Мнения на Birdie...

• 261 721
  • 2 044
  •   2
Отговори
# 1 365
Благодаря! А освен кашлица какви са другите симптоми на микоплазмената инфекция?Това да не се получава от много АБ?

# 1 366
@My_Moonka

Не давайте Сумамед на дете на 6.5 месеца!
Дайте Антибиотика разпределен на три дози дневно, а не на две.
Ако Аугментин дава разстройство (както е очаквано) сменете го веднага с друг, по-подходящ, в зависимост от антибиограмата на посявката.
10 дена сумарно е достатъчно Антибиотично лечение-направете посявки на 3-4 ден от началото на лечението за да се убедите че АБ, който сте избрали работи.

Момче ли е?

# 1 367
Привет Birdie,
Ние вече сме и с варицела. Днес избиха първите обриви.
От аптеката ни направиха кашичка. Ето това са съставките: Ji oxydati 60.0; Talci veneti 45.0; glicerim 90.0.; Ag calcis 105.0 (съжелявам, ако не изписвам нещо правилно). Какво Ви е мнението за тази кашичка? Освен нея ни изписаха Фенистил-капки, и метолов спирт.
Зная, че препоръчвате баните. А какво Ви е мнението за диетата?

# 1 368
Благодаря! А освен кашлица какви са другите симптоми на микоплазмената инфекция?Това да не се получава от много АБ?
Упорита кашлица+рентгенологични находки.
Няма връзка с АБ-просто микоплазмената инфекция се лекува по особен начин-повечето АБ не и действат.

# 1 369
Привет Birdie,
Ние вече сме и с варицела. Днес избиха първите обриви.
От аптеката ни направиха кашичка. Ето това са съставките: Ji oxydati 60.0; Talci veneti 45.0; glicerim 90.0.; Ag calcis 105.0 (съжелявам, ако не изписвам нещо правилно). Какво Ви е мнението за тази кашичка? Освен нея ни изписаха Фенистил-капки, и метолов спирт.
Зная, че препоръчвате баните. А какво Ви е мнението за диетата?

Привет,
Никакви диети!!!!!!!!!!!
Само бани-ако намерите трици или пликчета с трици на Авеено->>по-добре.
Не мажем с нищо!!!!!!!!!
Аериус или Зиртек ще са от повече полза за сърбежа.

# 1 370
Извинете ме за невежеството, но какви са тези рентгенологични находки-виждат се на рентген или нещо друго?

# 1 371
да, момче е

# 1 372
@My_Moonka

Ако Аугментин дава разстройство (както е очаквано) сменете го веднага с друг, по-подходящ, в зависимост от антибиограмата на посявката.
10 дена сумарно е достатъчно Антибиотично лечение-направете посявки на 3-4 ден от началото на лечението за да се убедите че АБ, който сте избрали работи.

Момче ли е?
да, момче е

Благодаря за съвет, няма да давам Сумамед и ще потърся утре друг лекар да ни смени Аугментина.  И посявка ще направим.

# 1 373
Извинете ме за невежеството, но какви са тези рентгенологични находки-виждат се на рентген или нещо друго?
Да, виждат се. Но вземаме и кръвни изследвания за подтвърждение.

# 1 374
@My_Moonka

Момче ли е?
да, момче е

Благодаря за съвет, няма да давам Сумамед и ще потърся утре друг лекар да ни смени Аугментина.  И посявка ще направим.
Внимание!
Уроинфекции при момчета на тази възраст са редки:

*може би е грешка посявката, или замърсена-без температура уроинфекции при деца са възможни, но е нетипично.
*ако е сигурно за уроинфекцията ще е нужно да направите набор от изследвания, вкл. и микционна цистео-уретрография.

# 1 375
Благодаря!А бихте ли ми казали какво значи "усилен белодробен рисунък"?

# 1 376
Благодаря!А бихте ли ми казали какво значи "усилен белодробен рисунък"?
Нищо не значи... може да са секрети, може да е инфекция... има и други възможности.

# 1 377
Здравей Birdie  bouquet.Синът ми Мартин в момента е на 7 години.Детето ми се роди със синдактилия на трети и четвърти пръст на ръчичките,втори и трети на крачетата.На възраст1.5 и 2 годинки последователно направихме две операции във Варна за разделянето на пръстчетата.Проблемите започнаха когато мина втората операция,детето не проговаряше и много често падаше.Във Варна детският невролог сложи диагноза хиперкинетичност и моторна алалия,след приема на ноотропил като че ли се пооправиха нещата и детето бавно започна да наваксва речниковия си запас.През 2003 год. отидохме в Пловдив при покойния вече доц.Кръстев той сложи съвсем различна диагноза на детето ми квадрипареза предимно вдясно и мускулна хипотония,детето наистина има много слаби мускули(все още) и ползва предимно лявата си ръка,от детската градина ни пратиха при д-р Чавдаров-той отрече парезата и отново постави диагноза хиперкинетичност,бяхме в клиниката три седмици и след работата със специалисти (логопед и психолог) детето започна  да настига връстниците си,междувременно обаче лекуващата лекарка в клиниката ни обясни че детето наистина има рефлекторна пареза предимно вдясно и става въпрос за ДЦП но е в много лека форма и няма смисъл да се слага като диагноза.Във Варна Марти посещаваше логопедична детска градина и Карин дом,както споменах по рано той бързо напредваше и настигна връстниците си интелектуално,но ползваше предимно лявата си ръка и мускулите продължаваха да са слаби.Дотук добре детето тръгна на училище в първи клас,справяше се чудесно,но след нова година се прояви проблем с лявото оченце не може да го мърда наляво и погледа му се изкривява леко,скенера на главния мозък не потвърди нищо и се върнахме на старите съмнения за ДЦП до този черен за нас четвъртък в който направихме ядрено магнитен резонанс под пълна упойка и откриха тумор с кистичка в ствола на мозъка,не мога да цитирам правилно но става въпрос за кистозна компонента,глиален бластом- най вероятно астроцитом 2-3 степен.В момента съпругът ми с детето са в София и утре ще търсим проф.Брусарски.Най лошото  е че ренгеноложката която разчете резонанса твърди че детето е отдавна с този тумор,а лекуващия невролог се изказа че може да се е появил още по време на вътрутробното развитие.Не мога да разбера как така детето ми живее още от раждането си с това нещо и то е причината за всичките проблеми,няма главоболие ,повръщане или припадъци.Бих искала да знам твоето мнение и кои специалисти можеш да ми препоръчаш в Бг.Извинявам се за дългия си постинг.Единствената ми тайна надежда е да не са разчели резонанса правилно.  

# 1 378
Привет,

Скенера и магнитния резонанс са правени през колко време?
Погледнахме ли очни "дъна" от офталмолог?
Можете ли да опишете по-подробно проблемите с лявото око? има ли двойно виждане?
За съжаление, колкото и да искам да Ви препоръчам някого в София, просто не познавам някого... не работя в Бг от 10 години...

# 1 379
Скенера е направен на 20 февруари, а резонанса преди два дена,очните дъна са гледани поне от трима офталмолози,има далекогледство и е парализиран трети очен нерв.Тук във Варна го преглежда невроофталмолог,извинявам се ще се опитам да цитирам диагнозата акомодация по Heil,мисля че беше това.

Общи условия

Активация на акаунт