Мнения на Birdie...

• 261 803
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 920
Умерено с яйцата-все пак са по-особен продукт.
Сингюлер е особено лекарство-нужно е особено внимание. Обикновено с другите лекарствени средства може лесно да се контролира една астма (в болшинството от случаите).

# 1 921
Бърди,писах ти на лични за изследванията ,но не ми пишеш и се притеснявам,нещо лошо ли има?
Извини ме за нахалството,но винаги си бил светкавичен с отговорите ,а сега .........плаша се Sad

# 1 922
Бърди,писах ти на лични за изследванията ,но не ми пишеш и се притеснявам,нещо лошо ли има?
Извини ме за нахалството,но винаги си бил светкавичен с отговорите ,а сега .........плаша се Sad
Е, не винаги може да съм светкавичен Simple Smile
Прочетох-няма какво да кажа-съгласен съм с написаното. Simple Smile

# 1 923
Не може да има Протеус и/или Псевдомонас в урината.
Иска се уточняване...
Ако общите изследвания на урината са добри, няма проблем.
Благодаря, Birdie,
Първият път имаше Протеус, лекувахме го с Аугментин и след това направихме контролно изследване и се появи Псевдомонас- лекувахме и него-това беше миналата година...
А по другите въпроси-да разбирам ли, че тези явления са нормални и не са нужни други изследвания?
Протеус и/или Псевдомонас са особени бактерии.
Нужно е уз изследване и микционна цистео-уретрография.
Да, гледаха детето на ехограф-казаха, че всичко е наред, но микционна цистео-уретрография не сме правили.Оттогава не е имало проблем/изследваме урина през1-2месеца/, само един път имаше Протеус вулгарис, но не сме го лекували, защото беше 10 на 4 и детето нямаше оплаквания.
Възможно ли е тези парцалчета и "прашинки" да имат нещо общо с тези бактерии?
10 на 4 степен, ако посявката е коректна, си е чиста уроинфекция...
Да, възможно е.
Ако посявките са коректни, а не замърсяване отвън.
Благодаря, Birdie!
Утре сутринта пак ще изследваме урина и ако има нещо нередно, ще попитам педиатърката за микционната цистео-уретрография.
Здравей Birdie!
Резултатите от урината са добре.Допускам, че Псевдомонаса мин.година  е бил от замърсяване, защото след това изследвахме ваг. секрет и там се изолира Псевдомонас.И струва ми се, че вторият Протеус също беше замърсяване отвън.Вие как мислите, нужна ли е микц. цистео-уретрография в този случай?

п.п.Ето и резултатите/не стерилна урина/

белтък              отр.
билирубин        отр.
уробилиноген  норм.
седимент          3-4 левк. ед ер
Може ли по тези изследвания да се заключи, че няма инфекция или трябва да се изследва стерилна урина?
Благодря ти предварително за мнението!

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 20:52 от Dorotea36

# 1 924
Искам да питам сингулар само за асма ли се исписва или има и други действия?
а и да питам за препарат на AD MEDICIN -ИМУНО СУПОРТ -какво е мнението ти за него???

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 13:34 от vessi78

# 1 925
бърди ,здравей!преди два дни синът ми се оплака,че го боли пишката,когато ходи до тоалетна и му пари.погледнах я и ми се стори малко червена от горе.правихме промивки.предната вечер и снощи става до тоалетна през ноща и още снощи каза,че му е тъмна урината.погледнах и видях,че има кръв в нея и по слиповете.когато уринира го боляло малко някъде ниско долу в корема.сутринта урината беше мътна ,с парцалчета в нея.направихме изследвания:
белтък-(-)отр.
уробилиноген-N
билирубин-(-)
седимент-изобилие от левкоцити и ед.плоски епителни клетки
стигнаха до извода,че е или цистит или замърсяване ,което се е получило от вън навътре.едната лекарка ми изписа Ciprofloxacin,но се оказа,че е за по-големи деца/ние сме на почти 11г,38кг/друга лекарка ми изписа Cec/cefaclor/-500мг на 12часа,клотримазол ,имунобор уро и вит.ц
нищо друго му няма на детето-не го боли нищо,не е бил болен скоро,само уринира  често.кое лекарство да взема от двете и какво мислиш?

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 15:18 от nano

# 1 926
Здравейте, аз за първи път се обръщам към вас, но наистина съм притеснена.
От няколко дни детето ми е със силна хрема, която се засилва. Кашля силно, предполагам от сополите и и давам Вентолин + Бромхексин, капем в носа Тобрин и Физиологичен разтвор. Сополите и стават повече и по-гъсти и зелени. Сутринта се оплака, че я боли ушенце и и сложих Берлецетин и и дадох Кларитин.
Какво да и слагам за да спре този секрет.

Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 14:56 от Лорейн

# 1 927
Здравейте Бърди, кое кремче на фирма Авене е подходящо при атопичен дерматит.?

# 1 928
Извинявай с кое си съгласен,защото аз съм писала само резултати от пкк .............?
И исках да кажеш мнението си за тях,дали са в норма или не ,като се има предвид ,че детето е здраво и не е имало проблеми.

Благодаря  bouquet

# 1 929
Здравей Бърди,
аз съм една млада и все още неопитна майка на двумесечна дъщеричка. Мая се роди на 23 януари в Барселона. Раждането мина леко, малката беше добре и всичко беше ок. Досега. От преди около месец забелязах лека подутина на главичката й отгоре на темето леко в ляво. Прилича на цицина, само дето Мая не се е удряла никъде. Диаметъра на подутината е колкото на монета от 10 стотинки, но в началото беше малко по малък. Не я боли при натиск. На редовния преглед при педиатъра ни преди 3 седмици, той каза, че не било нищо страшно и че подутината била от (поне аз така разбрах с моя испански) от растежа на главичката или нещо подобно...Ще се радвам да чуя твоето мнение. Излишно е да казвам, че съм много притеснена и не знам как да реагирам...Благодаря ти предварително Simple Smile

# 1 930
Привет Бърди.
Моля те, обясними какво представлява бактерията "псевдомонаст аеругеноза" и с какво се лекува? В интернета не намирам информация за тази бактерия. Благодаря ти предварително.

# 1 931
@Dorotea36

Винаги правим паралелно и посявки.
Нужни са в комплект с останалото.

# 1 932
Искам да питам сингулар само за асма ли се исписва или има и други действия?
а и да питам за препарат на AD MEDICIN -ИМУНО СУПОРТ -какво е мнението ти за него???
Сингюлер е нов медикамент за лечение на Алергична по тип Астма и алергичен ринит.
Препарата е особен и с особен начин на действие.
Той е ДОБАВЪЧЕН, а не основен препарат в терапевтичните схеми.

Не ползвам "имуностимулатори". Препоръчвам парите да се изхарчат за нещо по-добро.

# 1 933
бърди ,здравей!преди два дни синът ми се оплака,че го боли пишката,когато ходи до тоалетна и му пари.погледнах я и ми се стори малко червена от горе.правихме промивки.предната вечер и снощи става до тоалетна през ноща и още снощи каза,че му е тъмна урината.погледнах и видях,че има кръв в нея и по слиповете.когато уринира го боляло малко някъде ниско долу в корема.сутринта урината беше мътна ,с парцалчета в нея.направихме изследвания:
белтък-(-)отр.
уробилиноген-N
билирубин-(-)
седимент-изобилие от левкоцити и ед.плоски епителни клетки
стигнаха до извода,че е или цистит или замърсяване ,което се е получило от вън навътре.едната лекарка ми изписа Ciprofloxacin,но се оказа,че е за по-големи деца/ние сме на почти 11г,38кг/друга лекарка ми изписа Cec/cefaclor/-500мг на 12часа,клотримазол ,имунобор уро и вит.ц
нищо друго му няма на детето-не го боли нищо,не е бил болен скоро,само уринира  често.кое лекарство да взема от двете и какво мислиш?
Направете посявка. От резултатите и ще се види.
Иначе Дурацеф, Лорбеф, Бисептол са добър избор ако микроба е чувствителен на тях.

Полза от имунобор, Вит Ц, клотримазол (това как приложено и защо?) -никаква.
Само Антибиотик е нужен, ако се докаже инфекция.

# 1 934
Здравейте, аз за първи път се обръщам към вас, но наистина съм притеснена.
От няколко дни детето ми е със силна хрема, която се засилва. Кашля силно, предполагам от сополите и и давам Вентолин + Бромхексин, капем в носа Тобрин и Физиологичен разтвор. Сополите и стават повече и по-гъсти и зелени. Сутринта се оплака, че я боли ушенце и и сложих Берлецетин и и дадох Кларитин.
Какво да и слагам за да спре този секрет.

Благодаря предварително.
Нека прегледат детето-може би да се касае за отит?
НЕ СЕ капят капки за уши-ако има отит->>се лекува с АБ.
Секрета от нослето ще спре сам-цвета на сополките е без значение в случая.

Общи условия

Активация на акаунт