Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 55 955
  • 873
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Моля и аз за мнение за тези резултати. Направление ще ползвам вече другия месец. Изписаха ми АБ + Дио Ренал детокс . Задържам много вода . Личната каза че с един АБ няма да мина. Съмнявах се за жлъчка и пиех Цинарикс форте , който много ми успокои стомаха. Стана ясно че не е жлъчка, а нещо уринарно. Две кризи имам със силни болки преди три месеца, и някой път когато ям шоколад получавам алергия като копривна треска или когато ми е много топло понякога пак получавам такъв обрив. Пия чай от царевична коса, бяла бреза и корен от глухарче.

[

# 136
Здравейте,

Някой може ли да поясни за левкоцити и лактобацилус? Миналата седмица лекувах кандида албиканс и сега проследявам.

Благодаря.

# 137
Проследявам ЩЖ заради хипофункция. На 50 мкг еутирокс съм. Правих изследвания днес и преди два месеца. Всъщност ме притесняват повишените лимфоцити и СУЕ и сега, и преди два месеца. СУЕ беше 32, лимфоцити % - 41,3. Желязо, ЖСК и феритин добре ли са?
Благодаря предварително!
Бавно отшумяваща инфекция. Железният профил е добър, изследванията общо нормални
---
Здравейте! Моля и аз за мнение за тези резултати. Направление ще ползвам вече другия месец. Изписаха ми АБ + Дио Ренал детокс . Задържам много вода . Личната каза че с един АБ няма да мина. Съмнявах се за жлъчка и пиех Цинарикс форте , който много ми успокои стомаха. Стана ясно че не е жлъчка, а нещо уринарно. Две кризи имам със силни болки преди три месеца, и някой път когато ям шоколад получавам алергия като копривна треска или когато ми е много топло понякога пак получавам такъв обрив. Пия чай от царевична коса, бяла бреза и корен от глухарче.
Не знам за какво пиете антибиотик, но има данни за чернодробно състояние, както и вероятно за камъни в бъбрека. Правена ли ви е ехография? Гастроентеролог и нефролог трябва да ви видят.
---
Здравейте,
Някой може ли да поясни за левкоцити и лактобацилус? Миналата седмица лекувах кандида албиканс и сега проследявам.
Преборили сте я кандидата, вече я няма.

# 138
Цитат
---
Здравейте,
Преборили сте я кандидата, вече я няма.

Да, но левкоцити и лактобацилус?

# 139
Имате ограничено количество левкоцити а лактобацилус нормално населяват вагиналната флора. Няма от какво да се притеснявате

# 140
Здравейте, някой може ли да ми разчете следните резултати.

Жена на 29г.

Жена на 48г.

# 141
Здравейте, някой може ли да ми разчете следните резултати.
За 29г. жена - изследванията са ОК.

За жената на 49г., също ОК, но съветвам да се изследва инсулина и захарта, както и щитовидна жлеза и витамините Б9, Б12 и Д, ако не са проверявани скоро.

# 142
Здравейте,
Ще може ли коментар и по моите изследвания?
Края на октомври се появи някаква болка в малкия таз отзад,към опашната кост.Сякаш с идването на цикъла се появи.Проблемът е че остана и не се влияе от болкоуспокояващи.Започна с температура от рода на 37,1 до и 4,рядко падаше до 36,9.Средата на ноември се появи болка от дясно,сякаш в бъбрека, но постепенно почна този болка да слиза на долу,задържа се там известно време и болката почна да се върти по целия корем,най-вече около пъпа и над него.Бяха посетени уролог, нефролог и гастроентеролог,но никой нищо не успя да установи,за тях нямаше проблем.Само гастроентерологът видя малко течност в таза и ме насочи към гинеколог,който каза,че според него е от спукан фоликул и след цъкъл ще мине.Започна адска болка при натиск на корема.Чак почваше да ми се гади.Повръщане не съм имала.И така на 5ти декември ме приеха в хирургично отделение заради болките и до 9ти ме държаха,като ми вливаха венозно флажил 2х500, натриев хлорид бакстер 3х500 и обезболяващо,мисля че имаше още един антибиотик,но не съм сигурна.Предполагаше се може би апендицит или чревна непроходимост.Но на 9ти буквално дойдоха и казаха не знаем какво ти е,защо те боли и т.н,тръгвай си.От тогава болките при натиск са по-слаби,но си ги има.Имам моменти,в които както ходя и сякаш губя чувствителност в краката и не ги чувствам,за съжаление ми се случва често в последната една седмица.Правих във вторник ямр на малък таз,но нищо не излезе,освен тази течност.Не изчезна след цикъл.Не ме притеснява толкова тази течност,колкото болката по целия корем.Също свалих 6 кг,въпреки че се храня.Апетит не съм губила.Главно се хранех със сладки картофи, бисквити,солети,сухари и извара.
Възможно ли е киста,да причини болка дори нагоре?
Може ли някакъв съвет какво да изследвам още или при какъв лекар да отида?
Притесняват ме повишените показатели,дали е възможно да е от лекарствата в болницата,които ми вливаха или пак да търся причината? Може би пуснах прекалено рано.Ходих при личния,но каза,че това е нищо.

# 143
Многообхватни са оплакванията ви и могат да се причинят от множество състояния. Качете епикризата от болничния престой да се види какво са правили там.
За болката в краката (в зависимост типа), е трябвало да направите ЯМР на лубалните прешлени, а не толкова на малкия таз.
От горните изследвания основно не добър показател е АЛТ, останалите клонят или към норма, или не могат да насочат към конкретен проблем.

# 144
Анамнезата е такава заради пътеката предполагам,защото оплакванията ми бяха единствено силна болка, гадене и температура.Повръщане и неизхождане от дни не е имало.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 16:20 от Sea483

# 145
Всичко е в референтните стойности, а аз се чувствам зле от месец и половина. Силно изтощение, лесна умора и сърцебиене при движение. Кръвното ми е постоянно 100/80 или под тези стойности. Замайване. Липса на апетит и много отслабнах.
С Хашимото съм (високи ТАТ и МАТ)

# 146
Здравейте,
Моля дайте мнение за резултатите ми, направени са на 5тия ден от цикъла. Малко предистория - на 27 години съм и от януари тази година започнах  противозачатъчни Ясмин, назначени от др. Коларов, заради високи нива на андростендион и нисък естроген, но реших да ги прекъсна в началото на октомври поради множеството странични ефекти, от които липса на менструация.  Менструацията ми дойде на 23 ноември, не беше идвала от юли. Следващата менструация настъпи седмица по-рано т.е. на 21 ден, и резултатите са от нея.

# 147
TSH  е високо, недобрата работа на Щитовидната жлеза води до по-висок пролактин...
Изследвайте щитовидните хормони (FT3и FT4) заедно с TSH и антителата ТАТ и МАТ. С тях се консултирайте с ендокринолог.

# 148
Туй последното не го разбрах. Как недобрата работа на щ жл води до висок пролактин?

# 149
Ами при ниски FT3 и FT4 и Хашимото е много често срещан повишения пролактин Наблюдения по мен си и коментирано с ендокринолога, при контролирана хипофункция, пролактина се нормализира. Момичетата в темата за Хашимото споделят аналогични наблюдения.
Като не говорим за много наднормен пролактин и търсене на проблем в хипофизата.

Тук видях високото TSH и повишен, но близо до нормата пролактин, затова предложих да се провери щитовидната жлеза и да се срещне с ендокринолог Hands V

Общи условия

Активация на акаунт