С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 592
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Kaya, според мен това е скрита завист. Някои жени са с убеждението, че мъжът ще си тръгне, ако го накарат да изчисти, ако в тях не блести, ако тръгне слух по комшиите, че жената на еди-кой си не е добра домакиня и в тях е паднала бомба. След време виждат, че има жени, на които не им пука, пък мъжете не са ги оставили. Ако не ги хваща яд, че цял живот са прекарали в бърсане и готвене, а други не, но пророчеството не се е сбъднало, та на.

# 301
Точно при тази ми баба не вярвам да е от това. Тя е останала много рано вдовица. Така е свикнала, така смята че трябва да е, други времена, друг манталитет.
Майката на баща ми няма нищо общо, нищо че беше по голяма, родена и израснала в големият град, изучена и деляща с всички домашната работа. За споменатата баба, и сега ако нещо се спомене, тя била мързелива, лоша, за това се развела...

# 302
В болница съм молила съседка по легло на майка ми да го изключи тоя телефон, нещо, което всички други бяха направили. четири човека в стая, все пак, на всеки ако се обади свекървата да види как е, ще полудеем.

Иначе, за това, което разказва Кауа, жените от поколението на бабите ни бяха така - голяма гордост е да си "домакиня" и къщата ти да блести. за някоя примерно, ако кажат, че никаква домакиня не е, това е обида. Аз съшо обичам къщата ми да блести, но просто нямам нужното време.  Макар че тези жени, освен дето къщите им блестяха, ходеха и на работа, и правеха разни домашни сладкиши, че и ръкоделстваха постоянно -плетене, бродерия, шиене. Неща, които аз не правя, но пак не ми блести къщата
...
Абе тя и моята не може да мине за идеална домакиня, защото при нея вечно е разхвърляно- дрехи по столове и дивани, всякакви дреболии(счупени ципове, етикети, кутиики от нещо си) по шкафовете. Ама нали съм аз...нищо не става от мен. И съм грозна, освен всичко.🙂  А тя няма още 60 години.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 11:29 от Анонимен

# 303
Jade, къде е мъжа ти и как реагира на всичко това? Той е човека, който трябва да я възпре, за теб най-добрия ход е да спреш комуникацията с нея.

# 304
Jade, къде е мъжа ти и как реагира на всичко това? Той е човека, който трябва да я възпре, за теб най-добрия ход е да спреш комуникацията с нея.
Реакцията е "Те са си такива". Отдавна съм спряла комуникацията, но не съм забравила, защото просто не е честно.

# 305
Отдавна... е колко отдавна да е , след като още не успяваш да затвориш тази страница🤔
Той животът не е честен за всички - зависи от гледната точка. Използвай  енергията си  за твоето семейството ,   останалото в графа " Те са си такива" ...да се оправят както си искат, важно е да са на дистанция.

# 306
Не е честно, разбира се. Явно са ужасно невъзпитани, за пореден път се изумявам как толкова неприкрито груби и прости хора могат да възпитат свестен син. На всичкото отгоре тя е и млада, още не е пенсионерка, така че явно става дума просто за лоша жена, с лош характер и зла. В една друга тема се питаше за такива лоши хора.

# 307
  • София
Моят баща винаги е делял домашната работата с майка ми + почти изцяло пазаруваше и правеше консерви. А е израснал с майка, на която голямата хвалба била как е "ошетано".
Вече е сам и постоянно си готви, лютеница и други консерви си направи, и то не от безпаричие (срам ме е, че ми дава, вместо аз на него)
А свеки нямала желание да готви само за себе си, нищо че е с 9 години по-млада. Нищо, че навремето все обясняваше каква велика кулинарка е Simple Smile

# 308
Репликата "Те са си такива" ме вади от обувките. Абе, ако си мъж на място, ясно им кажи че поведението им не е ок. Нека да са наясно за твоето мнение. Пък да видим тогава дали ще продължат да се държат така. Това, че мъжът не реагира се приема като подкрепа на думите и действията им.

пп. И аз ако съм сама, рядко ще готвя за себе си. Една салата и една пържола са предостатъчни, а това не го броя баш за готвене.

# 309
Пак да се включа с моята свекърва. 😁 Бях на операция и дори не ми се обади да попита как съм, а знаеше. С бебе на 6 месеца съм, мъжа ми го гледаше и платихме операцията само и само да ме изпишат 4 часа след нея, въпреки че реално си е необходим престой, не само заради пътеката. Та жената, която се падна в моята стая сподели, че има двама синове и като се заговорихме, че от моята свекърва нито за раждането, нито годежа, сватбата и т.н. нямам нито един личен подарък от свекървата, беше изумена. А за раждането не ми подари дори 1 цвете. 😁
Е това е вече жестоко.4 часа след операция да Ви изписват че няма кой да се грижи за бебето, пък свекървата се прави на ударена.Както са казали хората то на чужд гръб и 100 тояги са малко,колко е то една операция,да се прибира по-бързо снахата че има домакинство и бебе за гледане.Ужас !

# 310
И да го каже , и да повтори , и подесетори ще е все тая . Такъв типаж нито ще разберат, нито ще се променят на тези години.

# 311
И да го каже , и да повтори , и подесетори ще е все тая . Такъв типаж нито ще разберат, нито ще се променят на тези години.

О, много добре разбират и ако е казано от синчето, определено внимават какво приказват. Сега, че не са си променили мнението е ясно, но поне не тормозята снахата.

# 312
  • София
пп. И аз ако съм сама, рядко ще готвя за себе си. Една салата и една пържола са предостатъчни, а това не го броя баш за готвене.
Е, чак да си купуваш готова храна, вместо да си направиш за 2-3 дни. Пък дори и пържоли да са, все е някакво занимание, иначе се оплаква, че й е скучно. Иска да ходи на работа, но да има кой да я вози на 20 км, защото вдигала кръвно...Сутринта пак звъня в 7, обаче този път синът й я отсвири.

# 313
Пак да се включа с моята свекърва. 😁 Бях на операция и дори не ми се обади да попита как съм, а знаеше. С бебе на 6 месеца съм, мъжа ми го гледаше и платихме операцията само и само да ме изпишат 4 часа след нея, въпреки че реално си е необходим престой, не само заради пътеката. Та жената, която се падна в моята стая сподели, че има двама синове и като се заговорихме, че от моята свекърва нито за раждането, нито годежа, сватбата и т.н. нямам нито един личен подарък от свекървата, беше изумена. А за раждането не ми подари дори 1 цвете. 😁
Е това е вече жестоко.4 часа след операция да Ви изписват че няма кой да се грижи за бебето, пък свекървата се прави на ударена.Както са казали хората то на чужд гръб и 100 тояги са малко,колко е то една операция,да се прибира по-бързо снахата че има домакинство и бебе за гледане.Ужас !

Оказа се, че изписването е за да се кърми бебето, това свекървата не го може.

# 314
Явно и други неща има Simple Smile, не е само готвенето. Синът и е този, който трябва да и каже, че няма да я вози. Има таксита, ако иска. Ако не - да се пенсионира. Но той е човекът, който трябва да говори с нея.
Както ми е писнало на шапката от готвене в момента, ако е само за мен, не бих бутнала няколко месеца. Ако имам пари, ще ходя по заведения, ако не - ще се спасявам с някакви аламинути у дома. Готова храна от щандовете по разни магазини не бих яла.

Общи условия

Активация на акаунт