Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 407
  • 873
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,
Може ли за мнения относно и моите резултати. CPR ми е завършен, може би трябват допълнителни някакви изследвания, незнам
Благодаря

# 406
Здравейте! Имам следния въпрос.

При мъж на 29 години, излиза СУЕ 15.
Нормално ли е? Тестът е правен в РАМУС. При тях референтната норма е до 25, но в интернет масово пише, че трябва да е под 15. Да се доверя ли на тяхната норма?

# 407

Нормално ли е? Тестът е правен в РАМУС. При тях референтната норма е до 25, но в интернет масово пише, че трябва да е под 15. Да се доверя ли на тяхната норма?
Много зависи през каква призма се гледа това СУЕ. Така без "гарнитура", не следва да има никакъв проблем с тези стойности.

# 408

Много зависи през каква призма се гледа това СУЕ. Така без "гарнитура", не следва да има никакъв проблем с тези стойности.
Пуснати са и други показатели - ПКК и С-реактивен протеин, но още не са излезли резултатите.

През декември младежът беше леко настинал - кихане, хрема, два-три дни лека температура 37,5 градуса .. това отмина бързо, но все още се оплаква от сухота и болки в гърлото.

# 409
Качете ги като излязат всички, но това са типични зимно-вирусни явления. Едва ли е нещо повече от това.

# 410
Благодаря за отговора. Излезе и C-реактивен протеин - 2,69 mg/l при норма до 5,00 mg/l.

Останалите още не са готови. Ще ги публикувам довечера.

# 411
  • София
Здравейте, бременна съм в 31 г.с. Ще помоля за мнение относно тези изследвания. Благодаря

# 412
Здравейте, бременна съм в 31 г.с. Ще помоля за мнение относно тези изследвания. Благодаря

Изследванията ви са отлични. За пръв път виждам някой с нормално високи нива на вит. Д, какви дози приемате? Добре сте се погрижили за бременността.

Редакция:

Браво и на лабораторията. Е това е една "умна" лаборатория. Погледнах им референтните стойности за вит. Д, за тези, които са по-наблюдателни, са забелязали, че има само долни граница на недостиг и дефицит, няма горна граница! Някой в тази лаборатория мисли трезво!

# 413
Ето пълните изследвания. Бях писала по-рано днес.

Мисля, че са в норма, но СУЕ ми се струва леко повишено (макар, че ако следвам референтните стойности на лабораторията е нормално).

# 414
  • София

Изследванията ви са отлични. За пръв път виждам някой с нормално високи нива на вит. Д, какви дози приемате? Добре сте се погрижили за бременността.

Редакция:

Браво и на лабораторията. Е това е една "умна" лаборатория. Погледнах им референтните стойности за вит. Д, за тези, които са по-наблюдателни, са забелязали, че има само долни граница на недостиг и дефицит, няма горна граница! Някой в тази лаборатория мисли трезво!

Благодаря, лабораторията е на болница Надежда.
Предполагам, че лесно качвам витамин Д от излагане на слънце, защото не пия големи дози. От години суплементирам с дози от по 1000 единици на ден (този за смучене на now foods) и то само от ноември до към април, а поддържам горе долу такива нива.

# 415
Ето пълните изследвания. Бях писала по-рано днес.

Мисля, че са в норма, но СУЕ ми се струва леко повишено (макар, че ако следвам референтните стойности на лабораторията е нормално).
Без забележки, никакви.
Изследвания, когато човек е с настинка, грип, вирус -- не се правят.
____
Благодаря, лабораторията е на болница Надежда.
Предполагам, че лесно качвам витамин Д от излагане на слънце, защото не пия големи дози. От години суплементирам с дози от по 1000 единици на ден (този за смучене на now foods) и то само от ноември до към април, а поддържам горе долу такива нива.
Спадате в тази група от по-малко от 10% от хората в света, на които нивата с вит. Д са добри, без добавки, защото тези 1,000 на ден за няколко месеца в годината нямат сериозно отношение към стойностите ви. Вит. Б12 също е много добър. Може да очаквате напълно безпроблемно раждане. Най-малкото ви го пожелавам.

# 416
  • София
Благодаря, витамин В12 си го пия активно - пак на now foods (метилирана форма, защото съм с mthfr мутация).
А тези ниски стойности на урея и креатинин ме притесниха - за проблем с бъбреците ли говорят, или спадането им е свързано с бременността?

# 417
Изцяло нормални за бременност. Изследванията ви са отлични.
А ако сте с MTHFR, е добре да проследите и Б9, но него сигурно вече сте го изследвали.

# 418
  • София
Изцяло нормални за бременност. Изследванията ви са отлични.
А ако сте с MTHFR, е добре да проследите и Б9, но него сигурно вече сте го изследвали.

Да, В9, В8 и В6 изследвах миналия път и бяха добре, но ги пия през ден.
Благодаря отново за готовността да съдействате.

# 419
Привет,
Дали може да ми помогнете с този резултат. Касае се за жена на 74г.

Общи условия

Активация на акаунт