Закупуване на имот на морето

• 1 119
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, с мъжа ми обмисляме закупуване на апартамент на нашето Черноморие, може ли да ми дадете насоки за брокери или някакви групи за имоти, желанието ни е да е без такса поддръжка или ако има да е ниска, и да е област Бургас, Варна ни идва доста далече. Отворена съм и към съвети къде е най-хубаво за закупуване на имот? Ние основно почиваме в Гърция, но там цените са доста високи и затова искаме да си закупим в България

# 1
Не знам какъв ви е бюджета, но в област Бургас са много скъпи имотите. Особено без такса поддръжка. Отделно имате голяма конкуренция от украинците и е много трудно да се вредите за нещо читаво на прилична цена.

# 2
Искате да го купите за да го ползвате само вие за почивка или ще правите бизнес с него?
И двата варианта имаха смисъл преди много, много години...

С парите, които ще изхарчите за да го купите, можете дълги години да посещавате различни дестинации. Сами сметнете за колко време и в колко държави можете да похарчите едни 100 000 евро примерно...

Ако ще правите бизнес - трябва да наемете някой да го менажира, почиства... Ако е в затворен комплекс и го дадете самия комплекс да го менажира - вашият имот ще се отдава последен, първо ще се отдават собствените имоти на комплекса.

Второто съм го работила. Собствениците масово се сърдеха, защо техните имоти стоят празни, брокерът им обещал възвръщаемост до 5-6 години. Joy Ами защото комплексът си имаше собствени помещения, отдава първо тях и АКО се напълни на 100%, чак тогава отдава чуждите.

# 3
За парите които ще дадете да го купите (по сегашните цени) плюс поддръжката ще имате да си ходите на всякакви дестинации по няколко пъти в годината, В момента новото строителство в крайморските градче е в ново изникнали квартали в покрайните на съответното населено място и според мен не си заслужават. Другото което се продава са части от хотели , но там условията са такива ,  че на практика сте на хотел, а не в собствен дом.

# 4
Може да се намери, просто трябва повече търсене.

# 5
Мой познат си купи наскоро в Китен студио в малка кооперация без такса поддръжка. Фирмата беше Топ Ин, строят мисля само в Китен и Приморско, ако ви интересува, потърсете я, имат доста неща. Той го взе изцяло за собствено ползване, без никакви идеи за наеми. Цената беше под 30000 евро на етап малко след основи.

# 6
Мой познат си купи наскоро в Китен студио в малка кооперация без такса поддръжка. Фирмата беше Топ Ин, строят мисля само в Китен и Приморско, ако ви интересува, потърсете я, имат доста неща. Той го взе изцяло за собствено ползване, без никакви идеи за наеми. Цената беше под 30000 евро на етап малко след основи.
За колко квадрата , защото под 1000-1200 на кв.м в Приморксо няма.

# 7
Студио е - една стая, баня, коридор, тераса. Мисля около 900 евро беше.

# 8
Здравейте, като брокер който работи по Северното и Южното Черноморие. Мога да кажа и твърдя, че не всички имоти са с цените на тези в Тоскана. Много голяма част от реалните оферти не стигат до масовите сайтове от където повечето от вас черпят информация. Много от колегите Ви гледат като един комисион и нищо повече. Така че преди имота е важно какъв брокер сте си избрали.

# 9
Студио е - една стая, баня, коридор, тераса. Мисля около 900 евро беше.
Може би ,защото е по-малък и затова цената да е такава.

# 10
Всичко става с много търсене и малко късмет. Може да улучите подходящ имот и без агенция, от обява.

Разбира се, че може човек с парите за имот на морето да си ходи по различни места с години. Но накрая пък няма имот. А с покупка си остава нещо твое. Някои ваканционни имоти стават и за постоянно живеене. Така че има си доста плюсове.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 03:32 от Bеа_2022

# 11
То няма грешно решение, просто идват различни етапи от живота. Като млад ти се обикаля много, като поодъртееш гледаш да си врътнеш ключа и да си влезеш в твоето.

Общи условия

Активация на акаунт