Мнения на Birdie...

• 261 830
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 335
Развитието е добро-може да слагате Олинт 0.05% два, три пъти дневно в нослето. И само това.
Хремата минава за около 6-7 дена.

# 1 336
  • София
Развитието е добро-може да слагате Олинт 0.05% два, три пъти дневно в нослето. И само това.
Хремата минава за около 6-7 дена.
Благодаря
  bouquet

# 1 337
Здравейте.
Преди 2 седмици дъщеря ми на 1г. и 10м. започна да кашля и беше с пресипнал глас. Отидохме на лекар и той постави диагноза Ларингит. Каза, че гърдите са чисти и предписа лечение с Проспан, Коларгол 2%, Перитол 2 пъти по половин лъжичка и Gluconate Lactate.
2-3 дни след началото на лечението кашлицата попремина, но започна да тече бистър секрет от носа. Давах Коларгол 5 дни, но нямаше никакъв ефект и хремата продължи. Продължих с промивки със Стеримар и чак сега в края на втората седмица секретът позасъхна и стана жълто-зелен. Сироп Проспан давах една седмица и го спрях след като видях, че малката спря да кашля. Проблема е, че отново започна да покашля през деня и отвреме-навреме пак и пресипва гласа. Иначе е жизнена, похапва с апетит, спи спокойно нощем.  Забелязала съм, че и друг път хремата продължава около 2-3 седмици и не се повлиява добре от Коларгол. Искам да добавя, че дъщеря ми ходи на ясла от началото на тази година и засега това е третата настинка, която кара.
Как бихте ми препоръчали да действам?
Предварително благодаря за вниманието и ще очаквам Вашия отговор.

# 1 338
Здравейте и от нас!
Отноов ще разчитам на Вашето мнение и съвет.
Днес бяхме на лекар, диагноза - гнойна ангина. Изписаха ни Цифзил. Но както може би си спомняте в групичката на Вики има варицела. Искам да ви питам сега като започнем АБ, ако евентуално сме се заразили с варицелата АБ ще попречили на обрива да избие. Лекарката каза да започвам АБ и евентуално ако излезе някакъв обрив го спирам и й се обаждам.

Моля за вашето мнение.
Благодаря!

# 1 339
Здравейте Birdie! Имам следното питане, преди три дни на синът ми му се появиха малки розови пъпчици в долната част на гръбчето, които на следващия ден се бяха разнесли и по раменцата.Педиатърът ни каза, само като ги погледна, че нещо го е било полазило и по кръвен път са се разнесли в околната област. Изписа ни и едно сиропче, но може ли само "на око" да прецени със сигурност, че и лекарства да ни изписва. Интересува ме, организмът му сам не може ли да се справи?

# 1 340
Здравейте Birdie,
Искам да се консултирам с Вас за кашлицата на дъщеря ми.Тя е на 3,7год и преди 2 месеца имаше пневмония.Лекувахме я с Гентамицин-инж.и Аугментин-6 дни, след това 5дни Бисептол.Пневмонията се откри със снимка,не се чуваше на слушалка.Детето уж се оправи и пак тръгна на градина.Две седмици след това започна да кашля и след 2 дни вдигна температура 38,6.Изписаха и Оспамокс и Бромхексин.Оспамокса го пихме 5дни.Кашлицата уж беше намаляла, но пак се засили.Педиатъра казва, че гърдите са чисти и пием само сироп за кашлица.Температура няма.След 1 седмица прием сменихме сиропа със някакви перлички.Пихме ги също 1 седмица.В момента пие Мукоплант на д-р Тайс вече 8 дни.От вчера започнахме капки Зиртек, хомеопат.таблетки Енгистол,но кашлицата продължава вече цял месец.Днес педиатъра я прегледа и каза ,че дишането и е чисто, но има заден ринит.Спомена нещо и за трета сливица.Кашлицата е предимно сутрин като се събуди и няколко пъти през деня-не е много честа, но ме притеснявя факта, че цял месец не минава.Зълва ми има  астма, а съпругът ми , свекърва ми и свекъра-хроничен бронхит.Има ли някаква връзка м/у техните заболявания и тази кашлица на детето?А то е алергично към Парацетамол и като беше на 8 месеца установиха и алергия към белтък на краве мляко.Сега пие мляко без проблеми.А м/у другото от един месец и даваме Апи херба-хранителна добавка с мащерка и мед.Възможно ли е да е от меда?Но и друг път съм и давала./но не редовно/.А пневмонията дали има връзка с тази кашлица?
Моля за Вашето мнение.

# 1 341
Здравейте.
Преди 2 седмици дъщеря ми на 1г. и 10м. започна да кашля и беше с пресипнал глас. Отидохме на лекар и той постави диагноза Ларингит. Каза, че гърдите са чисти и предписа лечение с Проспан, Коларгол 2%, Перитол 2 пъти по половин лъжичка и Gluconate Lactate.
2-3 дни след началото на лечението кашлицата попремина, но започна да тече бистър секрет от носа. Давах Коларгол 5 дни, но нямаше никакъв ефект и хремата продължи. Продължих с промивки със Стеримар и чак сега в края на втората седмица секретът позасъхна и стана жълто-зелен. Сироп Проспан давах една седмица и го спрях след като видях, че малката спря да кашля. Проблема е, че отново започна да покашля през деня и отвреме-навреме пак и пресипва гласа. Иначе е жизнена, похапва с апетит, спи спокойно нощем.  Забелязала съм, че и друг път хремата продължава около 2-3 седмици и не се повлиява добре от Коларгол. Искам да добавя, че дъщеря ми ходи на ясла от началото на тази година и засега това е третата настинка, която кара.
Как бихте ми препоръчали да действам?
Предварително благодаря за вниманието и ще очаквам Вашия отговор.
Само Стеримар, проследяване.
Нищо друго-аз понякога давам Аериус за 5-6 дена когато има подозрение за алергичен елемент в ринита. Спира нослето-спира и кашлицата...

Не ползвайте този Коларгол-изгаря...
За Клаций за пиене и реч не може да става...

# 1 342
Здравейте и от нас!
Отноов ще разчитам на Вашето мнение и съвет.
Днес бяхме на лекар, диагноза - гнойна ангина. Изписаха ни Цифзил. Но както може би си спомняте в групичката на Вики има варицела. Искам да ви питам сега като започнем АБ, ако евентуално сме се заразили с варицелата АБ ще попречили на обрива да избие. Лекарката каза да започвам АБ и евентуално ако излезе някакъв обрив го спирам и й се обаждам.

Моля за вашето мнение.
Благодаря!
Няма връзка между двете.
Лекувате си ангината независимо от другото.
И не спирате антибиотика заради варицелата.

# 1 343
Здравейте Birdie! Имам следното питане, преди три дни на синът ми му се появиха малки розови пъпчици в долната част на гръбчето, които на следващия ден се бяха разнесли и по раменцата.Педиатърът ни каза, само като ги погледна, че нещо го е било полазило и по кръвен път са се разнесли в околната област. Изписа ни и едно сиропче, но може ли само "на око" да прецени със сигурност, че и лекарства да ни изписва. Интересува ме, организмът му сам не може ли да се справи?
снимки? много трудно е да кажа каквото и да е било за обриви, без да видя...

# 1 344
Всъщност вече започвам да се питам дали е ангина. Бяхме на преглед заради продължаващи вече седмица кашлица и хрема. И се оказа, че има налепи върху сливиците. Бели налепи, аз също ги видях. Но най-странното поне за мен е, че няма температура. Леко повишена е от обичайно, но все още не е минала 37. Винаги съм си мислил, че ангините винаги протичат с висока температура. Възможно ли е да не е ангина?

# 1 345
  • Перник
Здравей!

Много бих искала да чуя твоето мнение за увеличени левкоцити - 15 - при едногодишно дете. Много ли са завишени ?....

Много благодаря предварително

# 1 346
Много ли са завишени ?....

Да.

# 1 347

[/quote]
Привет,
Това е сложен въпрос, защото въпроса е диагностичен.
Обриви след Оспамокс, освен на алергия, може да се дължат и на Епщайн-Бар инфекция-мононуклеоза.
Има значение също и кога спира температурата, и кога се появява обрива, или кога и как се появява обрива по отношение на температурата.

Въпроса е от педиатрично диагностично естество.

[/quote]

благодаря ви за отговора.
с температура 38-39.5 като я сваляше и вдигаше през няколко 4аса по4ти 3 дни, АБ приехме след като я смъкна на 37-37.5 и по-висока не вдигна. зна4и след 3 приема за 24 4аса направи обрива. спряхме АБ и след още 24 4аса обрива се из4исти.
новия обрив, след преглед от джипито, ни каза 4е е алерги4на реакция от нещо /но какво не се знае или най-лесен отговор/ изписа ни, освен ериуса който пиехме и преди това, калциев глюконат-лактат /на който пише 4е е подходящ за деца над 3 год. а ние сме на 9 мес. ???/ и милумил НА /което детето отказа след първата глътка/. но дали от лекарствата и от това 4е отказа и яденето като цяло /яде само кашите и нищо друго/ обрива избледня но стои като плака . джипито каза 4е трябва да запо4не да се 4исти от кра4етата нагоре. май съвсем ви оплетох Simple Smile) дали да съм спокойна не знам, но ако е от храната сега май ще трябва да въвеждам много внимателно всяка една храна /ядеше по4ти вси4ко/.

а за Епщайн-Бар инфекция-мононуклеоза може ли да се направят изследвания и какви са признаците 4е може да е това.
съжалявам 4е нямам възможност да направя снимка.
и ви благодаря за отделеното внимание

# 1 348
Здравейте! Моето бебе е почти на 6 месеца.От няколко дни е със често срещания запек. Давах пюренце от сини сливи,круши но не помага. Помогнах му да се изходи с термометъра, гадничко но му олекна и заспа. Какъв съвет ще ми дадете? Дуфалак може ли да дам и по колко?

# 1 349
Всъщност вече започвам да се питам дали е ангина. Бяхме на преглед заради продължаващи вече седмица кашлица и хрема. И се оказа, че има налепи върху сливиците. Бели налепи, аз също ги видях. Но най-странното поне за мен е, че няма температура. Леко повишена е от обичайно, но все още не е минала 37. Винаги съм си мислил, че ангините винаги протичат с висока температура. Възможно ли е да не е ангина?
Да, възможно е. Температурата не е задължителна.

Общи условия

Активация на акаунт