С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 593
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Elein 89,   таткото какъв го играе, защо да не може да си гледа детето, докато майката е в болница?!? А другата баба? Или само свекървата е виновна по презумпция?

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 18:28 от ~Боряна~

# 316
И аз не разбрах защо свекървата е виновна, щом майката сама е решила, че иска да се прибере вкъщи, за да кърми. Какво се очаква да направи свекървата?

# 317
  • София
Детето си има баща. Той не кърми, но е негова работа да си гледа детето и жената. А и къщата, в която живее.

# 318
Какво толкова му е натежало на този баща в няколкото часа, в които е бил сам с детето? Че снахата се тръшка как горкият не бил получил помощ от свекървата.

# 319
Омрънкал е света колко не знае и не умее да се справя и кой да е виновен, кой, кой, ми свекървата. Почти съм убедена.

# 320
  • София
За нищо не е мрънкал нито бащата, нито майката, ами новата потребителка, която сега се включи и прочете темата Simple Smile Стига вече, тая снаха изобщо не се е оплаквала, че свекърва й не гледа бебето.

# 321
  • София
Явно и други неща има Simple Smile, не е само готвенето. Синът и е този, който трябва да и каже, че няма да я вози. Има таксита, ако иска. Ако не - да се пенсионира. Но той е човекът, който трябва да говори с нея.
Както ми е писнало на шапката от готвене в момента, ако е само за мен, не бих бутнала няколко месеца. Ако имам пари, ще ходя по заведения, ако не - ще се спасявам с някакви аламинути у дома. Готова храна от щандовете по разни магазини не бих яла.
А, той й каза, дори аз я защитих (ти да видиш!), че е по-редно да я кара синът й, а не зет й. Но за нещо спешно или за лекар, а не за прищевки.
Не знам дали съм писала, но пътуването е от Младост до Ботунец (20 км според картата) а после ММ трябва да отиде накъм Люлин

# 322
За лекар е друго, естествено.
Но да те возят всеки ден, за да ходиш на работа е много нахално. Ако са в една посока, да, но 40 км. отгоре си е много.

# 323
Не знам дали съм писала, но пътуването е от Младост до Ботунец (20 км според картата) а после ММ трябва да отиде накъм Люлин

Ако на мъжа ти му тежи, ще я отреже. За да не я реже и да скача като куче на Павлов..., значи не му тежи. Или има някаква изгода.
Не ги мислете мъжете чак толкова загубени, много добре си знаят интересите. Въпросът е защо му е по-изгодно да угажда на мама, вместо на жена си.
Съвет от мен: ревизирай и преосмисли системата си на бонуси.

# 324
  • София
Не става дума за всеки ден, обаче трябва някаква организация. Да си пие лекарства за кръвно редовно, а не постфактум. Не да звънне и "хайде да ме карате" на минутата.
Не ги мислете мъжете чак толкова загубени, много добре си знаят интересите. Въпросът е защо му е по-изгодно да угажда на мама, вместо на жена си.
Съвет от мен: ревизирай и преосмисли системата си на бонуси.
Досега са били само 2 пъти, но с времето няма да става по-добре. Там не се бъркам, ако иска да пътува всеки ден, само после да не ми се тръшва вкъщи с вид на жертва. Нямам претенции да ми угажда, от няколко месеца ме вози, но преди това 20+ години съм ходила с ГТ и някак съм се справила. Не съм принцеса като тяхното семейство.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 19:02 от Cuckoo

# 325
Може, но ти сама постави проблема така – защо вози мама вместо мен.
Пак ще го напиша – помисли за бонусите... Какво му дава тя, какво – ти.
Не е нужно да се изпада до толкова елементарни неща от материална изгода до свирки. Понякога е достатъчно просто едно поглаждане в посока на косъма.

# 326
  • София
Как' Сийка, дърти сме вече за бонус - малус. Споделям си просто така,  да се види липсата на съобразяване и трезва мисъл. И както се карат, на другия ден се обичат, особено зълва ми.
Не поставям въпроса защо вози мама вместо мен, дай Боже по-дълго да съм на собствените си крака без проблеми.

# 327
Здравейте, момичета, искам да споделя, за да може външен човек да даде мнение аз ли нещо не съм в ред или правилно виждам нещата.
С мъжа ми сме заедно от над 12 години. Той е най-добрия човек, когото познавам. Винаги ще помогне, не се сърди, не завижда, не е злопаметен, много мила душа… Живели сме за кратко с техните, после винаги сами. Има брат по-малък. Преди 4 години баща му почина.
Като цяло за мен майка му винаги е била егоист и мисли само за себе си.
Но напоследък вече не се търпи. Ние стопанисваме нейн имот, тя е в друг град, никога не сме искали пари за това. Отделно когато баща му почина всички пари от сметките се прехвърлиха на нея, което е нормално, да е спокойна жената.
 Беше му казала да си остави едни пари за курс, на който искаше да се запише, месец по-късно си ги поиска.  Няма проблем, ще се справим. Но ми стана тъпо за мъжа ми, защото напоследък много разходи имаше покрай него и той малко или много си беше казал, че така ще се облекчи бюджета. След като му писа да ги прехвърли той ми каза: Виждаш ли, че няма на кой да разчитам освен теб. Сърцето ме заболя… той толкова й е помагал, бизнес, документи, имоти, здраве… каквото се сетите.
Но ние сме й скучни, когато идва при нас на гости, защото не ходим на пилатеси, на рисуване с вино, не се събираме през вечер в нас да пием и ядем. Предпочита явно да ходи при девера. Приемаме го.
Обаче сега тотално ми изби чивията:
Коледа е, ще се прибираме в родния си град при нейните родители, за да не са сами и да ги видим. Казахме й, че ще сме там, да дойде, да се съберем… Накрая тя ни написа “графика си” дните, в които ние сме на работа ще е в родния ни град, за коледа при девера и след това извън страната на гости на приятели за Нова година. Миналата коледа пак беше с девера. Видях, че на мъжа ми му стана много болно, но той си е добра душа, няма да каже нищо. Обаче аз кипя хора, той всичките им е оправял бакийте, дърпаха го до преди 4-5 години за всичко, тя обаче него го вмества между другото, ама като й изнася майката била една. Сигурно аз съм в грешка и не е моя работа, но баща му като почина аз и той ако не бяхме, не знам как щяха да се оправят с документи, коли, имоти и т.н.
Тая жена е адски егоист, но мен ме боли, че той се чувства втора ръка човек, от нея ни пари, ни благодарност искам, само да се държи с него добре. Да не го дели така явно. Той да я кани да празнуваме и тя за втора година да му тегли една.. Може и в нас да е вината, но моля за вашата гледна точка…

# 328
  • Варна
За жалост, често се случва единия да е за работа, другия за кефа.
Просто се подкрепяйте, не можеш да я промениш свекървата, не можеш и на него да отмиеш болката, можеш малко да му спестиш като не коментираш на момента. Леко-леко, спрете да я каните, да опитвате да съобразите графиците...
Абе, болно е за жалост.

# 329
  • при късмета
Нищо не можеш да направиш. Нито можеш да заставиш свекърва си да се държи по-добре със сина си, нито на него чувствата да спестиш или изживееш вместо него. той сам трябва да ги осъзнае, отработи и преживее. Тогава и сам ще реши как да се държи занапред.
Можеш догодина от рано да резервираш някъде и да отидете двамата или с приятели, а с родата да не се съобразявате. Може да започнеш от Великден. Създайте си ваши традиции за празниците, а роднини включвате по възможност и когато се съобразяват с вашите планове, не вие да се въртите на пета покрай техните. .
Знам, че е дразнещо такова делене и си права да се ядосваш, но нямаш много опции да промениш нещо. Освен да си плътно зад мъжа си, по-леко да мине през този период

Общи условия

Активация на акаунт