Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 81 960
  • 748
  •   3
Отговори
# 330
Честита Нова Година, момичета и момчета! Бъдете здрави, щастливи и парфюмни задоволени, и не само….
За мен Guidance е революционен аромат, нищо подобно не е излизало на пазара. Искам го страстно!

# 331
Честита Нова година и от мен! Нека продължаваме да се срещаме в тази красива и вдъхновяваща тема! Общуването с вас тук внася магия в ежедневието ми.

# 332
Честита Нова Година , много щастлива да бъде! Heart

Аз нещо съм се засилила да поръчвам на сляпо и ще помоля за малко мнение -колебая се между Туберозаата на Нишан и The Merchant Of Venice Arabesque?

# 333
Здравейте и честита Нова година на всички в темата, бъдете здрави и новата година да ви изненада с красиви ароматни моменти.

По повод Burberry Goddess - доста положителни коментари прочетох за него при лансирането му, вкл. във Fragrantica и си го самоподарих за коледните празниците, но за момента съм леко разочарована и високо място в класацията по-скоро ме учудва. Красива ванилия и лавандулата (към която имам резерви що се касае до парфюми) се връзва чудесно, но не бих казала, че е особено оригинален парфюм, а и откъм издръжливост съм доста разочарована. Ще го поразнося още, може би по-топлото време ще му помогне да се поразвие по-добре.

Иначе напоследък нося други зимни любимци - By the Fireplace, супер вкусен, уютен и дълготраен, и един парфюм в категорията "old but gold" за мен, който от скоро е в колецията ми - Euphoria на CK.

# 334
Честита нова година! Бъдете много здрави и много сбъднати парфюмни желания през новата година!

Burberry Goddess го тествах набързо в Дъглас един ден и не ме впечатли особено. Хубава ванилия, но с нищо не го запомних.

Аз харесвам Libre като най-много ми допадна Libre intense.
Guidance не съм го тествала, но определено предизвика интереса ми след толкова положителни мнения.

# 335
Честита Новата 2024 година Christmas TreeChampagneNature Star2Sparkling HeartRibbon
Нека донесе нови, желани, мечтани пътувания през парфюмни вселени. Аз съм доволна от класацията на ФР, виждам любимците ми Musc Noir Rose For Her в челната петица, както и Aura Mugler. Гласувах за Dior Homme Intense и не съм изненадана, че спечели. XJ 1861 Naxos Xerjoff е мн добър парфюм, но колкото и да я мъча лавандулата в него, на ММ застава по-добре и като цяло за мен е мъжки Naxos. Bouquet Ideale, както и Black Orchid EДП заслужават повече да са в категорията.
Gris Charnel за пореден път провокира любопитството ми, нищо че не харесвам кардамон, не познавам парфюма, а трябва. Libre Le Parfum и Goddess Burberry, чак пък толкова, и двата са разносени добре, и двата недооценени от мен Simple Smile
Пожелавам си да имам повече време за темата и за размени. Новата година посрещнах с Liquer Charnelle Pierre Guillaume Heart

Всички честитки да се сбъднат!

# 336
  • The Evergreen State
Честита Нова Година парфюмни другарчета! За много години!

Новата Година посрещнах с LVEB Domain De La Rose.

Аз най-много харесвам класацията за дамски парфюм на всички времена. Не знаех че фрагрантика.ру си прави собствена отделна класация. Малко по-традиционни са класираните парфюми в топ десет там за тази класация, познати на всички от 90те. Класирани са и парфюми които вече не са на пазара, за разлика от Фрагрантика.ком. Няма нито един фланкър. Във Фрагрантика.ком в челната десятка са класирани и такива по-модерни, имена от последните пет години на пазара и по-малко, някои от тях фланкъри.
Моето мнение е някъде по средата между .ком и .ру класациите (коментирам само All the time класацията). Като цяло и аз съм традиционалист, но не бих класирала парфюми, които не са вече на пазара. Мисля че в топ десет място имат парфюми, оцелели на проверката на времето, които обаче си присъстват в нашето ежедневие и са обичани и носени от хората.

# 337
  • гр.Пловдив
Цитат
Аз най-много харесвам класацията за дамски парфюм на всички времена.

Може ли да се види някъде тази класация-много ми е любопитно?Flowers Tulip

# 338
  • The Evergreen State
Идете на сайта на Фрагрантика на главната страница ще видите резултатите от класациите.

# 339
Честита Нова година, момичета! Здрава, безгрижна и благоуханна година ви желая!

С малки изключения, парфюмите от топ 10 на читателите на Фрагрантика мога да ги тествам на няколко места в града ни, докато високо оценения от вас и от екипа им Guidance - едва на няколко места в столицата.

Под елхата имах Burberry Goddess. Знаех, че ме очаква уютна вкусна зимна ванилия с нотки успокояваща лавандула.  Знаех, че върху кожата ми не е траен, но го исках и не съжалявам. Прекрасен ежедневен аромат за студените месеци. Е, не е уау, за експерти и по-изтънчени нослета може да е скучен.Smirk

# 340
https://www.fragrantica.com/news/FRAGRANTICA-Readers-Choice-AWAR … INNERS-19526.html

Парфюмните награди на Фрагрантика за 2023 - с гласуване от потребителите.
Какво е мнението ви за победителя? Вече втора година, а 2021 г. е бил от същата серия на първо място.
Не се изненадвам, че за пореден път YSL Libre е на първо място. Имах оригиналния Libre, но бързо го подарих,защото бе прекалено масов аромат. YSL умеят да разработват ценово достъпни и интересни аромати, в същото време с добра трайност.

Лично на мен не ми допада версията от 2022 Libre Le Parfum, заради лавандулата, но много приятелки са луди по оригиналния и този аромат.
Извинявам се, ако въпроса е личен, но кои са вашите непреходни и кои - най-нови парфюмни любимци?
нямам непреходни любимци. По принцип избирам парфюма за деня според емоциите, не спрямо сезон и аутфит.
Любимите ми парфюми, които нося през тази година са: FM - en passant & eua de magnolia. Byredo - la tulipe. Amouage - Guidance.
За коледа получих TF - Fucking Fabulous, не беше любов от първо пръскане, ама ми е най-новият парфюмен любимец.
Голяма част от изброените ги е избирал мъжът ми, той има нос за парфюми и ме нацелва прекрасно, сега съм бременна и за мой късмет вече 8 месеца и аз се радвам на изключително обоняние.

# 341
Честита Нова Година на всички ! Искам да си купя сладък и шлейфов парфюм и ми е нужна помощ… колебая се между Jean Paul Gaultier La belle и Scandal..или нещо друго..

# 342
За много години, скъпи съфорумци!
Исках да ви питам, какво мислите за сайта fragrance.bg? Вчера реших да рискувам и си поръчах тестер на Tom Ford Bitter Peach на стойност 113лв. Като парфюмът попринцип струва 670лв. Мислите ли, че са читави там парфюмите и някой поръчвал ли е оттам?

# 343
Исках да ви питам, какво мислите за сайта fragrance.bg? Вчера реших да рискувам и си поръчах тестер на Tom Ford Bitter Peach на стойност 113лв. Като парфюмът попринцип струва 670лв. Мислите ли, че са читави там парфюмите и някой поръчвал ли е оттам?
Ментета отвсякъде. Пийте една студена вода и внимавайте следващия път с поръчките.

# 344
  • Пловдив

Не, не мислим, че са читави. След като сте се решили, рискът е за Ваша сметка, в първия пост на темата Изпитани сайтове  има пространен списък на проверените сайтове.

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 22:26 от Мей Уон

Общи условия

Активация на акаунт