Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 81 904
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Няма бранд, който избягвам напълно - бих пробвала всичко. Най-лоши реакции досега съм имала към Francesca Bianchi - успях да тествам почти всичките. Миришат ми изключително неприятно, потно, мръсно. Може на кожа да е различно, но не исках да стигам до там

Със Шанел също съм скарана - прекалено чисти, сапунени, алдехидни. Коко и Коко Ноар харесвам, но не са за мен засега

Zoologist е бранд към който нямам интерес. Обичам животни, но самата концепция на бранда ми е странен и леко префърцунен. Някои от тях ми звучат направо гнусни (T-Rex??). Бях пробвала два, които са по-стандартни откъм нотки но не ме очароваха

# 586
И аз съм капризна и много предубедена към марки, около които се вдига шум и от нишови са станали масови. За мен истинският нишов парфюм е провокация и оригиналност в бутилка. Имам много скромен опит с изброените популярни, но пробвани само по един Chanel, Xerjoff, Initio, PdM, Frederick Malle, Amouage, Killian - нищо не ми допадна.
Единственият парфюм, който в началото не харесах, но после започнах да нося често, е Galop d'Hermes. Ужасна миризлива кожа с кисели дюли, но толкова да ми върви с него - чак е невероятно. Като в поверието - стъпил ли в л**но, на пари е, че и моето с Галоп е същото.
Днес имах много приятна кратка парфюмна среща с размяна и си избрах Armani Code. Много фин, комфортен и спокоен парфюм, нищо, че не е нито нов, нито уау-бенг-колко съм скъпа и вървежна. Бройката я намалих на точно 9 шишета.

# 587
Xerjoff e просто достъпен бранд, иначе чо мое мнение са доста деривативни и много скучни... Да не се обиждат феновете....като си гледам колекцията имам най много на Килиън, Мемо и Герлен. Но не всички определено. Има брандове, които не харесвам на себе си, например Амуаж, не ме вълнуват  БДК, на Аткинсън всички ми харесват, но не достатъчно, че да си ги взема. .... От повечето след пътвоначалния ентусиазъм ми харесва по един.

# 588
Мале, не искам да създавам полемика, ама как достъпен бранд... нишът не е много достъпен за доста хора.

# 589
Имам предвид, че се предлага на повече места и може да св пробва , включително и по групите непрекъснато валят отливки, оферти, бутилки.... за сметка на други брандове, които изобщо ги няма тук, съответно са непознати, а Xerjoff имат много силно присъствие навсякъде, не само в България...

# 590
Разбирам, да, така съм съгласна.

# 591
Serge Lutens е моята анти марка. Нищо не ми харесва и направо ме депресират.

# 592
По повод началните нотки в Амуаж.
Отивам на фризьор, приготвям се и понеже фризьорката ми е приятелка и си говорим за новости в парфюми и гримове, се напръсквам и приготвям да и нося новия ми Overture Amouage.
Мъжът ми влиза в хола и пита “Баща ти ли донесе ракия?”
Казвам, “не защо”? Мъжът ми не пие ракия, аз също въобще. Използвам я за битови нужди.
Казвам му,” а това е Амуажа, той има ракия с ябълки, много натуралистични.”
Той “да, наистина”.😃
После ходих да го питам да не мириша още на ракия, да се излагам, но вече беше изпита хахахаахах.

# 593
  • виртуално
Как се разделяте с парфюмите?
Чувствам се затрупана, от толкова налични всяка сутрин посягам все към няколкото любими, а сърце не ми дава да се разделя с останалите.
Успях от 122 да ги докарам до 84 и зациклих ... повечено вече са спрени и няма да мога да ги намеря отново, а реално някои ги ползвам веднъж годишно

# 594
Подарявам, които не ми харесват и няма да нося.

# 595
И аз подарявам много често, имам около 7,8 парфюма и са ми много.

# 596
Не се разделям или много рядко.
Но много внимателно и дълго обмислям какво да прибера в срамната бройка. Ако ще без пари да ги дават, не ме вълнува. Искам ли нещо, то обикновено е много скъпо и мога да го чакам години, за да дойде точния момент.
Подарявам на близки хора и те много се радват.
Давам на децата ми да пръскат без ограничения и без това никога няма да свършат.

# 597
  • Враца
Подарявам ги.
А, старите и спрени си ги пазя.
Един път в годината да е, ама прище ли ми се нещо,
предпочитам да си го имам.
В момента имам 50 бройки.

# 598
  • виртуално
Подарявам, които не ми харесват и няма да нося.
Нямам проблем да махна тези, които не харесвам.
Проблемът ми е с харесваните, но спрени и рядко използвани

А, старите и спрени си ги пазя.
Един път в годината да е, ама прище ли ми се нещо,предпочитам да си го имам.
В момента имам 50 бройки.
50 ми е целта за момента, но е трудно постижима
Щом разкарах и 2бр Alien от колекцията е явно , че съм на правилния път ... но отнема време

# 599
И аз подарявам. Имам няколко дами в семейството, които не отказват нищо Smiley

Нямам анти марка аз. Пробвам всичко което предизвика интерес. Има няколко марки, на които харесвам по 1-2 парфюма и такива, от които до сега не съм харесала нищо, но съм и пробвала малко, така че не мога да зачеркна изцяло марката.
Иначе най-много бутилки имам на Tom Ford, Guerlain и Lancome от общо около 40 цели шишета. Гледам да не трупам огромна колекция, аз и тези които имам не мога да изпръскам. Вече наблягам на мостри. От тях имам над 100 вече. За протокола, не съм парфюман от отдавна. До преди 4-5 години имах 2-3-5 парфюма, а преди това по 1 от дъжд на вятър.

Общи условия

Активация на акаунт