Мнения на Birdie...

• 264 653
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 050
Забравих да питам: инжекционното полио само един вид ли е?
Реимунизацията против ДТК е направена с Инфанрикс.

# 1 051
@iv-pif

"Едва изяжда около 700 мл. АМ на ден..."
->Чудесно. И изобщо не е малко. С "напредването" с ориза ще хапва и повече АМ...
1. 2 малки лъжички-5 дена, 3 малки лъжички още 3-4 дена. След това може да увеличите броя на лъжичките ябълка до 5-6-колкото се харесва на детето. След тази седмица-9 дена увеличавайте паралелно и обема на оризовата каша, така че да го засища, но държейки гъстотата и така, както му харесва.
2. Да, правилно е->>така се прави.
3. След като за около 3-4 седмици (6 месец) стигнете до около 150-160 грама готова оризова каша (с колкото ябълка вътре му харесва, до 1:1) може да не давате АМ после. От 6 месец може да добавите круша с/без ябълка-в съотношения, които се харесват.
4. Няма нужда от "възбуждане на апетит"-детето си има добър такъв, и наддава добре на тегло.

Остраняваме лупите от очите си и преставаме да боледуваме от "алергични" уклони.
Не броим всяка пъпка, и не се хващаме за тубичката с лекарство за всяка червенинка... Simple Smile

# 1 052
Забравих да питам: инжекционното полио само един вид ли е?
Реимунизацията против ДТК е направена с Инфанрикс.
Можете да ползвате Имовакс за инжекционно полио.
Ваксинациите нямат нищо общо с АБКМ и Атопичен дерматит. Не се отлагат ваксини заради тези заболявания.
Никакви "подготовки" не се правят, нито са описани-няма смисъл да правите тези неща.
Ако детето няма температура или фокус на инфекция, може да го ваксинирате...

# 1 053
Пак съм аз със проблема за зъбките-сега всичко е на ред със снимката http://images14.snimka.bg/002338842.jpg

# 1 054
  • там край реката
Здравейте, Birdie. Синът ми е на годинка и два месеца.От няколко дни е с упорит запек,много е мъчително,страх го е да се напъне дори,а това,което излиза/извинете ме за израза/ е като камък и в съвсем малки количества.Той се храни от детска кухня,не съм сменяла храната,яде също така доста ябълки,пие сок от сини сливи,но....положението е така вече седмица.Какъв съвет ще ми дадете? Благодаря Ви предварително

# 1 055
  • София
Здравейте,
питането ми е свързано с дъщеря ми, която е на 6г.
От известно време се оплаква от виене на свят. Казва че и се "люшка главата"
Оплакванията са предимно вечер, но е възможно да има такива и през деня, когато е на детска градина.
Освен това ми се струва, че когато получава такива "пристъпи", доста и се ускорява пулса - около 105 -110 удара.
Бихте ли дали мнение?
И какъв е нормалния пулса на дете на тази възраст?
Благодаря!

# 1 056
Пак съм аз със проблема за зъбките-сега всичко е на ред със снимката http://images14.snimka.bg/002338842.jpg
Давате ли на детето флуор?
Причина за това оцветяване може да бъде:
*зъбен камък със съответни бактерии, които могат да образуват такъв пигмент.
*течни препарати на желязото за орално приложение (мултивитаминни препарати?)
*травма или удар в тази област

Няма връзка с кърменето. АБ е подходящ,също.

# 1 057
Здравейте, Birdie. Синът ми е на годинка и два месеца.От няколко дни е с упорит запек,много е мъчително,страх го е да се напъне дори,а това,което излиза/извинете ме за израза/ е като камък и в съвсем малки количества.Той се храни от детска кухня,не съм сменяла храната,яде също така доста ябълки,пие сок от сини сливи,но....положението е така вече седмица.Какъв съвет ще ми дадете? Благодаря Ви предварително
Проверете за рагади или ранички в областта.
Може да има ранички в дълбочина, които не се виждат.
Може да дадете Дулфалак (Лактулоза) за ден, максимум два...

# 1 058
Здравейте,
питането ми е свързано с дъщеря ми, която е на 6г.
От известно време се оплаква от виене на свят. Казва че и се "люшка главата"
Оплакванията са предимно вечер, но е възможно да има такива и през деня, когато е на детска градина.
Освен това ми се струва, че когато получава такива "пристъпи", доста и се ускорява пулса - около 105 -110 удара.
Бихте ли дали мнение?
И какъв е нормалния пулса на дете на тази възраст?
Благодаря!
За 6 годинки е 100-104/мин
Няма един отговор на този въпрос.
Има много причини за това. Би било добре да прегледате детето при педиатър, да огледате очни дъна при офталмолог, ушички при УНГ.
Щом като имате резултати, може да се обсъдят по-конкретни неща.

# 1 059
Бърди ,имам молба да дадеш мнение по тези изследвания на малкото ми дете .На лични ще ти пусна снимка с екзема ,която му се отвори днес .Може ли да е свързана с резултатите и има ли някъкъв вид анемия ? Трябва ли да се направят допълнителни изследвания?
WBC-10,7
RBC- 4,62
HGB-112
HCT-36,0
MCV-77,8
MCH-24,3
MCHC-312
PLT-241
руе-10мм

# 1 060
Пращам ви снимка на коленните гънки на лични. Все още кърмя, макар и вече в малки количества, като до 5 месец  дохранвах с Нутрилон Комфорт, сега с НАН Х.А. Какви зеленчуци според вас могат да се намерят през зимния сезон, които да  са пресни и да не са с нитрати? Аз не се сещам /освен картофи, ако намеря домашни/. Затова споделих, че съм много затруднена със захранването.
Да, има продукти на Авеено в Бг, какво ще препоръчате? А за ринита?

# 1 061
  • Варна
Здравейте, Birdie!Имам следния проблем.Дъщеря ми е почти на 11 месеца.Когато беше на около 20 дни , на гръбчето й се появи малко червено петънце, което не нарастваше до 7 месец.Лекарката, която я преглежда ,ми каза да го наблюдаваме и да следим дали расте.В момента хемангиомът(така казаха, че се нарича) е голям колкото лещено зрънце.Прилича на преплетени кръвоносни съдчета.Водихме детето на кожен лекар, който ни обясни, че до 3 годишна възраст не е желателно да се предприема каквото и да било лечение.Каза,че хемангиомът е карвенозен(не знам дали правилно го пиша).Моля за вашето мнение-има ли нужда от консулт с хирург и от операция.

# 1 062
Ако става въпрос за кавернозен хемангиом, да, така е. Изчакваме-те имат способност да регресират с израстването.
Ако има само на това място. Ако има другаде, особено в областта на лицето е нужен друг подход.
Излизаме от презумпцията че е хемангиом, както Вие твърдите.
Без да съм погледнал не мога да кажа дали се касае за хемангиом.

# 1 063
Здравей Birdie, ето едно въпросче за температура:

преди около 2 седмици и потече носа и имаше червено гърло и температура 37.8 - давали сме и само панадол, а в носа физиологичен разтвор и Olinth. Мина и за 3-4 дни напълно, освен температурата - и до днес има 37.2-37.4 (понякога през деня е ОК, под 37). Термометърът е ОК, аз като си я премерих по същия начин (в Д-то) беше 36.6.

Когато тя се осополиви, след 2-3 дни ме хвана и мен, мина ми за 2-3 дни и на мен, т.е. предполагам е било заразно (грип?).

Друго особено няма, освен, че и растат зъбите отгоре предните два се виждат мъничко, а междувременно и вторите са започнали да покарват. Венците и не са особено червени, че тази температура да е от някакво възпаление там, но пък често си бърка с пръсти в устата, а сигурно не са особено чисти през повечето време Simple Smile

Иначе физически и емоционално и няма нищо и никаква разлика сравнено с преди това. Като и мина педиатърът я прегледа и няма червено гърло, всичко е ОК, няма сополи от 10 дни.

Друго интересно не се сещам - от какво може да е температурата?

# 1 064
Привет,
Има ли увеличени шийни лимфни възли (във всички шийни региони)?
Има ли увеличена и напипваща се слезка?
Лабораторията е добра-левкоцитите не са повишени...

Общи условия

Активация на акаунт