Мнения на Birdie...

• 261 413
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Варна
Ми ха де, притесних се и още как. Още повече, че той е зимно бебе и първите месеци растеше с по 4см. И все пак долната челюст сякаш е по-малка. Какво мислиш?

# 1 006
...И все пак долната челюст сякаш е по-малка. Какво мислиш?
Колко зъбки има сега?

# 1 007
  • Варна
На горната челюст са 8. На долната са 10, в които включвам един съвсем скорошен кътник и един набол. Общо-18

# 1 008
Докато не излязат всичките зъбки и не се подредят, тези оценки на челюстите не са реални (и при положение че няма други абнормни белези).
Все пак, ако имате снимка?

# 1 009
  • Варна
Ъ? Имаш предвид не рентгенова, а от фотоапарат? Не разбрах, моля за извинение.

# 1 010
Ъ? Имаш предвид не рентгенова, а от фотоапарат? Не разбрах, моля за извинение.
Снимка на лицето, на която се вижда "...долната челюст сякаш е по-малка.". Обикновена снимка...

# 1 011
  • Варна
Да, добре, ще приготвя и ще ти пратя на лични. Само че това ще стане малко по-късно.

# 1 012
Birdie, преди два дни Ви бях писала за дъщеря ми .Изписаха й Аугментин и Флавамед .Но докато преди кашляше рядко, сега просто не може да спи .Кашлицата стана мъчителна, сега идва някак от гърлото(преди кънтеше в гърдите),цялата се зачервява и едва си поема въздух.Появи се и обилна хрема.Т няма.Имам усещането, че вместо да се подобрява ,става по-зле.Възможно ли е действието на сиропа да засилва кашлицата?В смисъл заради отхрачването да се мъчи така?Да изчакам ли до вторник, когато сме на преглед, или да я водя още утре?

# 1 013
Birdie, преди два дни Ви бях писала за дъщеря ми .Изписаха й Аугментин и Флавамед .Но докато преди кашляше рядко, сега просто не може да спи .Кашлицата стана мъчителна, сега идва някак от гърлото(преди кънтеше в гърдите),цялата се зачервява и едва си поема въздух.Появи се и обилна хрема.Т няма.Имам усещането, че вместо да се подобрява ,става по-зле.Възможно ли е действието на сиропа да засилва кашлицата?В смисъл заради отхрачването да се мъчи така?Да изчакам ли до вторник, когато сме на преглед, или да я водя още утре?
Би трябвало да я заведете утре-лечението е добро.
Може би Олинт 0.05% в нослето ще облекчи положението?

# 1 014
Благодаря много за отговорите. Надявам се скоро да отмине този проблем. Ще опитам номера със столчето за кола /точно така се казва и на БГ/.
А според вас тази дълга бебешка жълтеница може ли да предизвика някакви проблеми в бъдеще или нещо да е увредила?

# 1 015
Здравей Бърди!Синът ми е на 1г и един месец, върви  от около 2месеца, но ми прави впечатление, че с дясното краче стъпва навътре и при самото стъпване палецът го свива наляво към останалите пръстчета \надявам се да е разбираемо\. Онзи ден бяхме на оротопед и той каза че е от проходилката и че с течение на времето ще се оправи. Искам да те питам за твоето мнение, според тебе логично ли е да е от нея този проблем? Благодаря

# 1 016
Привет,

Не, не е от проходилката... Проходилката е играчка. Проходилката не е инструмент, който уврежда-тя не е част от инструментариума на граф Дракула... Mr. Green

Походката е плод на централно регулиране и узряване на съответни мозъчни структури+отпадане на определена група архаични рефлекси.

Това, което описвате, по всяка вероятност е остатък от т.нар. плантарен архаичен рефлекс.
Ще отзвучи за месец до два, може и повече.
Добре е да вземем за в къщи обувчици с твърда основа...може и меки, но с твърда основа...

# 1 017
Birdie, здравей.
Аз също съм чула от ортопед с име в София, че не се разрешава поставянето на деца в проходилки. Думите му бяха - те са за майките и за бабите / проходилки + бънджи/, а не за децата. Имам приятелка в Германия, която казва че там от години е трудно даже да купиш проходилка, просто не се търсят, защото не ги препоръчват.
Но ако добре те разбирам ти не ги отричаш. И молбата ми е, ако имаш време и желание напиши твоето "за" проходилките. Моето бебче има подарена една хубава, така че може и да му я дам да я "разхожда".
Благодаря.
Бъдете здрави!

# 1 018
Единственият проблем с проходилките са травмите, отравянията, удавянията (в басейн), падане от стълби. Сериозен проблем!!
Затова не се препоръчват и се ограничава употребата им.
Както можете да видите и тук:
http://www.aap.org/family/babywalkers.htm

Иначе нищо свързано с "ортопедични" или "двигателни" проблеми...

Вие имате ли басейн в апартамента? Може би, не знам... Simple Smile
Аз намирам предпазливата им употреба за много приятна за децата в определена възрастова група, ако има контрол къде ходят и да не се оставят без надзор...

# 1 019
niamam credor  bouquet
po wyprosa za stypwaneto imashe neshto podobno pri moia sin i se okaza nokyt, prosto nokyt zavit navytre i triabva da se vgledash v prystcheto. ne kazvam che tova e prichinata no e analogichno opisanieto, tochno kogato prohogdashe ...
A tova za prohodilkata dosta me razsmia-za poreden pyt tezi s "imenata" ne iskat da chetat Laughing

Общи условия

Активация на акаунт