Имате ли обяснение? Възможно ли точно ние да хващаме най-тежките вируси, а наши приятелчета да лекуват просто хрема по същото време? Въпрос на имунна система ли е? И какво е мнението ви за имуностимулаторите?
Дайте ми някакъв съвет при започването на хрема какво мога да му давам, за да прекратя до тук развитието на болестта?
Съжалявам за многото въпроси, с които Ви засипах, но вече се чудя какво да го правя. Преди месец излекувахме тежък вирус (пихме Аугментин), преди 2 седмици една ангина (Зинат), а ето че сега пак е болен - пак хрема от 2 дни, от днес и силна кашлица, след наколко часа ще го водя на лекар и най-вероятно пак ще ни изпишат антибиотик или ако не днес, то утре когато вдигне температура. И какви изследвания трябва да поискам да му се направят, за да се установи има ли нужда от антибиотик въобще?
Ще съм Ви благодарна ако намерите време и за моите въпроси

Забравих да отбележа, че сливиците му били огромни, предполагам и това е от значение.
Надявам се въпросите ми не звучат наивно и глупаво, но аз самата боледувам изключително рядко и всички тези хреми, кашлици, антибиотици, както и същността на този вид заболявания са ми много далечни и необясними (поне засега)
Дали да не изчакате повече време, макар и с температура? Нужно е повече търпение и изчакване, мисля.
Би било добре да направите:
*изследване на серумно желязо, феритин, ЖСК и обща кръвна картина с оглед желязо-недоимъчна анемия.
*фарингеален и носен секрет? Стрептококово носителство? Стафилокок?