Мнения на Birdie...

• 261 524
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 825
Алкалната фосфатаза е значително завишена-115-460UI/l e нормата за двата пола във възрастта 2-24 м. Тези стойности силно зависят от конкретната лаборатория обаче!
Ако не можете да изследвате серумното ниво на Вит Д, и с оглед възрастта на детето (да не го натоварвате с рентгенография) е добре да приложите лечение както за рахит, след което да вземете контролни изследвания. Ако всичко е наред тогава, следвате лечението за обикновен рахит.
Ако Алкалната фосфатаза е без подобрение би трябвало да се изясни по-нататък.

"Другото и основание е че туберите по квадратни и леко изпъкнали."
->Това е много субективно и неточно...

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 21:12 от Birdie

# 826
Диарията е от АБ-спирате го и проблема се решава-какво общо имат диетите тук и лечебната Хумана Mr. Green
Дългите диети пролонгират обичайните детски диарии. Затова при обичайни детски диарии диети НЕ се правят.
Е, не се дават мед, попара или бишкоти, но те така или иначе не бива да ги има в диетата до около 12 месеца (за пчелния мед и много, много по-късно).

За меда знам, но какво им е на бишкотите? А попарата защо? Сухар, чай и сирене?

# 827
какво им е на бишкотите? А попарата защо?+сухар->>съдържат глутен.
Може да давате сухарчета, ако сте въвели глутен вече.
чай+сирене=Да.
Бишкотите съдържат (или може да) лецитин и промишлени мазнини-не е подходящо за 10 месечно дете...

# 828
Здравей Birdie,
имам такъв проблем, става въпрос за хемоглобина и желязото на едногодишния ми син. Правихме изследвания на 6 месеца, тогава Нб беше 107, педиатъра ни изписа малтофер без никакви изследвания, аз съответно отказах да го дам, наблегнах на желязосъдържащи храни като амаранта, елда, просо, спанак и т.н. Сега на една година Нб е 104, пуснахме и изследвания за желязо по настояване на лекаря, желязото е 5.6мл/л, казаха ми в лабораторията че за деца желязото е от 7.0 до 23.0 мл/л. Утре ще ходим при лекаря. Да ти кажа аз лично не се притеснявам много, но човек знае ли? За притеснение ли са тези стойности. Предполагам ще ни изпише пак малтофер за пиене. Иначе детето си изглежда много добре и е игриво, закачливо и жизнено.

Благодаря ти предварително!

Поздрави!!!

# 829
Алкалната фосфатаза е значително завишена-115-460UI/l e нормата за двата пола във възрастта 2-24 м. Тези стойности силно зависят от конкретната лаборатория обаче!
Ако не можете да изследвате серумното ниво на Вит Д, и с оглед възрастта на детето (да не го натоварвате с рентгенография) е добре да приложите лечение както за рахит, след което да вземете контролни изследвания. Ако всичко е наред тогава, следвате лечението за обикновен рахит.
Ако Алкалната фосфатаза е без подобрение би трябвало да се изясни по-нататък.

"Другото и основание е че туберите по квадратни и леко изпъкнали."
->Това е много субективно и неточно...

Благодаря ви много!  bouquet

# 830
@estrella

Привет,
"казаха ми в лабораторията че за деца желязото е от 7.0 до 23.0 мл/л."
->това са стойности за възрастни. За деца стойностите зависят от възрастта-за възрастта 12 месеца-5 годинки е от 4μmol/l-25μmol/l.
Нужно е да направите подробни изследвания с феритин, желязо-свързващ капацитет и общи кръвни изследвания.
Не пиша за трансферин и трансферин-насищаш капацитет, защото не знам дали ги работят в Бг...

# 831
Здравейте!!!
Имам бебче на 40 дена, кърмя го на 4 часов интервал - 6ч.->10ч.->14ч.->18ч.->22ч. само че напоследък - от три дена, се налага да го будя за храненето в 22ч. - оставям го да се събуди сам и като не се пробуди го събуждам към 22.30ч., само че суче вяло и малко - около 10мин. и заспива и пробужда се и през ноща - около 2ч. но като му дам да суче само засуква и заспива на второто-третото дръпване и спи до 6ч. Та въпроса ми е - Не е ли голям интервала от 12 часа почивка?! Тази вечер ще го оставя няма да го будя, и ще го нахраня когото се събуди, за да видя дали изобщо ще се събуди за да яде. Благодаря Ви предварително за отделено ми  време!!!

# 832
Здравейте!!!
Имам бебче на 40 дена, кърмя го на 4 часов интервал - 6ч.->10ч.->14ч.->18ч.->22ч. само че напоследък - от три дена, се налага да го будя за храненето в 22ч. - оставям го да се събуди сам и като не се пробуди го събуждам към 22.30ч., само че суче вяло и малко - около 10мин. и заспива и пробужда се и през ноща - около 2ч. но като му дам да суче само засуква и заспива на второто-третото дръпване и спи до 6ч. Та въпроса ми е - Не е ли голям интервала от 12 часа почивка?! Тази вечер ще го оставя няма да го будя, и ще го нахраня когото се събуди, за да видя дали изобщо ще се събуди за да яде. Благодаря Ви предварително за отделено ми  време!!!
Не, не е голям интервала. Ако детето наддава добре на тегло схемата Ви работи. Ако не наддава добре е добре да запазите нощните хранения-колкото може да хапва там.

Няма по-голяма глупост от това да се "забраняват" нощните хранения на деца 1-3 месеца...
За да могат после да не наддават добре на тегло и да "влязат" сокчета на 2 месеца...

НЕ ЗАХРАНВАЙТЕ ПРЕДИ 5.5-6 МЕСЕЦА!!

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 00:32 от Birdie

# 833
За Зиртек и Аериус

Това са два нови и чудесни препарати за лечение на остри алергични прояви с дерматологична изява и на алергичен ринит.
Тези препарати не действат "с натрупване" и не се дават за повече от 7-10 дена.

Нямат място в лечението на АД, Бронхиална Астма или белодробни заболявания просто защото нямат ефект.

# 834
Благодаря!!!  bouquet
Все още не сме ходили на консултация - бях болна от грип, и незнам колко тежи, но щом му умаляват дрешките  Grinning значи наддава добре или поне така си мисля. Възможно ли е да се прехранва? Когато бях болна пиех антибиотик и за това не кърмех три-четири дена и той беше на шише с АМ и си изцокваше по 120мл. - толкова пишеше на кутия че е максимума, а искаше и още. Сега като се кърмим може да си изяжда и повече! Съмнявам се че може да си препълва коремчето поради  следните причини:
                     - често след като се нахрани повръща - без да се е оригвал,
                     -  разхълцва се много продължително, като водичката не го успокоява,
                     -  почти на всяко хранене се събужда с половин час по късно, ако аз не го събудя на време или ако няма колики.

Имам въпрос и за по-голямото ми дете. То е момченце почти на 4 години. Всека година от както се родил пролетно и есенно време проявява алергична реакция към цъфтежи - напр. като цъфнат черешите и тополите (зя тях сме сигурни, а иначе има и други цъфтежи към който проявява реакция но не сме сигурни). Алергичната му реакция е следната - задна хрема(която май се превръща в хронична) и увеличаване на сливицата- само на лявата, като му минава леко стига да не прихване някои вирус. За хремата му капя Виброцил, за сливиците му пръскам Тантум Верде или Биопарокс, а и ги мажа с Тинктура Прополис, и му давам да смуче Прополки с вит.Е (като с последните две + витамини го започвам преди започнат проявите на алергиите му).
Ако случайно хване някой вирус в периода на алергията не ни се разминава лесно - задължитилно с антибиотик, възпалява му се ухото- дястното. Ходих ме на  специалист УНГ и ни каза че има трета сливица, но мен ме съмнява, защото досега само един път е имал налепи, е вярно че по хърква, но те самите му сливици, дори когато не е болен са по-големи. Правилна ли ми е реакциата  към неговата алергия? И вярно ли е, че за да се оперира от сливица трябва да знаем от какво е алергичен, за да е операцията извън периода с алергичната му реакция?
Благодаря Ви отново!!!

# 835
Дали се прехранва от теглото зависи. Но по принцип, ако при кърмене спазвате някои простички правила няма как да се прехрани, независимо че кърмените деца по принцип са със склонност да наддават повече.

"че има трета сливица, но мен ме съмнява, защото досега само един път е имал налепи..."
->По "третата сливица" ли? Ако има значима "третата сливица" е добре да я махнете. Но пък тя за да дава симптоми само пролетно време... Нужен е много щадящ подход.

# 836
  • София
Бърди,имам въпрос за петгодишната ми дъщеря.По мое настояване /тъй като откакто е на градина все е сополива без други симтоми/,направихме микробиологично изследване на носен секрет.Сега звъннах на докторката-резултатае ,че са изолирали "хемофилус инфлуенцус"-много съжалявам,ако не го изписвам правилно,но по телефона това разбрах.Утре ще е готова антибиограмата.интересува ме това нещо опасно ли е,лекува ли се?По телефона лекарката каза,че няма проблем,ще попие антибиотик и това е.Но на мен това"хемофилус" ми звучи страшно.Бихте ли ми обяснил за какво става въпрос?

# 837
Става въпрос за бактерия, за която има ваксина от 1985.
Ваксина, която упорито НЕ правят в Бг в задължителния календар -"Не била полезна..."
СКАНДАЛНО!
И да я правят-препоръчват я в грешни дози и до две годинки-после "нямало нужда". Вижте тук няколко поста мой коментар на отговор на специалист...
Но ето че има нужда...да се прави до 5 годинки (някъде до 6).

Ще се даде АБ лечение и всичко ще премине.
Моля да направите и рентгенография на синуси за вероятен синузит.
Ако има такъв, лечението е около 20 дена с два различни и подходящи АБ-Не Кларицид и не Бисептол!

# 838
  • София
Така ми каза и лекарката-в нормалните държави слагали ваксина,но тука не. #Cussing outНа всичко отгоре от два месеца я питам лекарката дали не е добре да направим това изследване,а тя-не и не,това били "градински сополи".Ето ми сега градински сополи.А,Бърди,има ли вероятност и малката ми дъщеря да я има тази бактерия,и тя като почнат сополите на кака и,почват и нейните.Защо ли питам...най-вероятно и при малката е същото.
Благодаря!

# 839
Така ми каза и лекарката-в нормалните държави слагали ваксина,но тука не. #Cussing outНа всичко отгоре от два месеца я питам лекарката дали не е добре да направим това изследване,а тя-не и не,това били "градински сополи".Ето ми сега градински сополи.А,Бърди,има ли вероятност и малката ми дъщеря да я има тази бактерия,и тя като почнат сополите на кака и,почват и нейните.Защо ли питам...най-вероятно и при малката е същото.
Благодаря!
Да, има вероятност.
Направете посявка на назален секрет.
Ако за малкото дете не се наложи лечение, направете Акт-Хиб-1 доза се слага след 15 месечна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт