Мнения на Birdie...

• 261 095
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 345
Привет!

Много отдавна ми се ще да Ви попитам, нормално ли е, вече 2г. и 5м. на дъщеря ми да не й расте косичка. Толкова е рехава, че дори на места и се вижда отдолу главичката.

Исках да попитам и дали има вече нещо обезпокоително в това, че от лятото насам през нощта иска да пие мляко. Определено не е причината в това, че вечерята не я засища. Вечеря достатъчно, но към 3-4ч. иска мляко.

Рядка коса е едно, да пада е друго. Може да има рехава коса и без да пада интензивно.
Да не расте? надявам се я подстригвате на определени интервали-значи расте Simple Smile .
Има значение също вида на косъма, дали е общо рехава или само на места, дали има пърхот.

Храненето в 3-4 часа е навик. Има значение също дали спи детето при вас-добре би било в собствена стая.

# 346
Birdie, искам да попитам за мнението ти за един обрив, който се появи вчера при съна ми. За съжаление нямам снимка, но ще се опитам да обясня до колкото мога. Появи се по гърдите и горната част на гърба, представлява червени петна с неправилна форма с големина между 1-2 и 8 мм. В центъра на всяко от петната има тъмно червена точица....
Извинявай,че се намесвам,но това ми прилича на ухапване от бълхи..

# 347
В БГ ПРИОРИКС ЛИ СЛАГАТ ИЛИ ТРИМОВАКС?КОЯ Е ПО-ДОБРА ?
приорикс било по здравна каса,ми каза нашето педи но все пак питай твоето

Бърди в съседната тема ,говорят за мозъчно увреждане вследствие на ваксината срещу заушка,морбили рубеола-нали няма логика в това newsm78 newsm78 newsm78

# 348
"Бърди в съседната тема ,говорят за мозъчно увреждане вследствие на ваксината срещу заушка,морбили рубеола-нали няма логика в това..."
->Никога не съм срещал такова увреждане от Приорикс или ММР2.
Двете ваксини, с които съм работил и работя от години.
Не знам какво да кажа по тези теми за "вредите" на ваксините.
Не съм срещал такива-освен локални проблеми и температура.
Но пък винаги съм работил с добри ваксини и по правилата относно поставянето им.

# 349
Рядка коса е едно, да пада е друго. Може да има рехава коса и без да пада интензивно.
Да не расте? надявам се я подстригвате на определени интервали-значи расте Simple Smile .
Има значение също вида на косъма, дали е общо рехава или само на места, дали има пърхот.

Да, косата е доста рехава. Пада, но мисля в рамките на нормалното. Като цяло косата й е рехава, с изключение на тила, където е малко по-гъста. Може би защото единствено там няма бебешка коса, тъй като само там окапа още като бебенце и излезе друга. Другата коса е все още бебешката, която наистина расте и постригваме и пак си расте. Но е много рядка и отдолу не се вижда да расте друга. Пърхот няма. Но отгоре на главичката има останали съвсем малки, едва забележими бебешки корички, които съм се опитвала да махна ( с кремче на Клоран п/в бебешки корички, със зехтин), но не падат.

# 350
Как се поставя Приорикс?В крачето или ръчичката  трябва ли да е мускулно?

# 351

Да, косата е доста рехава. Пада, но мисля в рамките на нормалното. Като цяло косата й е рехава, с изключение на тила, където е малко по-гъста. Може би защото единствено там няма бебешка коса, тъй като само там окапа още като бебенце и излезе друга. Другата коса е все още бебешката, която наистина расте и постригваме и пак си расте. Но е много рядка и отдолу не се вижда да расте друга. Пърхот няма. Но отгоре на главичката има останали съвсем малки, едва забележими бебешки корички, които съм се опитвала да махна ( с кремче на Клоран п/в бебешки корички, със зехтин), но не падат.
За този себореен дерматит по главата аз ползвам Фунгорал. В този тип дерматити има често гъбички, като с излекуването им преминава и себорейният дерматит.
Себорейния дерматит по главата може да е причина за нестабилност на косъма и леко разреждане.
Затова-обсъдете лекуването му.

# 352
Как се поставя Приорикс?В крачето или ръчичката  трябва ли да е мускулно?
Подкожно по страничната част на ръката.
В някои страни е лицензирана за мускулно приложение, но подкожното е най-коректно.

# 353
  • във фурната
Бърди,моля те за мнение по следния проблем: бебето ми вече почти месец ака зелено.Само на кърма сме.Педиатърката каза,че е нормално,т.к. съставът на кърмата се променял и може да е диспепсичен проблем,но да не се притеснявам,щял да отшуми.Ти какво ще ме посъветваш?Благодаря!

# 354
БЪРДИ здравей
моля те да ми кажеш на какво според теб се дължи тази суха кашлица на детето 1.2г когато легне да спи
през другото време най - много 2-3 пъти да се изкашля, няма вече течащ нос общото му състояние е добро

# 355
Бърди,моля те за мнение по следния проблем: бебето ми вече почти месец ака зелено.Само на кърма сме.Педиатърката каза,че е нормално,т.к. съставът на кърмата се променял и може да е диспепсичен проблем,но да не се притеснявам,щял да отшуми.Ти какво ще ме посъветваш?Благодаря!
Може ли да опишете по-подробно:

*какво на цвят зелено? нишки, или целите изпражнения са зелени
*има ли слуз?
*на колко часа се храни? наддава колко и къде се намира в тегловните криви?
*между храненията спокоен ли е?
*има ли нощно хранене?
*неспокоен ли е на гърдата? малко се храни и след това започва да плаче?
*храним сменяйки гърдите в рамките на едно хранене или?

# 356
БЪРДИ здравей
моля те да ми кажеш на какво според теб се дължи тази суха кашлица на детето 1.2г когато легне да спи
през другото време най - много 2-3 пъти да се изкашля, няма вече течащ нос общото му състояние е добро
Инфекция е най-честата причина-синузит, бронхит.
Остатъчна кашлица и астматичен бронхит е втората по важност причина.

# 357
Здравейте,Birdie!
Днес личната изписа на дъщеря ми Оспамокс 375 mg. на 8 часа по 5 деления и когато отидох в аптеката,аптекарката възкликна"Как може на такова малко дете,да изпишат такава доза!" и много ме притесни. Rolling EyesДетето ми е на 2 г. и 7 м. и е 12 кг.
Права ли е?

# 358
Здравейте,Birdie!
Днес личната изписа на дъщеря ми Оспамокс 375 mg. на 8 часа по 5 деления и когато отидох в аптеката,аптекарката възкликна"Как може на такова малко дете,да изпишат такава доза!" и много ме притесни. Rolling EyesДетето ми е на 2 г. и 7 м. и е 12 кг.
Права ли е?
Обсъдете с педиатъра дозите.
Не е уместно да се дават дози по Интернет.

# 359
  • във фурната
Ами цвета е тревистозелено ,целите аки са зелени и по-редки от преди има и слуз.Храни се на 2 или 2 и1/2 часа.Наддава така:
0 мес.:3260
1 мес.:4800
2 мес.:6100
3 мес.:6800
Иначе е спокоен и весел,храни се и нощем.На едно хранене давам и от двете гърди,като сменям,когато усетя,че от първата почне само да дърпа,без да гълта.

Общи условия

Активация на акаунт