С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 506
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Поредната, дето никой не я пита, ама тя да мели за нещо. И нулев ангажимент към нея. Като се притеснява, че мн пари ще изхарчат, ами да предложи да им помогне с колкото може, а не да ги отказва! В крайна сметка какво още й остава-сега ще ожени сина, после на внуци ще се радва, само хубави работи. Трябва да е щастлива, че ще преживее тези емоции, нали е майка, не я ли радват такива неща?

# 571
  • гр.Пловдив
Цитат
Едната просто като я поздравих изока: "Е, не съм особено радостна, не беше тя за него, ама какво да направя?", а другата дори си поплака пред мен на масата, когато седнах да си поприказваме: "Ох, защо нея взе, ох какво ще правим сега?", все едно е настанало природно бедствие. Аз чак се смеех и се опитах се да я успокоявам и казвах да не се излага, че момичето е симпатяга, младите се обичат... а тя нараждаше като на погребение.

Сериозно ли е това ? УжаС No Mouth

Сватбата за мен е събитие на което всички трябва да са щастливи най-малкото и да се радват от сърце .
Още повече,че живота е скъп и наистина хубава сватба с всички салтанати си е сериозна цифра ,а аз едно не мога да си обясня:
Защо изобщо се предприемат такива стъпки при положение,че има напрежение +,-,недоволни снаха,свекърва ,как ще се гледат,как ще се поздравят и прегърнат-пълна доза фалш и лицемерие,ама за доста пари  Smiling Imp

# 572
Е дай сега да не правим сватби, защото свекървата ще се цупи. Ми много й здраве тогава Joy

# 573
Е дай сега да не правим сватби, защото свекървата ще се цупи. Ми много й здраве тогава Joy

😂😂 Тя може и деца да не иска да раждаме, че и за тях много пари се харчат..... Или да живеем в кашон на улицата и да не плащаме на банките....

# 574
Не е проблемът в сватбата. Е, те такива не искат синовете им да се женят или да живеят с жена. Ако имаше как да се появят внуци, без друга жена щеше да им е идеално. И да си живеят те със синчето.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 11:33 от alex_jp

# 575
Проблемът е, че се случва често и при почти всяка. Ето, моята смея да твърдя, че е добра жена, млада в 50те си, разбираме се, вижда, че синът ѝ е добре с мен, щастлива е и с внуците. Аз бях и тази, която така го буташе в началото, когато бяхме по-млади и тя ми е благодарна за това, казвала ми е много пъти. Но си ги прави тези неща като описваните по-горе, очевидно не искаше да има и сватба, направи така, че наистина да няма, отделно виждам индиректно, че ме вини за неща, които са си решения на сина ѝ (ние не сме я уведомявали, явно тя си преценява Grinning), не приема, че нещо неправилно за нея е негово решение, директно счита, че е мое. Примерно, нали, то все нещо изскача понякога.

# 576
Не е проблемът в сватбата. Е, те такива не искат синовете им да се женят или да живеят с жена. Ако имаше как да се появят внуци, без друга жена щеше да им е идеално. И да си живеят те със синчето.

Имаше един трилър мисля, че беше с Гуинет Полтроу където свекърва й я отвлича, за да не може никой да застане между нея и сина й.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 12:27 от Arielle

# 577
Когато ми предложи миналата Коледа, отидохме да ѝ кажем, аз бях доста екзалтирана, защото просто ми дойде много неочаквано, наистина.
Реакция нямаше абсолютно никаква, нищо. Ни звук, ни стон. Когато казахме на моите родители, майка ми толкова се зарадва, че чак се разплака. Прегръща го, целува го, радваше се искрено за нас.
При въпрос от негова страна към майка му, защо не е реагирала, и дори едно честито не е казала, тя отвърна - аз мислех, че това е пръстен от зрънчо. 😾

Допълвам

Преди няколко дни му се обади и попита, цитирам:
Вие кога смятате да ми кажете датата на тая сватба.
Датата за сватбата сме ѝ я казали преди половин година, когато я избрахме. 😂

# 578
Когато ми предложи миналата Коледа, отидохме да ѝ кажем, аз бях доста екзалтирана, защото просто ми дойде много неочаквано, наистина.
Реакция нямаше абсолютно никаква, нищо. Ни звук, ни стон. Когато казахме на моите родители, майка ми толкова се зарадва, че чак се разплака. Прегръща го, целува го, радваше се искрено за нас.
При въпрос от негова страна към майка му, защо не е реагирала, и дори едно честито не е казала, тя отвърна - аз мислех, че това е пръстен от зрънчо. 😾

Допълвам

Преди няколко дни му се обади и попита, цитирам:
Вие кога смятате да ми кажете датата на тая сватба.
Датата за сватбата сме ѝ я казали преди половин година, когато я избрахме. 😂
Все едно разказваш моята история когато им казахме ние на неговите родители и на моите... без това за зрънчото де. Същите безчувствени хора са... Никога досега не се бях сблъсквала с подобен вид хора, в такава крайна степен. И до ден днешен като ги знам  какви са всеки път си казвам няма какво да ме изненада, но винаги има, защото просто тяхното безхаберие, безчувственост и наглост са против моята природа и възпитание.

# 579
Дръжте здравословна дистанция. Аз така реших проблема.
После като искат да си виждат внуците троснато може да им отговорите, че на хора които са били против брака ви деца няма да давате. Аман от "аристократи", за които никой не е достатъчно добър за отрочето им.

# 580
  • Варна
Елена 1212 и Sunflower29, ето ви една кардинална грешка. Сравнение, което винаги е в полза на семейството от което произлизаме. Което е нормално, де, с това сме свикнали. Но обективността е задължителна - ако хората честитят (примерно) и се държат като хора после, макар и по-резервирано не значи, че не одобряват, има едно на ум или каквото там. Фактът, че някой ревал и прегръщал от радост в един момент, нищо не значи за по-сетнешните отношения. Разбира се коментирам частта с външния израз на емоциите, не конкретно вашите случаи, там вие си знаете, но залитнахте към това. Все пак, сродяваме се, ама са друго семейство.

# 581
  • София
Съгласна съм с Плясък. "Нашият начин на изразяване на емоции е правилният, различният е грешен" е много ограничено схващане.

# 582
Човек винаги усеща дали е просто различно изразяване на емоциите или отсреща няма положителни емоции.
Щом жените го пишат, значи усетили са нещо.

# 583
  • София
Въобще не е задължително. Ако жените бяха толкова прозорливи, 2/3 от разводите нямаше да ги има.

# 584
Напротив, и с мъжете жените усещат, просто си затварят очите и се надяват мъжете да се променят.

Общи условия

Активация на акаунт