Мнения на Birdie...

• 264 653
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Варна
Благодаря за отговора.До каква големина на нарастване трябва да изчакаме , за да предприемем нещо?Никъде другаде по тялото или лицето няма др.петънца.Кожният лекар каза, че е такъв хемангиом.По повод на кашлица и хрема дъщеря ми беше прегледана в спешен кабинет и лекарката там също го определи като кавернозен.Каза да следим расте ли навътре.Как бихме могли да разберем това?

# 1 066
Обикновено не растат-само в някои моменти се изпълват с кръв и изглеждат по-големи.
Иначе се следи на диаметър дали растат...
Обикновено към 3-4-5 година регресират...

# 1 067
Привет,
Има ли увеличени шийни лимфни възли (във всички шийни региони)?
Има ли увеличена и напипваща се слезка?
Лабораторията е добра-левкоцитите не са повишени...

Ами май не, поне на пръв поглед. А какво е слезка Simple Smile
Левкоцитите не са ли малко над нормата (или при децата са по принцип повече?)
А и гледах по разни други теми, всеки е на различно мнение за термометрите - тази температура е с електронен термометър в дупето - някои вадят там някакви половинки, аз си мисля, че важната температура е вътрешната, а и термометърът си мери точно?
Утре ще тестваме и с нормален термометър Simple Smile

П.С. а при взимане на кръв от пръста, доколко са верни данните? Дали имат различни реактиви за венозна и капилярна?
П.П.С. другите стойности по принцип от изследването ОК ли са?
Мерси предварително:)

# 1 068
Здравей birdie,дъщеря ми е на 11 месеца и от няколко дни е с хрема, която май ме минава.Няма температура .Слагам и Vibrocil.От днес обче взе да покашля.Какво е твоето мнение?

# 1 069
Цитат
Ами май не, поне на пръв поглед. А какво е слезка
А и гледах по разни други теми, всеки е на различно мнение за термометрите - тази температура е с електронен термометър в дупето - някои вадят там някакви половинки, аз си мисля, че важната температура е вътрешната, а и термометърът си мери точно?
Утре ще тестваме и с нормален термометър

П.С. а при взимане на кръв от пръста, доколко са верни данните? Дали имат различни реактиви за венозна и капилярна?

Какви вьпроси...Иначе от ваксини много раzбираШ...  Mr. Green

Бьрди,иzвинявай,не се стьрпях.Момчето поне ми оправи настроението Grinning

# 1 070
Цитат
Ами май не, поне на пръв поглед. А какво е слезка
Утре ще тестваме и с нормален термометър

Какви вьпроси...Иначе от ваксини много раzбираШ...  Mr. Green

Бьрди,иzвинявай,не се стьрпях.Момчето поне ми оправи настроението Grinning

Не е необходимо да знам какво е слезка, за да мога да виждам когато такива като теб манипулират хората, защото там нещата са от съвсем друго естество и нямат нищо общо с медицината, което ти е достатъчно ясно.

# 1 071
Хейййй-не в моята тема... моля. #2gunfire #2gunfire bowuu

Слезка е "далак".
Левкоцитите са 5.5... на долната граница са.
Една от честите причини за такава температура е:
*уроинфекция
*Епщайн-Бар мононуклеоза (инфекция)
*салмонела, бруцелоза,токсоплазмоза

Всичко това обаче трябва да е подкрепено с изследвания...
Едва ли термометъра е виновен... но опитайте и с друг.

# 1 072
Здравей birdie,дъщеря ми е на 11 месеца и от няколко дни е с хрема, която май ме минава.Няма температура .Слагам и Vibrocil.От днес обче взе да покашля.Какво е твоето мнение?
Да я заведете да я прегледат Simple Smile

# 1 073

Слезка е "далак".
*уроинфекция

Мерси.. ще я заведем на лекар да я прегледа по-обстойно, макар че педиатърът нищо не каза. А какви са изследванията за горните неща?

# 1 074
Здравейте,
синът ми е на 3 месеца и 3 седмици.
На кърма е и дохравам с АМ - Аптамил 1 следобед и вечер. От 20-ия ден е с колики и му давах Еспумизан, после Саб Симплекс. Преди ок.седмица постепенно му намалих даванията на капките, но коликите се върнаха /започна да плаче често и стомохчето му къркори/. Сега отново е с Еспумизан. От 3-4 дена му се появиха  малки ситни пъпки по крачетата най-вече, в началото около тях е по-зачервено - по-късно изчезват. Тази вечер установих , че броят им се е увеичил. Възможно ли е да е от капките, т.к ги пие продължително време, а са с една и съща съставка. Не изключвам възможността да са от кърмата - не пазя диета, само съм изключила пр.мляко. 
И още - започна да ака много рядко - случва се да стигне и до веднъж на 5 дена /тогава дадох Дуфалак/, обикновенно ведъж на 2-3 дена. Пак ми се струва, че е от капките, т.к. през първия месец акаше по 7-8 пъти на ден, а като ги спрях стана по-редовен.
Възможно ли е коликите да са провокирани от липсата на кърма като гълта въздух при сукане?

При такива проблеми обмислям вариант за захранване като първа храна оризово брашно, разбира се по-късно, ок 5. мес. Ще провокира ли коликите, ако вече са изчезнали или пък ако не са - ще помогне ли?
Съпругът ми е с алергии, явно и бебето е предразположено - дали му давам правилното АМ /първо дохранвах с Фризолак, но спря да го яде, смених с Милумил - ядеше го, но прочетох че е за злояди деца, а бебето наддаваше повече от добре, затова сега го смених с Аптамил1.

# 1 075

Слезка е "далак".
*уроинфекция

Мерси.. ще я заведем на лекар да я прегледа по-обстойно, макар че педиатърът нищо не каза. А какви са изследванията за горните неща?
Биохимични-титър на антитела, имунологичен тест...

# 1 076
Здравейте,
синът ми е на 3 месеца и 3 седмици.
На кърма е и дохравам с АМ - Аптамил 1 следобед и вечер. От 20-ия ден е с колики и му давах Еспумизан, после Саб Симплекс. Преди ок.седмица постепенно му намалих даванията на капките, но коликите се върнаха /започна да плаче често и стомохчето му къркори/. Сега отново е с Еспумизан. От 3-4 дена му се появиха  малки ситни пъпки по крачетата най-вече, в началото около тях е по-зачервено - по-късно изчезват. Тази вечер установих , че броят им се е увеичил. Възможно ли е да е от капките, т.к ги пие продължително време, а са с една и съща съставка. Не изключвам възможността да са от кърмата - не пазя диета, само съм изключила пр.мляко. 
И още - започна да ака много рядко - случва се да стигне и до веднъж на 5 дена /тогава дадох Дуфалак/, обикновенно ведъж на 2-3 дена. Пак ми се струва, че е от капките, т.к. през първия месец акаше по 7-8 пъти на ден, а като ги спрях стана по-редовен.
Възможно ли е коликите да са провокирани от липсата на кърма като гълта въздух при сукане?

При такива проблеми обмислям вариант за захранване като първа храна оризово брашно, разбира се по-късно, ок 5. мес. Ще провокира ли коликите, ако вече са изчезнали или пък ако не са - ще помогне ли?
Съпругът ми е с алергии, явно и бебето е предразположено - дали му давам правилното АМ /първо дохранвах с Фризолак, но спря да го яде, смених с Милумил - ядеше го, но прочетох че е за злояди деца, а бебето наддаваше повече от добре, затова сега го смених с Аптамил1.

Колко добавка АМ изпива? Увеличава ли се изпиваното количество?
Колко издържа с добавка и без нея? (часове между храненията)?
Наддаване? във времето...
В кои часове коликите са най-изразени?

# 1 077
Здравейте отново.Въпросът ми е в началото на 54с, на лични съм пратила снимка.Благодаря предварително.

# 1 078
Здравейте отново.Въпросът ми е в началото на 54с, на лични съм пратила снимка.Благодаря предварително.
Простете, погледнах ги-не виждам в сгъвката нищо проблемно, освен леко зачервяване странично.
От препаратите на Авеено може да ползвате Aveeno Colloidal Baby, разтваряйки ги във ваната при къпане на детето. От "калта", която се образува на дъното (и съдържаща концентрирани трици) обтривате по сухите места на кожата. Оставяте детето малко да поседи, после изплаквате и попивате с кърпа без да триете.
Вероятно се касае за Атопична кожа-не е нужно толкова безпокойство.
Освен Авеено, най-добри са хидратантните кремчета на А-Дерма с Омега киселини и "ДермАтопиа" на ф. Интермед.

За храните:
*към картоф и тиквичка може да добавите и морков. Ако се страхувате да купувате, може от пюренце-Гербер, например:
http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=413
с морков-чисто
Давате в картофчето половин чаена лъжичка, след два дена-пак. След два дена-цяла чаена лъжичка. След два дена-пак.
По този начин може да добавяте проблемни храни...
След това можете да вземете пред вид и спанак, броколи, червено цвекло, артишок, брюкселско зеле.
Не е проблем в домашно приготвеното пюренце да слагате по 1 ч.л. добър зехтин.

По отношение на възможни реакции, следим за кожни прояви, петна по лицето, сърбящи петна по тялото, повръщане и/или диария.
След като въведете 3-4-5 зеленчука, и детето е на около 7м, може да въведете месо. Аз въвеждам първо пилешко бяло месо.

# 1 079
Здравейте отново.Много благодаря за отговорите(проблема е оцветяване на зъбките).И двете пием флуорирана вода,като количеството на флуор в нея е съобразено с дневните нужди според възрастта.Ако оцветяването е от желязото в поливитаминният сироп,проблема би трябвало да отзвучи,нали?Още веднъж благодаря  bouquet.Бъдете здрав

Общи условия

Активация на акаунт