваш отчет за нея, но от какъв зор тя е наясно какви съдове имате за миене и кой ги мие във вас?
Не давам отчет. Тя минаваше на оглед преди да спра да комуникирам с нея. До някое време след това черпеше информация от синът си, понеже той не се усеща(уж) като го подпитват, нито пък с каква цел го подпитват.

# 294
  • София
Т.е. вече не досажда с разпити и не се изтърсва внезапно във вас?
Радвай се, няма какво да го мислиш.

# 295
Това си е голямо постижение.

# 296
Има голяма разлика между "селски" и "градски" манталитет, и това не го казвам с цел да обидя някого. Имам баба-леля, сестра на моята баба, за нея най голямата хвалба е че ходила на работа, и на ръка прала и никога къщата и не била разхвърляна. Преди години говорихме с нея, до мене децата си играят на земята и и ги показвам. Изпадна в ужас колко много играчки имало изкарани, тя 6 деца (деца и внуци общо) отгледала и никога не позволявала повече от 1 играчка да се изкарва. Ама как така им давам конструктори, ами ако някой дойдел и ми видел кочината???? Обясних и че и да дойде, в тая къща деца живеят и е нормално да има играчки в детската, плюс че аз гости в детската не каня. Не бяхме приказвали след това сигурно година, толкова ми беше обидена. Мен къщната работа също не ми е приоритет и след работа си почиваме, после с децата и мм всеки върши нещо, ама че останало за следващия ден нещо на никой не пречи. И тук другия проблем- как така съм карала мм да върши "домакинска" работа? Ей затова съм щяла да си разваля семейството и той щял да си намери истинска жена. Още не може да повярва че сме 12+г заедно, то такива като мен не задържали мъже. Ама това е жена гонеща 80, родена и израснала в малко градче, с баба ми са пораснали без баща, починал млад, но пък с две баби и майка им, и нямащи друг пример. Няма как да я променя, пускам си покрай ушите и ограничавам чуванията до празници.

А за болничните, бях поканила роднини на мм да ни дойдат на гости по празниците. Не можели защото мъжа бил болен и си изхабил отпуската тогава защото там където работи не позволявали да се взима болничен. Говоря за малко градче, с почти никакъв избор на работа. Аз още тогава му казах че бих си взела болничен, той каза че не иска после да търси работа, все пак болни родители и деца ученици издържат.
А за обажданията- аз не звъня на човек в болница, и много мразя на мен да звънят, в повечето случаи или не вдигам или казвам че не е удобно и затварям. Не знам що за човек би си позволил да звъни в болница или след изписване, особенно след по тежка процедура, където се очаква да спиш и да си почиваш

# 297
Затова хората сме различнии се дразним от различни неща.Ти не обичаш да ти звънят в болницата,по-горе снахата се обидила,че свекървата не позвъняля.Добре е ,колкото ида не се разбираме,все пак да си говорим,защото никой не чете мисли.

# 298
В болница съм молила съседка по легло на майка ми да го изключи тоя телефон, нещо, което всички други бяха направили. четири човека в стая, все пак, на всеки ако се обади свекървата да види как е, ще полудеем.

Иначе, за това, което разказва Кауа, жените от поколението на бабите ни бяха така - голяма гордост е да си "домакиня" и къщата ти да блести. за някоя примерно, ако кажат, че никаква домакиня не е, това е обида. Аз съшо обичам къщата ми да блести, но просто нямам нужното време.  Макар че тези жени, освен дето къщите им блестяха, ходеха и на работа, и правеха разни домашни сладкиши, че и ръкоделстваха постоянно -плетене, бродерия, шиене. Неща, които аз не правя, но пак не ми блести къщата...

# 299
  • София
Точно. Аз също бих се дразнила да ми звънят докато съм болна или в болница, но останалите няма как да го знаят, ако не им кажа какво не/очаквам.

Общи условия

Активация на акаунт