Мнения на Birdie...

• 262 338
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 290
Благодаря! Че прочетох страховити неща, ама нещо не съвпадат симптомите.  Предписан ни е Стодал за кашлицата, Осцилококцинум, Вит С и Калциев Глюконат. Последното вероятно е заради съмнение за алергична причина, така ли е? Не питах докторката, а после прочетох на листовката за какво се препоръчва.

"Стодал за кашлицата, Осцилококцинум, Вит С и Калциев Глюконат." Shocked Shocked
Нищо от тях не е подходящо. Простете...
Само Вентолин на сиропче изписваме и проследяваме.
+ вибрационен масаж на гръбчето в домашни условия... Simple Smile

# 1 291
Здравейте,досега само четях,но ето реших и аз да задам въпрос  Sad
Големият ми син е на 5г и 7м.-редовно му излизат петна релефни и ми казва нашия педиатър ,че е алергия.Майка ми има алергия към много неща(тестувала се е) и мъжът ми има алергия към пеницелин

Въпроса ми е да го водя ли при алерголог и да му правят тестове към какво прави алергия или да оставя така нещата и да давам при нужда фенистил(както правя сега).Всеки път на различни места му излизат тези петна и не мога да преценя от какво,веднъж му се поду и устната и пениса.Много съм притеснена и се чудя как да процедирам.
До сега ми казваха ,че е малък за тестове.
МНОГО БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Не тестувайте.
Изключете:

*ядки, фъстъци,бадеми+шоколад съдържащ ги. Овесени ядки и царевица.
*грах
*солети, чипс и подобни
*шоколадени яйца
*следете за реакция от -свинско месо, какао (шоколад), яйце.

# 1 292
Почти нищо от изброеното не яде, с изключение на шоколад и то 1 парченце много рядко,храним го само с пил. месо.
А защо да не правим тестове ,вредно е за него ли ,или не са точни и достатъчни, за да покажат към какво.Интересно ,че всеки път е ял различни неща и не мога да разбера дали е от храна или нещо друго.
  БЛАГОДАРЯ

# 1 293
  • София
Как се прави вибрационен масаж в домашни условия? Simple Smile

# 1 294
Почти нищо от изброеното не яде, с изключение на шоколад и то 1 парченце много рядко,храним го само с пил. месо.
А защо да не правим тестове ,вредно е за него ли ,или не са точни и достатъчни, за да покажат към какво.Интересно ,че всеки път е ял различни неща и не мога да разбера дали е от храна или нещо друго.
  БЛАГОДАРЯ
Избягвайте тестуването по тези поводи... няма да получите достоверен отговор с еднозначна интерпретация.
Водете дневниче с храните-ще ви помогне.

Не само пиле, разбира се. И друг вид месо.
Може такава реакция да получи и от растения, домашни цветя, храна за рибки.

# 1 295
  • София
Бърди,преди време ви писах за петгодишната си дъщеря.При направена ПКК се установи хемоглобин 87.Без допълнителни изследвания и назначиха Малтофер.Пи го около месец и половина-сега хемоглобина е 110.Означава ли това,че дъщеря ми е имала/има желязодефицитна анемия?Според педиатърката-да.Тя реши,че освен ПКК други изследвания не са необходими.В момента стойността на хемоглобина задоволителна ли е?
Благодаря!
Аз лично бих направил пълен контрол.
Не може да се каже така "бързо"...
Нужно е внимание...
Какво означава пълен контрол,какви изследвания да поискам,бихте ли ми обяснил?Според педиатърката щом хемоглобина вече е в норма ,всичко е наред.

# 1 296
Как се прави вибрационен масаж в домашни условия? Simple Smile
Бебето по коремче.
Правим масаж от основите на белите дробчета нагоре с перкусионни по тип движения... много е ефективно.

# 1 297
Бърди,преди време ви писах за петгодишната си дъщеря.При направена ПКК се установи хемоглобин 87.Без допълнителни изследвания и назначиха Малтофер.Пи го около месец и половина-сега хемоглобина е 110.Означава ли това,че дъщеря ми е имала/има желязодефицитна анемия?Според педиатърката-да.Тя реши,че освен ПКК други изследвания не са необходими.В момента стойността на хемоглобина задоволителна ли е?
Благодаря!
Аз лично бих направил пълен контрол.
Не може да се каже така "бързо"...
Нужно е внимание...
Какво означава пълен контрол,какви изследвания да поискам,бихте ли ми обяснил?Според педиатърката щом хемоглобина вече е в норма ,всичко е наред.
*Обща кръвна картина
*серумно желязо, феритин, желязо-свързващ капацитет.

# 1 298
  • София
Обща кръвна картина означава пълна кръвна картина ли?Ако да-тя е наред.

# 1 299
Бърди, отново моля за съвет, добре, че те има тук в този форум...  Hug
До преди 2-3 месеца Виктория пиеше доста вода - по 400-500 и повече мл на ден. Пиеше я от шише с биберон. Когато стана на 2 год. й смених биберона с мек накрайник на Авент. И рязко спря да пие вода. Обясних си го с факта, че просто е била пристрастена към бибата, а не й се е пиело вода. Малко по-късно /месец може би/ отказа и залъгалката, която й беше в устата почти непрекъснато. Сега пие по около 100 гр. течности на ден, пропи и сокчета, които преди въобще не близваше /100 мл мах със сокчетата й се събират/. Обаче аз се притеснявам малко, че не пие достатъчно течности и може да се обезводни. Иначе си е жизнена, тича и играе по цял ден, яде с апетит. Имам ли повод да се притеснявам за това непиене на течности?
Благодаря ти много!

# 1 300
"Детето е с леко виснало рамо..."
->Това да не е брахиална парализа??
Как може да се разбере.Моля ви помогнете.Ако може да ни насочите към лекар в България.

# 1 301
# 1 302
Не-няма повод за притеснения.
Не са необходими "повече" течности.
Ако е жадно ще пие само ...  Simple Smile

# 1 303
Не-няма повод за притеснения.
Не са необходими "повече" течности.
Ако е жадно ще пие само ...  Simple Smile

Благодаря ти отново! Винаги ме успокояваш....  Hug че се бях засилила и изследване за кръвна захар да й правя.  Blush

# 1 304
Обща кръвна картина означава пълна кръвна картина ли?Ако да-тя е наред.
От нея се изчисляват редица индекси... само "добра" не стига...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт