WIZZAIR - 46

• 41 024
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Като ми променят датата на единия полет мога ли да сменя и другия и има ли някакъв лаг от време, с който трябва да се съобразя? Или мога да сменя за след месеци...

# 601
Можеш да потвърдиш, откажеш или промениш до 3 часа преди полета.
Мисля, че промените бяха до 30 дена напред и 15 назад, нещо такова. Не съвсем произволни дати. Като сменяш, действаш и двете на един път, ако потвърдиш веднъж вече пак имаш непроменяем полет и нямаш право след няколко дена да смениш връщането, трябва и двете наведнъж.

# 602
Много благодаря!

# 603
Wizzair са заредили разписанието за една година напред, до края на февруари 2025 (за абонати на WDC), цените са трицифрени на посока за почти всички дестинации.
Връщат полетите до Абу Даби от 27 октомври, цените са от 176 лв/посока.  Но не връщат Нюшопинг (Стокхолм-Скавста), оставаме без директни полети до Швеция.

# 604
Добре де, аз след юли не виждам нищо във fare finder-a. Логната съм в акаунта, и имам членство. Какво правя грешно?

# 605
Тъкмо се зарадвах, че има зимно разписание, но цените са космически.

# 606
Добре де, аз след юли не виждам нищо във fare finder-a. Логната съм в акаунта, и имам членство. Какво правя грешно?

След юли се вижда само на декстоп версията, поне при мен е така.

# 607
И миналата година започнаха с нереално високи цени, после се намалиха доста.

# 608
И аз следя едни полети. Както имаше цени под 30 лв.на връщане за април, сега майските и юнските са над 250 лв.

# 609
Привет!
Моля за инфо откога докога е зимното и откога докога- лятното разписание.
Интересуват ме месеците септември, октомври и искам да преценя кога да започна следенето за по-нормални цени на полети.
Сега за планираната дестинация са убийствени 👿 за тези месеци, но мисля, че такава е обичайната практиката и чакам търпеливо. Засега. 😂

# 610
  • София
До края на октомври е т.н. лятно разписание.
За цените - винаги са по-високи около започване/завършване  на учебната година за ученици и студенти. Около ваканциите в близките до летището градове - също.

# 611
Моля за инфо откога докога е зимното и откога докога- лятното разписание.
Интересуват ме месеците септември, октомври и искам да преценя кога да започна следенето за по-нормални цени на полети.
Винаги е от последната неделя на март до последната неделя на октомври. Тоест когато се преминава от астрономическо към лятно часово време и обратно.

Допреди 15 години някъде беше до последната неделя на септември, защото тогава се сменяше времето с час назад (80-те, 90-те и малко от 21 век)
От браузър се вижда, не от мобилното приложение. И да, трябва да сте логната и да сте преместили отметката на "цени с WDC", иначе не се появяват. И не за всяка дестинация има. Аз изрично проверявах за Швеция, няма ги.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 10:59 от diziler

# 612
По мои наблюдения цената са най-изгодни около 2 месеца преди желаната дата.

# 613
Зависи за кои дестинации. Няма точно установено правило. Ако имаше, всеки щеше да купува 2 месеца преди датата.  Ако говорим за полети през летния сезон, тогава цените са резачка, независимо дали се купува  2 или 6 месеца по-рано. За някои дестинации държат ниски цени дори и в седмицата на пътуване... до Бари, до въпросния Нюшопинг (летище Скавста, на 100 км от Стокхолм), когато самолетите не са пълни, остават ниски цени, разреждат полетите, понякога ги и спират. За Лутън цените винаги са високи, нищо, че има поне по 3 полета дневно само на Уизеър. И дори на промоция, и 2 месеца преди полета... там няма оправѝя. Сега виждам, че яко са напомпали цените за Айндховен и през есента (не само лятото), същото е и до най-обикновена Ла̀рнака... 175 лв, 195 лв на посока през есента.. В същото време има Пафос на Раянеър за 30 евро

# 614
За това казах по мои наблюдения, не ангажирам никой с тях. Летя често целогодишно до дестинации за които първоначално цените са потресаващи.
Всичко е въпрос на дебнене и организация.

Общи условия

Активация на акаунт