Мнения на Birdie...

• 262 624
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ами цвета е тревистозелено ,целите аки са зелени и по-редки от преди има и слуз.Храни се на 2 или 2 и1/2 часа.Наддава така:
0 мес.:3260
1 мес.:4800
2 мес.:6100
3 мес.:6800
Иначе е спокоен и весел,храни се и нощем.На едно хранене давам и от двете гърди,като сменям,когато усетя,че от първата почне само да дърпа,без да гълта.
Въпреки, че въпросът е към Бърди, те съветвам задължително да пуснеш секрет за изследване. Така ще разбереш от какво е или ще се успокоиш, ако секрета е чист. Например при дъщеря ми изолираха гъбички - Кандида.

# 361
Ами цвета е тревистозелено ,целите аки са зелени и по-редки от преди има и слуз.Храни се на 2 или 2 и1/2 часа.Наддава така:
0 мес.:3260
1 мес.:4800
2 мес.:6100
3 мес.:6800
Иначе е спокоен и весел,храни се и нощем.На едно хранене давам и от двете гърди,като сменям,когато усетя,че от първата почне само да дърпа,без да гълта.
По принцип посявки не правим при тези оплаквания и картина, при здрави кърмени деца-наддаващи добре, без температура.
Това естествено предполага да не давате на детето вода, сокчета и др.подобни. Ако давате такива, посявка е задължителна, независимо че е кърмен.
Друга причина да направите посявка е че, в Бг все повече срещам да се изолира вид Candida glabrata, която е рядък щам гъбички, така че е добре да направите една посявка.

Ако посявката е отрицателна, това вероятно е лактазен дефицит в лека форма и не му отдаваме значение.
Не даваме естествено овесени отвари и само кърмим детето до 5.5-6 месец (ако наддава и се развива добре, и ако няма нужда от дохранване, разбира се).

Друга подробност:
*последното теглене дава 700 гр за 1 месец, при норма около 800 грама. Ако при следващото теглене спада прогресивно прираста на тегло (повече от естественото за възрастта) е добре да кърмим на около 3 (или повече) часа, и ДА ГО КЪРМИТЕ ВЕЧЕР  (между 00 и 06) ако детето иска. Спирането на нощните кърмения по "препоръка" на педиатър си е чиста глупост. За да може после недобрия прираст на тегло да се компенсира със "захранвай"!  ooooh!

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 20:49 от Birdie

# 362
Здравей,Бърди!
Искам да те попитам нещо с минала дата.Преди месец синът ми пи  Аугментин и получи ужасно разтройство,а оттам и силно зачервено дупе,та чак рани имаше.На какво може да се дължи това?Притеснявам ,че при друг прием на АБ пак може да стане същото,а детето много се измъчи тогава.От какво ли е?
Благодаря ти предварително!  bouquet

# 363
Здравей,Бърди!
Искам да те попитам нещо с минала дата.Преди месец синът ми пи  Аугментин и получи ужасно разтройство,а оттам и силно зачервено дупе,та чак рани имаше.На какво може да се дължи това?Притеснявам ,че при друг прием на АБ пак може да стане същото,а детето много се измъчи тогава.От какво ли е?
Благодаря ти предварително!  bouquet
Привет,
На Аугментин се дължи.
Това е известен негов страничен ефект-спираме го ако детето има диария повече от 1 ден.
Има негов аналог "Биоклавид"-австрийски е и не дава такива диарии.

# 364
"Бебето ми е на 2 месеца и 10 дена. Миналата седмица се появи хрема и при преглед се установи и зачервено гърло. Изписаха й Аугментин, който пи 5 дена на 8 часа и 2 дена на 12 часа. Педиатърката ме беше предупредила, че е възможна появата на разстройство и то действително се появи на третия ден от приема на антибиотика. Спряхме антибиотика преди 3 дена, но в изпражненията на бебето се появи и слуз на другия ден и продължава така и до сега. Ходи по 3-4 пъти на ден като изпражненията не са толкова редки, но винаги със слуз. Тя е изцяло на адаптирано мляко. На какво може да се дължи това?"

Отговор на специалист:

"Пре антибиотично лечение понякога червата се раздразват, появяват се колики и се променя чревната флора. Състоянието е преходно и се нормализира до 1 седмица от спиране на лечението."

Проблемът тук е че на 2 месечно бебе НЕ се дават с толкова лека ръка антибиотици. Още по-малко Аугментин, който е известен с големия процент диарии и стомашни странични ефекти. 5 дневното лечение пък от само себе си е грешка-нищо под 7 дена няма да има траен резултат!
Даването на орални антибиотици при деца до 3 месеца трябва да става по крайно належащи показания, като винаги е за препоръчване изследване в болнични условия и венозен антибиотик.
Въвеждането на ваксината "Превенар" (от 2 месец) помогна много за да се редуцират Стрептококовите заболявания. Така вече и температурните състояния при малки деца под 3 месеца се ограничиха много.
От личен опит съм се убедил че, при правилно и внимателно отглеждане, деца до 3 месеца рядко имат показания за антибиотично лечение (изключая уроинфекции), като по-често се касае за леки преходни вирусни заболявания.

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 00:28 от Birdie

# 365
  • София
Бърди, понеже сме в грипна епидемия и консултации няма , искам да те питам за нещо - на синът ми, 4 месечен, му е излязло едно малко петънце на бузката. На цвят е розовичко, сухичко като лишей. Поне на мен така ми изглежда. На поглед седи грапаво, но на пипане не е. Знаеш ли какво е и от какво се получава?

# 366
Бърди, понеже сме в грипна епидемия и консултации няма , искам да те питам за нещо - на синът ми, 4 месечен, му е излязло едно малко петънце на бузката. На цвят е розовичко, сухичко като лишей. Поне на мен така ми изглежда. На поглед седи грапаво, но на пипане не е. Знаеш ли какво е и от какво се получава?
Само чрез преглед може да се каже... за съжаление.

# 367
  • София
Само чрез преглед може да се каже... за съжаление.
благодаря!

# 368
Бърди и аз имам проблем и ще съм благодарна да чуя твоето мнение.
 Малката, която е на 2 и половина години през последните 15 дни уринира на всеки 15 мин. Началото на проблема беше в период с хрема и кашлица, но без висока Т /мисля че беше настинка/ Педиатърката след изследвания на урина/няма инфекция/ и изслевания за глисти /отрицателни/ счита че това е психологически проблем и трябва да го игнорираме Аз обаче се притеснявам че не е това- при предходна настинка имаше сходни симптоми, но отшумяха за няколко дни, а и детето се оплаква че нещо и "дразни" и определено има проблем със задържането. Ползваме само нощен памперс.
Благодаря предварително за консулта!

# 369
Каква препоръка изпълнявате-да и ограничавате течностите, или да и давате в повече?
Къде направихте изследванията? Франция, или?
Има ли детето запек?
Има ли някаква налична вагинална инфекция или течение?

# 370
Няма запек. Изследванията във Франция. А относно водата- не ми е давана препоръка, но пие вода по околополовин литър дневно. Не няма течение. Ако трябва да изискам още изследвания, моля насочете ме какви. Просто не съм сигурна че прави това за да предизвика внимание-тя си прави пипи абсолютно самостоятелно.Пропуснах да допълня, че от няколко месеца често се зачервява /възпалява вероятно/ кожата/малки участъци/ около ануса или вагината, но след едно намазване с "Бочко" се успокоява.
Благодаря още веднъж!

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 13:40 от dorela

# 371
Бих Ви препоръчал да направит УЗ на отделителна система и пикочен мехур. Това ще позволи да се уточнят или отхвърлят редица неща- като клапи на уретрата, например.
После по преценка може да се направи уродинамично изследване...
По принцип това са класически циститни оплаквания-не винаги има (+) урокултури-може само да има левкоцити завишени.
Нужно е също да се оцени общото изследване на урината, да се измери кръвното налягане на детето, също.
Проблема има много страни и аспекти...

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 15:37 от Birdie

# 372
  • София
Здравей Birdie, имам кратък въпрос, свързан с мой здравословен проблем. Ако имаш възможност, моля те да ми отговориш. Децата са с предимство, разбира се  Simple Smile
Какви изследвания се правят при подути лимфни възли на врата, освен ПКК с диференциално броене и снимка на белите дробове (ако има кашлица)? След прекаран грип останаха подути лимфни възли (вече почти месец), както и болка в гърдите и сърцебиене (кардиологът не вижда проблем. само констатира, че имам вроден пролапс). ПКК е добра.
Благодаря предварително.

# 373
За съжаление само по отношение теми във връзка със специалността ми мога да ви дам съвет.

# 374
  • София
Извинявай за притеснението. Просто няма кого да попитам.

Общи условия

Активация на акаунт