Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 81 891
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Aз обожавам sunshine , за мен е като щастие в бутилка.

# 616
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз в момента имам само 2 парфюма, които се продават в Бюти зоун, всичко друго се води ниш или ексклузив. Всъщност това изобщо няма значение за мен, купувам и нося каквото ме вълнува и ми е интересно. Другото е, че аз парфюми не пазя, пръскам си ги и освобождавам място като свършат. Парфюмите, от които съм изхвърлила по 8-9-10 празни бутилки не са ниш - Номад и Градините на Hermеs. Всъщност Градините са нещо, без което не оставам никога и пръскаме двамата с мъжа ми през летните месеци. Номад си го взимах в 30 или 50 мл, за да си го нося в чантата и да си го подновявам. Сега с нишовите аромати забелязвам, че спрях да подновявам - пръскам сутрин и това е.

# 617
Ниш е много разводнено понятие и май за всеки означава различно нещо.
Ниш, до колкото знам,  се водят тези, кото са продукт на фирма произвеждаща само парфюмерия. Дали ги има в МОЛ-а или не, не е от значение.

# 618
  • The Evergreen State
Ниш в Мола за мен е оксиморон, в Уикипедия има добро определение на термина.

# 619
В една книжка, която чета в момента, това е определението за ниш:

# 620
  • The Evergreen State
Ооо Вики благодаря много, научих нещо ново.
Тук Мола е най-посещаваното място от всички и малки и големи, трафика е невероятен и аз реших че нещо стъпи ли в Мола става масово достъпно. Не си дадох сметка обаче, че от Мол до Мол има разлика, напълно е възможно на други места да няма този достъп до някои марки които коментирах по-горе.

Но пак си е голяма каша, сега погледнах на сайта на Nishane, имат 26 врати в Щатите, май вече не са ниш?! ThinkingSmirkLaughing

Охоо сега проверих и за много други, май повечето от това което смятаме за ниш тук ще се окаже че не е SmileSmiley

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 11:08 от Athena

# 621
Simple Smile е то всеки щат се брои за отделна държава. Не са превишили бройката по тази логика Simple Smile
Парфюм за деня - The Modernist. Ниш, та дрънка, с концепция, раритет, едва ли създателят му ще произведе отново него и двете му "братчета".

# 622
Аз не смятам ,че има токова значение самата терминология, нещата се променят ,времената се менят , nishane само в един квартал на Истанбул се сещам да ги има на 5-6 места.

# 623
  • виртуално
Да са живи и здрави Елинор, че за пореден път ме спасяват от поръчки на сляпо ....
Привлечена от шишетата отидох да пробвам на спокойствие The Merchant of Venice , според описанието във фрагрантика се бях насочила твърдо към Andalusian Soul. Добре, че не стрелях ... след първите 2-3 мин стана един моно амбров аромат, без никакво развитие и сила.
Втори опит с Red Potion ... наистина наподобява BR или по-точно Burberry Her  , защото ги нямаше болниците и бинтовете, но два еднакви не ми трябват.
Трети опит Mandarin Carnival и тук вече неочаквано се влюбих. Знам, че е за лятото и че сигурно ще има намаления, но не издържах и го купих. Началото при мен е като Ninfeo Mio , след това зеленината утихва и се появяват едни сочни мандарини, върху подложка от нероли ... а шишето е произведение на изкуството.

# 624
За мен Ниш са парфюми на брандове, които правят само това. Обикновено имат някоя по- особена нотка, та дори да ги има в мол, не са като да си купиш бърбъри или Диор и не всеки ще ги хареса.  Също така някои дизайнерски според мен като Thierry mugler клонят към Ниш, а някои Ниш към дизайнерски. За мен парфюмът трябва да ми носи нотка емоция и настроение или като го напръскам, да си представя идеалните облекло, повод и време за парфюма и да искам да го нося. Съответно имам и дизайнерски, и нишови, дори имам някои спрейове за тяло Grinning
В Париж тогава нищо не е нишово. Дори да не е в търговски център, не се сещам за бранд, който да няма магазин съвсем близо до някое метро и лесен като достъп. Grinning Въпреки това, всички там носят narciso Rodríguez, Dior, Lancôme, ysl, byredo, тук- таме и някоя ерба пура, но май този аромат навсякъде е плъзнал и обикновено е реплика Grinning

# 625
  • Бургас
Почитателите на Диор ще се зарадват , идва нова Миска/ Мис Диор/ https://ifragranceofficial.com/perfumes/miss-dior-parfum-2024-di … ZssY98Zr3S6joDWsg Интензивен, доминира жасмин с редки плодови аспекти, обгърнат от дървесни кехлибарени акорди и напоени с нотки на мандарина.Нямам търпение да го пробвам

# 626
Е, нямаше начин да не се напръскам е един от много малкото ниш в колекцията ми Amouage Interlude Woman.

Candy_girl, така се чувствам и аз, благодарна съм и за малкото ниш който познавам. Темата ми е била винаги полезна, тук момичетата са страхотни, помагали са ми много винаги когато съм имала нужда от допитване съм получавала ценна ориентация. Amouage е една от марките които ме вълнуват, има и други разбира се, последните включвания на Bell с описания на Amouage са ми изключително интересни.
Радвам се, че с нещо съм била полезна. От Odyssey Collection нищо не ме впечатли чак толкова, че да се замисля за покупка, но иначе имам няколко любимци от марката (сред тях има и спрени, доколкото знам), включително Interlude.

# 627
Замислих се за нишовите аромати и примерно за мен аромат с ниш звучене е Womanity. Направо шедьовър.
Или LouLou - с нотката на горящ целофан върху бели цветя, лекия аромат на пластмаса като на куклите от едно време, но с парфюм 😃

И да, хубаво е да ти подарят парфюм 🙂

# 628
  • Бургас
Точно, и аз съм усещала тази пластмасова нота в някои парфюми и ми е напомняла на кукла Барби и по- точно на косата на куклата.Усещам я в Синема.

# 629
Да!
Е сега извадих Cinema-та да си я припомня и точно тази нотка на хубава кукла е чудна

Общи условия

Активация на акаунт