Мнения на Birdie...

• 261 593
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 635
Може ли да дадем заключение на база на грешно взета проба?
Иначе 100 стойност на хемоглобин е анемия, да.

# 1 636
Здрвайте отново,обръщам се с молба за съвет към Birdie
За трети път излиза стафилоков мехур на дланта на едно и също място,консултирах се с хиляда специалиста и нищо.Бях днес в Анаста и ме посъветваха за антибиотик,но не Augmentin.Моля за съвет и към кого да се обърна
Благодаря предварително  bouquet
За дете ли става въпрос? Simple Smile

# 1 637
За трети път излиза стафилоков мехур на дланта на едно и също място,консултирах се с хиляда специалиста и нищо.Бях днес в Анаста и ме посъветваха за антибиотик,но не Augmentin.Моля за съвет и към кого да се обърна
Да на две годинки е, в бързината и притеснението не съм написала извинете

# 1 638
("...че детето всеки следобяд има Т 37,3/Измерена в дупето е 37,8/,вечер е 37, а сутрин няма-36,8-36,9.")
->>Всички тези стойности са ректални температури, или под мишницата?
В дупето след обяд е 37,8 -т.е. реалната Т е 37,3 нали?
Под мишницата е с 0.8-1 градус по-ниска от ректалната.
37.8 ректална е =36.8 под мишницата.

Birdie, все пак не съм съвсем спокойна.Обикновено Т на дъщеря ми, измерена ректално досега винаги е била от 37,1 до 37,3-когато е здрава...На какво може да се дължи  тази промяна ?
Ректално над 38 е температура.
Ако има такива стойности се търси причина.
Всичко под 38 ректално е без значение дали ще е 37.2 или 37.6. Стига да не е под 36 и над 38.

# 1 639
Да на две годинки е, в бързината и притеснението не съм написала извинете
Защо решихте че е Стафилококов?

# 1 640
Изследваха му титъра,и има 2

# 1 641
Изследваха му титъра,и има 2,имаше съмнение за херпесен,излиза за 3 път на едно и също място
ВИЕ В КАКВО СЕ СЪМНЯВАТЕ
След малко тръгвам към личната да видим ,но ще из4акам вашето мнение преди за купя антибиотика  bouquet

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 17:19 от mama Bobo

# 1 642
("...че детето всеки следобяд има Т 37,3/Измерена в дупето е 37,8/,вечер е 37, а сутрин няма-36,8-36,9.")
->>Всички тези стойности са ректални температури, или под мишницата?
В дупето след обяд е 37,8 -т.е. реалната Т е 37,3 нали?
Под мишницата е с 0.8-1 градус по-ниска от ректалната.
37.8 ректална е =36.8 под мишницата.

Birdie, все пак не съм съвсем спокойна.Обикновено Т на дъщеря ми, измерена ректално досега винаги е била от 37,1 до 37,3-когато е здрава...На какво може да се дължи  тази промяна ?
Ректално над 38 е температура.
Ако има такива стойности се търси причина.
Всичко под 38 ректално е без значение дали ще е 37.2 или 37.6. Стига да не е под 36 и над 38.
Birdie,благодаря ти за отговора!Вече ще го имам в предвид. Grinning

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 19:20 от Dorotea36

# 1 643
Изследваха му титъра,и има 2

Ще изчакам вашето мнение
Благодаря

# 1 644
Простете, за какъв титър става въпрос-с посявка се определят тези неща...

# 1 645
Здравейте Birdie,
ние отидохме при педиатъра и той каза че може от еспумизана така да я боли стомаха и да спрем всичко различно от кърма. Лошото е че не яде и сега си легна гладна Sad Много молитви са през деня за да хапне поне 50 мл Sad и то на 4-5 часа/ даже си мисля че е отслабнала Sad/ В момента в който глътне 2,3 пъти и започва да плаче и да се превива... в петък пак ще отида при педиатъра и не знам какво ще правим. Оказа се че не сме имали температура май а просто ни се е счупил термометъра.
Според вас това кърмаческа стачка ли е?
Възможно ли е да са и харесали сокчетата и пюренцето дето и дадох и сега да отказва да яде мляко ? Възможно ли е да се пропуснат соковетеи да се премине директно на пюре?
Благодаря ви предварително за вниманието.

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 21:11 от pebble

# 1 646
Взеха му кръв от вената и след няколко дни излезе резултата
Стафилолизинов титър 2 AE / ml,при норма 0,4 до 0.8

# 1 647
Здравейте Birdie,
ние отидохме при педиатъра и той каза че може от еспумизана така да я боли стомаха и да спрем всичко различно от кърма. Лошото е че не яде и сега си легна гладна Sad Много молитви са през деня за да хапне поне 50 мл Sad и то на 4-5 часа/ даже си мисля че е отслабнала Sad/ В момента в който глътне 2,3 пъти и започва да плаче и да се превива... в петък пак ще отида при педиатъра и не знам какво ще правим. Оказа се че не сме имали температура май а просто ни се е счупил термометъра.
Според вас това кърмаческа стачка ли е?
Възможно ли е да са и харесали сокчетата и пюренцето дето и дадох и сега да отказва да яде мляко ? Възможно ли е да се пропуснат соковетеи да се премине директно на пюре?
Благодаря ви предварително за вниманието.
Не захранвайте преди 5.5-6 месец!!!!!
Не почвайте със сокове, а с плодово пюре от един плод, когато дойде време за захранването. Въщност избягвайте сокове до 10-11 месечна възраст.
Бих ви предложил да опитате да и дадете Ал110, което е безлактозно мляко и от него няма да има колики, след хранене.
Все пак, оценката на коремна болка при кърмачета и понижен апетит изисква ОГРОМНО внимание...
Уточнете експедитивно има ли детето температура, има ли коремни болки, и ако да, на какво могат да се отдадат...

# 1 648
Стафилококовата инфекция се индентифицира с посявка и типизация на изолираните щамове.
Не ми е ясно за какви титри пишете... простете.
Хуморалния имунитет срещу стафилококова инфекция е несигурен и касае само определени извънклетъчни токсини.

# 1 649
Стафилококовата инфекция се индентифицира с посявка и типизация на изолираните щамове.
Не ми е ясно за какви титри пишете... простете.
Хуморалния имунитет срещу стафилококова инфекция е несигурен и касае само определени извънклетъчни токсини.
Благодаря за вниманието

Общи условия

Активация на акаунт