Отговори
# 300
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз имам рецепта за сьомга, печена във фурна - https://m.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2354-marinovana-sioomga-na-furna
Хубава става така.

# 301
Лан, ти ме подсети от колко време не съм се сещала за скумрия в доматен сос на фурна.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 22:47 от Clo - Camille

# 302
О, Кло, не я панирай сьомгата.
У дома я правим и в еъф фраера и в тигана. Сол, пипер и кафява захар.

# 303
Сьомгата не се панира! Загряваш грил тигана, ръсваш малко сол и слагаш сьомгата с кожата надолу. Като се запече - обръщаш от другата страна. Ако се прави панировка става много мазна и накъртва.

# 304
Ре беше писала за печена в ер фраера, с хрупкава коричка.

# 305
Замислих се над израза "Отивам да бодна една скумрия" .....

# 306
  • Пловдив
Хич не ми е на акъл, че е Никулден Thinking А да, имаме осолен одрински турук Grinning  ще минем с това.

# 307
Аз си имам именник вкъщи, ама ще видя и зор, защото за сряда следобед ме планираха за манипулация при ревматолога. Та първо пункцията, след това на масата аху и иху.

# 308
Шаран ми се яде, но не ми се пържи. Имам пъстърва, сигурно тя ще е - традиционно с лимон, масло и розмарин във фурната. А може и във фраера.

Какво е турук, Мисте?

# 309
  • София
Паламуд.

# 310
Ние сме на боб с пушени ребра тази вечер. И утре вечер сигурно, че само аз хапнах малко и дребната - още по-малко.

Подсетихте ме, че взех онзи ден едни замразени лавраци, та ще хвана утре да ги извадя.

# 311
Ули, защо захар?

# 312
Такава рецепта беше намерил ММ преди години и оттогава така я прави.  По скандинавски тертип май беше. Хареса ни така и си остана.
Но и откакто гони космически цени, рядко купуваме.

# 313
  • София
Как по-точно я правите във фраера? Овалва се в подправки (и захарта) и се слага вътре? На колко и за колко?

# 314
Бъръльо, питах тъкмо. На около 190° я прави, евентуално накрая малко вдига за запичане. Но ММ мери вътрешната температура и се ориентира по нея.
Каза, че над 60 навсякъде е ок и готова.

Иначе, да, с подправките в еър фраера.

Общи условия

Активация на акаунт