WIZZAIR - 46

• 40 525
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Последните години пътувам с райън и никога не са правили проблем за чанти, чантички и т.н
Сега ще пътувам с уиз, ще видим как ще е, преди доста се заяждаха
Е, фотоапарат на врата, за багаж ли се брои
Иначе може да си с 3 суитчера и 2 якета Grinning

# 631
  • София
m@ria, съгласна съм, аз по принцип спазвам. Но ми се е случвало из Европа да не прибирам фотоапарата, макар че имам място в раницата и да не ми казват нищо. Просто споделям опит, не съветвам никого да рискува, ако няма място за прибиране на допълнителната чанта.

# 632
За всеки случай, може просто да си сложите малката чанта под палтото или якето с което сте и със сигурност няма да има проблем.

# 633
никога не са правили проблем за чанти, чантички и т.н
Сега ще пътувам с уиз, ще видим как ще е, преди доста се заяждаха
Това, че "не са правили проблем", не означава, че няма правила. Не би трябвало да Ви вълнува дали ще правят проблем или не, ако просто си спазвате указанията.
А какво означава "Уиз доста се заяждаха"? Първо... това не са УИЗ, а наземният персонал на съответното летище. И не се "заяждат", а спазват правилата на авиокомпанията. В нарушение сте Вие, а не те.
Моята е през рамо, точно колкото портмоне, вероятно заради това може, мисля че ясно го написах.
Щом е толкова малка ,просто си я сложете в джоба на якето временно. И като се насочите към самолета, може да си я извадите.
И да, през рамо пак се води като втори багаж. Лятото ще се вижда. Иначе, ако сте с яке, може евентуално и да не се вижда. Най-добре е в джоб на яке или на раницата поне докато минете през гейта. Така няма да се води второ парче багаж.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 01:05 от diziler

# 634
Хайде пак глупости!
Къде прочетохте, че може чантичка? Не си ли давате сметка, че заблуждавате и утре някой може да има неприятности? Според условията на Wizz имате право на 1бр. багаж, това че понякога си затварят очите не гарантира, че ще го направят и за вас, преценете сами.
Относно храна и вода са разрешени на борда, не е разрешен само алкохол внесен от вън.
Аз и друго се чудя... Въпросите са обсъждани хиляди пъти. Отговори има.
Ама кой да чете.
Влиза в темата и пльос! Да попита.
Хайде поне малко усилия влагайте.

# 635
Аз на питащите не се дразня, дразня се на тези, които твърдят уверено глупости и заблуждават другите.
Ето пак колко поста се написаха, че може само 1 бр. багаж, тя си пее, че нейната била малка и можело...

# 636
Така е. Права сте.
Заблуждаващата информация не е полезна.
После ще четем... Wizz се заяждат.
Ами не.
Wizz са в самолета.
А и трябва да има правила.

# 637
В тази тема или в на Раян ли(даже не съм сигурна дали в този форум) някой  писа, че книга, чадър, шапка…не се счита за допълнителен багаж. Досега рових и не го откривам това мнение, както и в условията на компаниите. Може ли да дадете линк, ако знаете къде го пише.

# 638
аз казах, че когато съм пътува с уиз, са по-стриктни и педантични, докато райън освен ако не е видимо по-голям багаж никога не проверяват
служители на компаниите правят проверките на гейта

само днес 18лв са приорити и чекиран багаж 20кг
който иска да се възползва Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 09:38 от The Invisible

# 639
само днес 18лв са приорити и чекиран багаж 20кг
който иска да се възползва Simple Smile
Също и местата са по 9 евро/18 лв.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 12:58 от Stelyana Treneva 617298

# 640
На летището в София, както и на летището от което се върнах, проверяваха щателно багажа. Караха дори хората с раници да ги вкарват в клетката. Накараха хора, раниците на които стърчаха доста, да си платят. Други пътници, на които раниците излизаха малко от клетките, разпределяха багаж, обличаха се и т.н. Още преди да ни пуснат да влезем в зоната за отпътуващи пътници, на чекина на бордните карти, ни предупредиха, че имаме право само на 1 багаж. Обяснихме, че го имаме предвид и ще си приберем дамските чантички в раниците. Единия ни полет беше с Уиз, другият с конкуренцията Wink

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 12:35 от @@@>>>

# 641
аз казах, че когато съм пътува с уиз, са по-стриктни и педантични, докато райън освен ако не е видимо по-голям багаж никога не проверяват
И на Вас ли да обясним, че не Уиз и Раян са “педантични”, а съответният персонал на съответното летище. Този персонал знае правилата на всички авиокомпании. И ако сега ще е на гейта на полет за Уизеър, след час ще е на гейта за полет на ИйзиДжет например, където размерите може и са други. Имат си мерилки, слагат ги и който прекалява, е заставен да слага в мерилката.

# 642
няма нужда да ми обяснявате нищо
аз мисля, че това са служители на съответния превозвач, защото са с тяхна униформа

# 643
Ами не не са, наземен персонал на летището са, които в момента обслужват дадена авиокомпания.

# 644
Едни и същи хора от наземния персонал обслужват всички авиокомпании, това ми го е казвал приятел, който работи на летището. Сега може да си на гейта на Раянеър, след час да си на Турските авиолинии, след час на Австрийските. Те знаят правилата за багажите на всички авиокомпании, които ползват летището. Най-често първо са на гишето за чекиране, а после отиват отзад на гейтовете.

Ето промо от днес.. за чекиран багаж и за прайорити:

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 20:20 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт