Мнения на Birdie...

• 261 095
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Благодаря, Бърди, пусната е алкална фотосфаза (забравих я), в норма е. Ще последвам съвета и ще изследваме ЛДХ, би ли ми казал какво е това.

# 301
  • Варна
Здравей, Birdie! Имам следния въпрос към теб: днес правихме изследвания на сина ми /2г. и 10 мес./ и докторът каза, че амилазата в урината е малко над нормата /530/. Обясни ми че се касае за възпаление на задстомашната жлеза и трябва да влезем в болница. Моля те обясни ми нещо повече!

# 302
  • София
Здравей отново, купих днес НАН2 но се появи проблем - НАн- на се разтваря с вода от темп. 37 градуса иначе губи свойствата си, а Фризовома се прави с 75 градуса, почти кипи водата, иначе не се разтваря. Confused
Как сега да намалявам Фризовома, как точно да приготвям храненето, дали не може по друг начин, защото така е невъзможно 90г НАН + 90грама Фризовом на едно място, да пробвам ли директно да дам НАН като го сгъстя с оризово брашно? Чудя се много, ще съм ти благодарня за отговор, защото мисля да започна от тази вечер към 20.30ч като за последно хранене  bouquet

# 303
Благодаря, Бърди, пусната е алкална фотосфаза (забравих я), в норма е. Ще последвам съвета и ще изследваме ЛДХ, би ли ми казал какво е това.
Ензим, чийто нива се изследват.

# 304
Здравей отново, купих днес НАН2 но се появи проблем - НАн- на се разтваря с вода от темп. 37 градуса иначе губи свойствата си, а Фризовома се прави с 75 градуса, почти кипи водата, иначе не се разтваря. Confused
Как сега да намалявам Фризовома, как точно да приготвям храненето, дали не може по друг начин, защото така е невъзможно 90г НАН + 90грама Фризовом на едно място, да пробвам ли директно да дам НАН като го сгъстя с оризово брашно? Чудя се много, ще съм ти благодарня за отговор, защото мисля да започна от тази вечер към 20.30ч като за последно хранене  bouquet
Приготвяме отделно двете млека.
Смесваме после в желаното съотношение в биберона.
Там,където има Фризовом, няма смисъл от оризово брашно.
То се добавя и използва само с нормални по гъстота АМ.

# 305
  • София
ок, благодаря ти  bouquet

# 306
Здравей, Birdie! Имам следния въпрос към теб: днес правихме изследвания на сина ми /2г. и 10 мес./ и докторът каза, че амилазата в урината е малко над нормата /530/. Обясни ми че се касае за възпаление на задстомашната жлеза и трябва да влезем в болница. Моля те обясни ми нещо повече!
Трябва да изследвате детето защо има тези повишени нива.
Има редица възможности.
Панкреатит е една от тях.

# 307
Здравейте, искам да ви питам нещо- днес направиха снимка на сина ми, който е на пет години и установиха че има остър двустранен синузит.  Лекува ли се това заболяване, защото лекарката ни обясни че когато синузита се възбуди трябва да пие антибиотик, но цял живот ли ще бъде така.  Казва, че при втора снимка трудно ще се установи дали е излекуван синузита.  Можели да ми дадете по-голяма информация за това заболяване и наистина ли когато започне да го боли глава трябва да му давам антибиотик.

# 308
Здравей,Бърди! Досега не съм писала във форумите, но се надявам на съвет. Детето ми е с бронхиална астма, наличен стрептококус пнеумоние в гърлото, уголемени сливици (УНГ не са единодушни за ваденето на третата сливица), вероятен алергичен ринит (не е записано като диагноза), изкривени носни канали (извинявам се за лаишкото изказване), които по мнението на единия УНГ са криви в началото, а навътре са добре. Носът му почти винаги е запушен и често-прозрачен, понякога жълтеникав секрет. Естествено ходили сме при редица пулмолози, алерголози и трима УНГ. Не съм се отказала от идеята да намеря лекар, който гледа цялостно на детето, а не само в тясната си специализация, но за момента ми писна...Извинявам се за дългия постинг, темата е обширна, конкретните ми въпроси са: Според теб необходимо ли е да се лекува стрептокока? Според последния лекар, ако детето не е болно не е необходимо, а само се укрепва имунитета. Понеже в момента е болен личната изписа антибиотик (поради вероятни усложнения от грипа). В тази връзка-лично мнение за Азитрокс (показан е за стрептокока, но не го е пил досега и се притеснявам от реакция). От друга страна вече имаме 2 неуспешни опита за лечение на бактерията (предполагам неправилен антибиотик и/или неправилна доза). Как да разбера проблемите в носа ли създават проблеми с гърлото (зачервени и подути сливици) или обратното? Какво е общото с астмата-от опит установих, че докато не оправим носа и гърлото, няма шанс да постигнем добър контрол. Имам още много въпроси и се надявам да проявиш търпение и да ми отговориш!

# 309
  • Варна
Как да го изследваме? Какви точно изследвания? Какви може да са причините?

# 310
Трябва да направите подробна биохимия от венозна кръв и уз на коремче.
По принцип тези неща се изследват в болнични условия.
Само по една стойност на амилаза в урината не може да се каже отговорно причината.

# 311
Здравейте, искам да ви питам нещо- днес направиха снимка на сина ми, който е на пет години и установиха че има остър двустранен синузит.  Лекува ли се това заболяване, защото лекарката ни обясни че когато синузита се възбуди трябва да пие антибиотик, но цял живот ли ще бъде така.  Казва, че при втора снимка трудно ще се установи дали е излекуван синузита.  Можели да ми дадете по-голяма информация за това заболяване и наистина ли когато започне да го боли глава трябва да му давам антибиотик.

Привет,
Установените с рентгенография синузити се лекуват с около 14-20 дневно Антибиотично лечение с ДВА различни антибиотика-последователно. Нищо по-малко от това по принцип няма траен резултат. Някои използват успоредно и 3-5 дневен курс с назален кортикостероид. Аз също, ако има данни.
Съобразно възрастта на детето-5 годинки са подходящи  Аугментин и цефалоспорини от нова генерация-Цефзил, Дурацеф,Омницеф,Лоракарбеф. Добре е да започнете с Аугментин поради обикновено резистентност на щамовете.
Обикновено, ако спазвате курса на лечение, синузитите се излекуват трайно и добре.
Не е необходима втора рентгенова снимка обикновено.
Наличността на синузит по рентгенография е достатъчно за да започнете лечение.
Няма особена разлика в резултата на лечение проведен с венозен антибиотик и пер ос за обикновените, неусложнени случаи.
В луксозни условия може да се даде 3 дена венозен антибиотик и след това детето да продължи в къщи лечение, но този подход е без големи преимущества.

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 19:23 от Birdie

# 312
@Doty

Прави се антибиограма на изолираният щам и детето се лекува по нея. Азитромицин не бих дал-има по-ефективни избори първо. Зависи и от възрастта на детето, разбира се.
Разбира се че трябва да се излекува.

"Според последния лекар, ако детето не е болно не е необходимо, а само се укрепва имунитета."
->Без тотално излекуване на наличният Стрептокок няма изход. Останалото тук е несериозно да се твърди изобщо от медицинско лице. Посявка трябва да направят И всички членове на семейството в постоянен контакт с детето-те могат да го заразяват непрекъснато.

Всеки активен фокус на инфекция влошава контрола на Астмата. Следователно излекуването на Стрептокока понижава дозите на нужните за контрола на Астмата медикаменти.

Стрептокока сам по себе си с присъствието си създава условия за хипертрофия на сливиците, активна "трета" сливица и ред други проблеми в назофарингса.

# 313
@Doty

Прави се антибиограма на изолираният щам и детето се лекува по нея. Азитромицин не бих дал-има по-ефективни избори първо. Зависи и от възрастта на детето, разбира се.
Разбира се че трябва да се излекува.

"Според последния лекар, ако детето не е болно не е необходимо, а само се укрепва имунитета."
->Без тотално излекуване на наличният Стрептокок няма изход. Останалото тук е несериозно да се твърди изобщо от медицинско лице. Посявка трябва да направят И всички членове на семейството в постоянен контакт с детето-те могат да го заразяват непрекъснато.

Всеки активен фокус на инфекция влошава контрола на Астмата. Следователно излекуването на Стрептокока понижава дозите на нужните за контрола на Астмата медикаменти.

Стрептокока сам по себе си с присъствието си създава условия за хипертрофия на сливиците, активна "трета" сливица и ред други проблеми в назофарингса.

Peace Ние вече минахме по същият път.

# 314
Благодаря, Бърди! Както винаги отзивчив! Детето е на 7 години, а изследването за бактерии го поисках аз-не пулмолозите, нито личната, нито УНГ! В разстояние на 2 години излиза 3 пъти, само че не съм сигурна дали преди е бил същия стрептокок (по-скоро да). Мнение за Азитрокс, ако може...Възмутена съм от липсата на индивидуален момент при астма-беше модата на кларитина, после зиртека/аериуса, после фликсотида, сега поголовно се изписва сингулер, дори при кашлица (не астма). Никой от посетените лекари не може да ми обясни кога е удачно едното, кога другото, какви са страничните ефкти (според тях е по-безобиден от витамините). Да му направя ли според теб кожни тестове за алергии, защото вече едва удържам напора на алерголозите?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт