Мнения на Birdie...

• 262 306
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 905
Здравейте Birdie, бих желала да се възползвам и аз от възможността да Ви задам някои въпроси. Синът ми е на 2 години, но често боледува и според педиатъра ни винаги е нещо сложно и го лекуваме с антибиотик. Говоря, че досега сме нямали само хрема примерно, която да е минала без повече усложнения. Винаги се започва с хрема, след 2-3 дена започва и кашлица (много силна, суха и в минутата поне 3 силни прокашляния), на следващият ден температура. Тогава вклучваме антибиотик по решение на педитъра (без антибиограма). И така всеки път. Просто кихне ли и вече знам какво се започва.
Имате ли обяснение? Възможно ли точно ние да хващаме най-тежките вируси, а наши приятелчета да лекуват просто хрема по същото време? Въпрос на имунна система ли е? И какво е мнението ви за имуностимулаторите?
Дайте ми някакъв съвет при започването на хрема какво мога да му давам, за да прекратя до тук развитието на болестта?
Съжалявам за многото въпроси, с които Ви засипах, но вече се чудя какво да го правя. Преди месец излекувахме тежък вирус (пихме Аугментин), преди 2 седмици една ангина (Зинат), а ето че сега пак е болен - пак хрема от 2 дни, от днес и силна кашлица, след наколко часа ще го водя на лекар и най-вероятно пак ще ни изпишат антибиотик или ако не днес, то утре когато вдигне температура. И какви изследвания трябва да поискам да му се направят, за да се установи има ли нужда от антибиотик въобще?
Ще съм Ви благодарна ако намерите време и за моите въпроси Praynig
Забравих да отбележа, че сливиците му били огромни, предполагам и това е от значение.
Надявам се въпросите ми не звучат наивно и глупаво, но аз самата боледувам изключително рядко и всички тези хреми, кашлици, антибиотици, както и същността на този вид заболявания са ми много далечни и необясними (поне засега)
Дали не са вирусни тези неща?
Дали да не изчакате повече време, макар и с температура? Нужно е повече търпение и изчакване, мисля.
Би било добре да направите:
*изследване на серумно желязо, феритин, ЖСК и обща кръвна картина с оглед желязо-недоимъчна анемия.
*фарингеален и носен секрет? Стрептококово носителство? Стафилокок?

# 1 906
Birdie,здравей

Ако имаш време ,може ли да ми отговориш на моя въпрос:Моят син е на 1г. и 6мес.Кашля често,когато се измори.Примерно много тича и после кашля продължително.Ако може да ми кажеш какви изследвания трябва да направя. Нашата лекарка много не ми обръща внимание,но мен ме притеснява тази кашлица,защото е дълбока,а и хората като го чуят си мислят ,че е болен и бягат от нас.
Мерси ,предварително   bouquet
Привет,
Внимание!
Това са астматични феномени (или такива на астматичен бронхит) (освен ако не се касае за по-долу изброените неща).
Нужно е:
*изключване на хронична белодробна инфекция или нелекувана/неадекватно лекувана.
*изследване за "трета сливица"
*внимателна оценка за синузит->>има, или няма наличен такъв.

След всичко това, и ако се изключат тези неща, е нужен курс с Фликсотайд.
НЕ 3 месеца, а около 10-15 дена до стабилизиране на състоянието.

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 22:34 от Birdie

# 1 907
  • София
Благодаря ти, Birdie!
Разбира се, че от разстояние не може да се поставя диагноза, но все пак мнението ти ми беше много полезно. В критични ситуации колебанията на майките са огромни.
Чудя ти се, как намираш време да се справяш с всичко?!!!

# 1 908
  • Варна
Цитат
Дали не са вирусни тези неща?
Дали да не изчакате повече време, макар и с температура? Нужно е повече търпение и изчакване, мисля.
Би било добре да направите:
*изследване на серумно желязо, феритин, ЖСК и обща кръвна картина с оглед желязо-недоимъчна анемия.
*фарингеален и носен секрет? Стрептококово носителство? Стафилокок?

Благодаря Ви, Birdie   bouquet
Стафилокок до преди 8 месеца нямаше, баща му има и сме го изследвали. Но ще проверим пак и за стрептокок ще направим посявка. Следобеда сме на УНГ специалист, тъй като сливиците му са станали по-големи от всякога и дишането му е много затруднено.
А какво е мнението Ви за имуностимулаторите? Смятате ли ги за необходими за засилване имунитета на едно често боледуващо дете или препоръчвате по скоро да не се използват?

# 1 909
Никога не съм ползвал "имуностимулатори".
Не вярвам че изобщо работят.

# 1 910
  • Варна
Никога не съм ползвал "имуностимулатори".
Не вярвам че изобщо работят.
Още веднъж благодаря за изказаното Ви мнение smile3525

# 1 911
Здравей,Birdie,искам да помоля за мнението ти за лечението на следния проблем:Позиви за често уриниране,без болка и температура.Диагноза цистит,правени изследвания на урина-според личния лекар добри.Лечение с бисептол и Неуренал без особен резултат.След това предписан Ципрофлоксацин за 14 дни.След него отшумяха симптомите.После пак започнаха да се появяват.Направена посявка от влагалищен секрет,която показва комплекси от еctopia colli uteii.Дано вярно го написах.Сега предписан Flagil.Дали цистита може да е предизвикан от друго възпаление.Благодаря предварително!

# 1 912
За дете ли става въпрос?

# 1 913
# 1 914
здарвейте Бърди Hug
искам да ви питам имали и най малък риск при летене със самолет на бебе-нещо за налягането и разредения въздух съм чела ,но сега немога да се сетя къде newsm78
благодаря предварително  bouquet

# 1 915
здарвейте Бърди Hug
искам да ви питам имали и най малък риск при летене със самолет на бебе-нещо за налягането и разредения въздух съм чела ,но сега немога да се сетя къде newsm78
Не-няма риск.
Само да вземете течност (АМ, например) или да го кърмите при излитане и/или кацане, за да се изравнява налягането в средното ухо. И да не е с биберон по време на полета.

# 1 916
Здравей Бърди,
питах те вече на лични ,но реших да пиша и тук ......
Искам да те попитам нормални ли са тези изследвания?Сина ни е на 1год и 2 месеца :

HGB ( Хемоглобин ) 113g/L     

RBC ( Еритроцити ) 4.32T/L   

HCT ( Хематокрит ) 0.35L/L     

WBC ( Левкоцити ) 11.0G/L     

MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 328g/l

MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 26.3pg

MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 80.0fL

PLT ( Тромбоцити ) 198G/L

MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 9.7fL

RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 13.0% 

LYMF ( Лимфоцити - бр ) 7.1G/L              0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )

GRAN ( Гранулоцити - бр. ) 3.1G/L          1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )

MID ( Междинни /по обем/клетки - бр.) 0.8G/L 

LYMF% ( Лимфоцити - % ) 65.2%            20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )

GRAN% ( Гранулоцити - % ) 28.2%         30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )

MID% ( Междинни /по обем/ клетки - % ) 6.6% 

СУЕ 12
 mm/h М до 18 ( Ж до 25 ) Деца до 12

Благодаря ти предварително . Може и да изглежда не толкова важо ,но за мен е .Моля за мнение ....

# 1 917
Не мога да тълкувам цифри, без да имам информация за детето.
Затова и не писах.
Знам че е важно за Вас, но и за мен също... Simple Smile

# 1 918
здарвейте Бърди Hug
Не-няма риск.
Само да вземете течност (АМ, например) или да го кърмите при излитане и/или кацане, за да се изравнява налягането в средното ухо. И да не е с биберон по време на полета.
много благодаря  bouquet

# 1 919
  • София
Тази сутрин пуснахме нови изследвания. Ще чакаме резултатите към петък.Днес отново е на градина след 3-месечно отсъствие и дано вече бъде здрав.
И малко страничен въпрос.  По празниците попрекали с яйцата.Забелязвам обилно зачервяване около дупето му, спи доста неспокойно а и голямо "бърборене" е в стомахчето му, възможно ли е да е алергична реакция.   Нали и без това сме алергични (не, че знаем към какво де  ) И ако може да попитам... от Септември до сега пием Сингулер. Като бяхме в Трявна в санаториума ни препоръчаха да го спрем или заменим с Флексотид защото според тях много дълго време го пие. Вашето мнение по това? И...Благодаря!

Привет отново Birdie  Simple Smile
Копирам това от предишен постинг, че нещо не срещнах отговор на него.  Embarassed
А сега да кажа, че и резултатите вече са готови от новите изследвания на гърления секрет - няма нищо!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт