С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 541
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Тук при нас Бабинден се празнува  в дом,в който има новородено. "Сади" се коса ,а на момченцата и брада.Прави се  семейно празненство  за най-близките и това е. Също така се отбелязва и в семейства, където има млада снаха, дошла в семейството наскоро. Свекървата я наръсва със здравец  ,топнат във вода и  ѝ подарява нещо, а тя полива  на свекървата да си измие ръцете и я   дарява с кърпа, сапун и някакво подаръче.
 Иначе  бабите  се събират  някъде с приятелки  да се почерпят. Аз лично не ходя, защото  спред мен 21   е ден на  родилната помощ.,а на  8 - ми  е излишен.

# 526
Как се "сади" коса и брада?
Да си празнуват когато искат деня на родилната помощ, наистина акушерките и лекарите заслужават. А всяка баба си има имен и рожден ден, когато да бъде уважена от близките.

# 527
Ох, ами аз докато обясня на всички поздравяващи ме, че не е ден на бабата.

# 528
Здравейте.
По темата-мен ме дразни, защото не спира да подхвърля разни неща за предстоящата ни сватба, като например: “Ама за какво ви е тая сватба?” “Ама вие не се ли отказахте да правите сватба?”При положение, че имаме вече дата, часове за гражданско, църква, ресторант, поканите се изработват в момента, и така нататък.
Държа да подчертая, че нея никой не я кара да прави абсолютно нищо, нито пък искаме да ни финансира, или да ни помага с организацията.
На Коледа реших да ѝ покажа какви покани съм харесала, тя попита “значи все още не сте се отказали, вие знаете ли, че няма да си избиете парите, знаете ли, че ще ви стъпи на 30000 лв, и още, и още. При което със сина ѝ се изпокараха, и си тръгнахме сърдити.
Още безброй много неща мога да кажа, но това е най-изнервящото на този етап… 😵💫

# 529
Моята си измисли история с врачки и гадателки, за да не направим сватба. На този етап съм склонна да вярвам, че по-скоро си го е измислила, признавам си, че по онова време ѝ се вързахме и двамата. Така че ви бие Grinning

# 530
  • при късмета
Ами кажете ѝ да не идва, като не ѝ харесва сватбата.

# 531

Ами синът ѝ ѝ го каза… не, че има смисъл изобщо да се отговаря на тези нейни глупости.
Аз отдавна знам, че тя за мен ще е само гост на сватбата, просто не разбирам какъв ѝ е точно проблемът..

# 532
Не знам нейния проблем, но ще си запиша твоя. Само да пишеш, че не се интересува , деца не гледа,  инертна и си гледа живота.
 Че и от това се оплакват снахите.
 Сватбата е един ден- трае се някак.  Прави се че те викат някъде като дойде да мрънка.

# 533

Ами синът ѝ ѝ го каза… не, че има смисъл изобщо да се отговаря на тези нейни глупости.
Аз отдавна знам, че тя за мен ще е само гост на сватбата, просто не разбирам какъв ѝ е точно проблемът..

Не знам за нейните, но твоите вероятно те първа почват Simple Smile Това, което много млади дами не разбират е, че като "вземеш" мъжа, "вземаш" и родата. Имало изключения казват. Дано си от тях.

# 534

Не знам за нейните, но твоите вероятно те първа почват Simple Smile Това, което много млади дами не разбират е, че като "вземеш" мъжа, "вземаш" и родата. Имало изключения казват. Дано си от тях.

Силно се надявам да не взимам ничия рода. Моят мъж не е обременен по никакъв начин с моята рода-те мило и драго дават за него, особено майка ми, тя го е приела за третото си дете. Което мен ме прави много щастлива.
Неговата майка просто не ме харесва, и ми го показа от първия ден, въпреки, че се опитва да лицемерничи, но то кьорав да си, ще го видиш от самолет. 😂
Нищо де, важното е да сме живи и здрави, нали така беше. 🤞

# 535
Скрит текст:

Силно се надявам да не взимам ничия рода.
Моят мъж не е обременен по никакъв начин с моята рода-те мило и драго дават за него, особено майка ми, тя го е приела за третото си дете. Което мен ме прави много щастлива.
Скрит текст:
Неговата майка просто не ме харесва, и ми го показа от първия ден, въпреки, че се опитва да лицемерничи, но то кьорав да си, ще го видиш от самолет. 😂
Нищо де, важното е да сме живи и здрави, нали така беше. 🤞

Това са 99,9 процента от случаите във форума.

Аз просто не знам откъде се вземат тия вицове за тъща и зет.

# 536
И фабричните настройки се връщат в един прекрасен ден, когато отшумят хормоните.

# 537
  • при късмета
Не плашете момичето. Проблемите със свекървата обичайно са породени от това, че мамин муньо винаги е на страната на майка си, не на жена си. Случая явно не е такъв, та има големи шансове ако свекървата не прекрати намесата, да ѝ прекратят достъпа до младото семейство.
Не знам нейния проблем, но ще си запиша твоя. Само да пишеш, че не се интересува , деца не гледа,  инертна и си гледа живота.
 Че и от това се оплакват снахите.
 Сватбата е един ден- трае се някак.  Прави се че те викат някъде като дойде да мрънка.
Да ти скапят сватбата, не е като да е някакъв обикновен ден и от теб да мине.

# 538
Чак до там ли ще стигне.

# 539
  • при късмета
Ако не спре да им дирижира живота, защо не?

Общи условия

Активация на акаунт