Мнения на Birdie...

• 262 278
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 200
Благодаря  bouquet
Доста ми  е притеснено от тази варицела. Цяло чудо ще е да не се разблолее след толкова контакти с болни вече деца. А отгоре на всичко е и хремава и понакашля. Sad

# 1 201
Ще я изкара, ако се разболее-детска болест е. Ако я къпете често няма да усетите как ще я изкара.

# 1 202
  • Варна
Birdie , здравей
Искам да ти задам някой въпроси относно захранването. На 6 месеца сме и сме на изцяло на Аптамил.На 5 месеца и 10дни започнах да захранвам. Давах оризова каша, яде я ноедин ден му е хубаво акото,друг ден има слуз в него.
Какво разбирате под "слуз"? в изпражненията? цвят? дневен брой?
Слузта в акото му е нещо като сополче.Ака на ден 1-2 пъти. Цветът на акото му е ту зеленикаво,ту жълто като горчица.

# 1 203
Във всяко изхождане ли има слуз?

# 1 204
Здравей, Birdie! Искам да те попитам нещо, незнам дали е точно по твоята част, но ще се радвам да споделиш мнение. Става въпрос за сина ми, който е на 7г. и половина, от близо две седмици се оплаква от болки в дясно ниско долу под корема. Болките не са постоянни, като спазми, но на големи интервали, той по скоро го описва като прещакване и може през деня да го наболи два-три пъти, но не са силни. Няма никакви други симптоми, водихме го на лекар, при личния, направи му кръвни изследвания, всичко е напълно нормално, с това изключи съмнения за апандецит, при прегледа натиск в коремната област и т.н. детето не реагира, няма болка. Единственото, което ни направи впечатление, че го наболява точно където му е операцията от херния. Опериран е преди близо четири години. Личният лекар заключи, че е възможно да има "прещипване" или нещо такова и е възможно от това да го наболява, особено като тича, скача и т.н. Моля те ако имаш някакво мнение по въпроса сподели го. Благодаря ти предварително!

# 1 205
Здравей, Birdie

Дъщеря ми е на 1г. и 3мес. В момента е с хрема, която не минава вече цяла седмица. Не кашля, гърлото не е зачервено. Беше ми изписан Олинт 0,05 % и промиване на нослето с хумекс. Цяла седчица мина, но няма много голямо подобрение. Нощите ги изкарваме много трудно, спи доста неспокойно, с нищо не мога да отпуша нослето. От вчера секретът малко се е сгъстил. Днес отново я заведох при личната лекарка - гърдичките са чисти, гърлото е спокойно, не е зачервено. Но нослето е все така задръстено. Изписа ми два вида капки - Collargoli 2% (3 пъти по 2 капки в нослето) и Maxidex collyr (в същата дозировка). Каза да ги редувам. Какво е твоето мнение? Би ли препоръчал да изследваме секрет от нослето? По принцип всеки път ми изсписва Коларгол и ни помагат, но доколкото разбрах не са много удачни при малки деца. Често боледуваме от много упорита хрема, която не минава в продължение на две седмици.

Благодаря предварително! 

# 1 206
здравеи,Birdie,отново опирам до теб.Имам определен вьпрос.Бях решила да купя на дьщеря ми Бреин Бустьр витамини/за по-добра концентрация и т.н./.Реших пьрво да се консултирам с нашата невроложка.според нея е протижопоказно да давам каквито и да било витамини и наи-вече вит.А.Тьи като мин.год. дьщеря ми много боледуваше и давах имоностимулиращи средства/имунобор Бронхо,сибирски женшен/.Има ефект от тях.по принцип се старая да и давам природни продукти/доколкото е вьзможно,ако наистина сьстава им е такьв какьвто пише/.Вит Аможел да "отключи" хидроцефалията.Наистина ли може  витамините да предизвикат влошаване.Ако ти е вьзможно,моля те отговори ми.Благодаря.

# 1 207
  • София
Здравейте Birdie, вчера пуснах една тема с два въпроса и после погледнах че ще отговаряте само в тази тема затова копирам:

Единият е за зъбите - има 8 зъбки отпред и ще пробива кътник, освен че е подуто, мястото е и синьо-лилаво. Нормално ли е или трябва да се консултирам, и с кого (зъболекар или педиатър)?

И вторият ми въпрос е за ваксината, полиомиелитната. Трябва да направим първа реимунизация. Досега сме слагали от живата ваксина, за която после четох доста страшни неща. Дали може да се сложи от другата или трябва да продължим със същата с която сме започнали. И ако досега не е имало проблем, възможно ли е да възникне.

Благодаря предварително.
Тук влизам за първи път и моля да ме извините ако има проблем.

# 1 208
Здравей, Birdie! Искам да те попитам нещо, незнам дали е точно по твоята част, но ще се радвам да споделиш мнение. Става въпрос за сина ми, който е на 7г. и половина, от близо две седмици се оплаква от болки в дясно ниско долу под корема. Болките не са постоянни, като спазми, но на големи интервали, той по скоро го описва като прещакване и може през деня да го наболи два-три пъти, но не са силни. Няма никакви други симптоми, водихме го на лекар, при личния, направи му кръвни изследвания, всичко е напълно нормално, с това изключи съмнения за апандецит, при прегледа натиск в коремната област и т.н. детето не реагира, няма болка. Единственото, което ни направи впечатление, че го наболява точно където му е операцията от херния. Опериран е преди близо четири години. Личният лекар заключи, че е възможно да има "прещипване" или нещо такова и е възможно от това да го наболява, особено като тича, скача и т.н. Моля те ако имаш някакво мнение по въпроса сподели го. Благодаря ти предварително!
Привет,
Направете едно ехографско изследване-в ръцете на добър ехографист ще реши всичките Ви проблеми...
Обърнете особено внимание на тестисите на детето- и тях е добре да се изследват паралелно с уз на коремчето...

# 1 209
Здравейте! Бебка се възстановява след болнично лечение на чревна вирусна инфекция и вече 10 дни е на диета. Разстройството и се нормализира вече, но е на 9 м. и не знам как да захраня имайки предвид противоречията по темата. Помагайте!!!

# 1 210
Здравей, Birdie

Дъщеря ми е на 1г. и 3мес. В момента е с хрема, която не минава вече цяла седмица. Не кашля, гърлото не е зачервено. Беше ми изписан Олинт 0,05 % и промиване на нослето с хумекс. Цяла седчица мина, но няма много голямо подобрение. Нощите ги изкарваме много трудно, спи доста неспокойно, с нищо не мога да отпуша нослето. От вчера секретът малко се е сгъстил. Днес отново я заведох при личната лекарка - гърдичките са чисти, гърлото е спокойно, не е зачервено. Но нослето е все така задръстено. Изписа ми два вида капки - Collargoli 2% (3 пъти по 2 капки в нослето) и Maxidex collyr (в същата дозировка). Каза да ги редувам. Какво е твоето мнение? Би ли препоръчал да изследваме секрет от нослето? По принцип всеки път ми изсписва Коларгол и ни помагат, но доколкото разбрах не са много удачни при малки деца. Често боледуваме от много упорита хрема, която не минава в продължение на две седмици.

Благодаря предварително! 
Привет,
Можете да направите една посявка на носен секрет.
Помислете за един курс с Аериус за седмица ако няма данни за инфекция.
Често тези ринити имат алергична етиология в този сезон...

# 1 211
здравеи,Birdie,...
Наистина ли може  витамините да предизвикат влошаване.Ако ти е вьзможно,моля те отговори ми.Благодаря.
Привет,
Да, ако се стигне до интоксикационни дози.
В разумен аспект-не.
Да "отключи"->>в смисъл да предизвика появата на? или изостри хода на съществуваща хидроцефалия?

Не ви препоръчвам да давате на деца от тези неща-дайте тези пари за качествена храна и дрешки...

# 1 212
Здравейте Birdie, вчера пуснах една тема с два въпроса и после погледнах че ще отговаряте само в тази тема затова копирам:

Единият е за зъбите - има 8 зъбки отпред и ще пробива кътник, освен че е подуто, мястото е и синьо-лилаво. Нормално ли е или трябва да се консултирам, и с кого (зъболекар или педиатър)?

И вторият ми въпрос е за ваксината, полиомиелитната. Трябва да направим първа реимунизация. Досега сме слагали от живата ваксина, за която после четох доста страшни неща. Дали може да се сложи от другата или трябва да продължим със същата с която сме започнали. И ако досега не е имало проблем, възможно ли е да възникне.

Благодаря предварително.
Тук влизам за първи път и моля да ме извините ако има проблем.
Привет,

Нека го погледне дентист това зъбче...
Да, може да смените с инжекционно полио, но всички останали дози с него би трябвало да са.
По принцип орално полио не се ползва от години-не може да имате проблем от направените вече дози.

# 1 213
Това ми е достатьчно.Благодаря.Няма да преприемам нищо.

# 1 214
Здравейте! Бебка се възстановява след болнично лечение на чревна вирусна инфекция и вече 10 дни е на диета. Разстройството и се нормализира вече, но е на 9 м. и не знам как да захраня имайки предвид противоречията по темата. Помагайте!!!
Пишете какви храни ползвате, как ги давате и ще ви пиша...

10 дена диета? боже! Кой прави тези неща...
Каква чревна инфекция? какво се изолира?

Общи условия

Активация на акаунт