Мнения на Birdie...

• 262 355
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София
да, но не иска да и прави нови посявки Confused, от снощи нещата са по -зле, обилен секрет, зеленикав, не може въобще да диша през носа, няма температура, ходих да я слушат, не откриха нищо надолу...
не може да спи по цяла нощ, иска си биберона, като го дам - плюе след две минути и пак така...цяла нощ.

# 1 186
Бърди здравей ,
може ли да ми обясниш за банките манитол  10%
предписан е като слабително средство на синът ми  през устата  по 150гр - 20дни
но няма опътване ,а преди да го дам искам да събера повече информация
как действа?
има ли странични ефекти?
по кое време на денонощието да се приема?

# 1 187
Привет,
Не се дават такива неща на деца.
Ако толкова има нужда от разхлабително, има други варианти-свещички или Дуфалак-Duphalac (лактулоза).
Свещичка е по-добър избор.

# 1 188
Здравейте Бърди,
от няколко дни синът ми започна да кашля. Не е много, по 2-3 пъти на ден, най-вече сутрин, но кашлицата ми се струва леко лаеща. Притеснявам се, защото декември месец направи остър ларингит, след което не е боледувал, но сега пак се появи тази кашлица ...
Няма запушен нос, не му е пресипнал гласа, като цяло ми изглежда здрав.
Какво ще ме посъветвате да направя?

Пп Не знам дали има някаква връзка, но мен почти цяла зима ме болеше гърлото, включително и сега.

# 1 189
Да заведем на преглед?

# 1 190
Здравейте д-р Бърди,

въпроса ми е следният, извинете ме ако се повтарям, но при здраво дете кое е по- добре обикновените млека или ХА? И защо ?

# 1 191
  • Варна
Birdie , здравей
Искам да ти задам някой въпроси относно захранването. На 6 месеца сме и сме на изцяло на Аптамил.На 5 месеца и 10дни започнах да захранвам. Давах оризова каша, яде я ноедин ден му е хубаво акото,друг ден има слуз в него.Искам да ти кажа ,че откакто се е родил все си има слуз в акото периодично,но педи ми каза че е от коликите и наистина все още се присвива от време на време.Давах и пюре от круша,от моркови,ябълка и вече не мога да разбера каква му е реакцията от пюретата и кашата.Спрях за известно време и бяхме само на АМ, но и тогава бяхме със слуз понякога. Какво е твоето мнение за тази слуз? Да давам ли пак оризовата каша? Иначе наддава добре.

# 1 192
Благодаря Бърди знам че не е препоръчително за деца , но свещичките и дуфалака (както и други )не му действат затова те моля да ми обясниш за манитола

# 1 193
Здравейте д-р Бърди,

въпроса ми е следният, извинете ме ако се повтарям, но при здраво дете кое е по- добре обикновените млека или ХА? И защо ?
Естествено че обикновените АМлека...
ХА ги дават с лека ръка. Профилактичният им ефект не е доказан...

# 1 194
Благодаря Бърди знам че не е препоръчително за деца , но свещичките и дуфалака (както и други )не му действат затова те моля да ми обясниш за манитола
Манитол е осмотична субстанция която се ползва за венозно приложение.
Не съм чувал някой да я пие...
Никога не съм я предписвал за пиене-тя е в банки за венозно приложение...

# 1 195
Birdie , здравей
Искам да ти задам някой въпроси относно захранването. На 6 месеца сме и сме на изцяло на Аптамил.На 5 месеца и 10дни започнах да захранвам. Давах оризова каша, яде я ноедин ден му е хубаво акото,друг ден има слуз в него.Искам да ти кажа ,че откакто се е родил все си има слуз в акото периодично,но педи ми каза че е от коликите и наистина все още се присвива от време на време.Давах и пюре от круша,от моркови,ябълка и вече не мога да разбера каква му е реакцията от пюретата и кашата.Спрях за известно време и бяхме само на АМ, но и тогава бяхме със слуз понякога. Какво е твоето мнение за тази слуз? Да давам ли пак оризовата каша? Иначе наддава добре.
Какво разбирате под "слуз"? в изпражненията? цвят? дневен брой?

# 1 196
Привет отново,

съжелявам, ако прекалям с въпросите Embarassed

Искам да Ви попитам, ако дете било в контакт с болни от варицела и евентуално е заразено, но все още няма обриви или друго проявление, пречили ако в същото време пие пр. сироп Солвулан?

Благодаря!

# 1 197
Солволан Solvolan би трябвало да е Амброксол? или?

# 1 198
Solvolan (сироп) - Ambroxol hydrochloride

# 1 199
Няма проблем от приложението му.

Общи условия

Активация на акаунт