Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 390
  • 873
  •   1
Отговори
# 435
за хив специално най-сигурно е три месеца след контакта да се направи теста.

Ако става дума за жена, най-добре е наистина всичко да се изследва, като се почне с обикновена микробиология и допълнително цервикален секрет  - в геника например има пакет хламидии, микоплазми и уреаплазми. За трихомоназа също има PCR тест, който е най-сигурен.

Ако има съмнение, че човекът може да е носител на ХИВ наистина най-доброто е спешно да се свържете със специалист, защото има мерки, които могат да се вземат своевременно. Ако става дума просто за контакт без предпазни средства, успокойте се и се тествайте последователно за всичко необходимо

# 436
  • Дубай
Здравейте! През декември бях на конизация , която е неуспешна, на хистологията , която е вписана в епикризата  гласи следното:

Ендоцервикална лигавица,пролиферативен ендометриум
Мат. Шийка-Тежък хроничен фоликуларен  цервицит и атипичен плоско инвертен кондилом със суспекция за ангажиране на конус.
Някой по-запознат да ми каже, какво ми е положението и защо се налага реконизация. Имате ли някакви препоръки.

# 437
Здравейте, бихте ли помогнали  с разчитането на тези изследвания? Късае се за жена на 72 години. Благодаря предварително!

# 438

Може ли мнение става въпрос за момиче на 7г с гноен отит лекува се с антибиотик Аугментин и антибиотични капки .Притесняваме много ниските левкоцити утре лекарката ни вика пак да ги обсъдим 😌

# 439
  • 1st floor
Да питам и в тази тема. Sad Моят студент днес е трябвало да отиде за отчитане на Манту,  но са го забавили на изпит и ги е изпуснал. До обяд работят на Сточна гара в София. Какво се прави в такива случаи? Ново Манту в понеделник или вече не става? Утре отчитане някъде евентуално? Трябва му за здравна книжка за работа с храни.

# 440
Здравейте,
Моля ви за коментар на изследванията ми.
На трети ден от МЦ. На 40 съм.
Инсулинът ме втрещи, обикновено съм около и под средна стойност.
Но е ясен червен светофар предвид факта, че около година почнах да трупам кг, които не мога да сваля.
Преди година правих и обременяване с глюкоза и ги гледа ендокринолог, бяха съвсем в норма...

Витамин Д преди 3 месеца изследвах, беше под долна граница, всеки ден взимам 2500 единици, но доста слабо се е вдигнал. Ще увелича дозата.

Благодаря предварително!

# 441
Здравейте, моля за коментар на изследванията ми. На 31 години съм, приемам еутирокс 50 мг. Предстои ми инвитро процедура, притеснявам се дали не ми е висока дозата. Мин година август ми откриха Хашимото ,тсх ми беше 3,5 предписаха ми еутирокс 25 мг, след месец ми го вдигнаха на 50мг и от тогава го приемам. Скоро не съм посещавала ендокринолог, ще се консултирам възможно най-скоро, но ще съм благодарна за мнение.

# 442
Здравейте!
Направила съм си изследвания и бих желала да ги коментирате. На 37 години съм, с 3 деца и тежа 49кг, като винаги съм тежала тези килограми.  Оплакванията са ми акне по челюста и тялото(не тежка форма), лесна умора, изнервеност, лека форма на безсънние,изпотяване, както и изпотяване през нощта седмица преди цикъл. Прикачвам ви файл с резултатите ми. Направени са на 4 ден от МЦ

# 443
Здравейте, консумацията на твърд алкохол 8-9 часа преди изследване на пикочна киселина влияе ли на резултата?

# 444
Здравейте!
Направила съм си изследвания и бих желала да ги коментирате. На 37 години съм, с 3 деца и тежа 49кг, като винаги съм тежала тези килограми.  Оплакванията са ми акне по челюста и тялото(не тежка форма), лесна умора, изнервеност, лека форма на безсънние,изпотяване, както и изпотяване през нощта седмица преди цикъл. Прикачвам ви файл с резултатите ми. Направени са на 4 ден от МЦ
Изследванията ви са добри. Витамин Д обаче, е силно занижен. Вдигнете го.
___
Здравейте, консумацията на твърд алкохол 8-9 часа преди изследване на пикочна киселина влияе ли на резултата?
Почти сигурно ще повлияе. Трябва да има абстиненция на алкохол поне 3,4 дни преди изследване и минимум 12ч непосредствено преди вземането на кръв да е на гладно. Позволява се само вода и лекарства, без които не може.

# 445
Благодаря!

Почти сигурно ще повлияе. Трябва да има абстиненция на алкохол поне 3,4 дни преди изследване и минимум 12ч непосредствено преди вземането на кръв да е на гладно. Позволява се само вода и лекарства, без които не може.
[/quote]

# 446
Много благодаря.
Здравейте!
Изследванията ви са добри. Витамин Д обаче, е силно занижен. Вдигнете го.
___

# 447
Здравейте, бихте ли ми препоръчали схема за приемане на вит.Д ? Взела съм си спрей на БетерЮ Д+К2.

# 448
Здравейте, жена на 27 години съм. Имам въпрос относно менструалния цикъл. Последният път започна с кафеникаво течение, което беше един ден. На следващия ден започна обилно кървене /както обикновено/ и менструацията приключи. По принцип при мен продължава около 4 дни. Преди месец бях на гинеколог и тогава нямаше никакъв проблем с яйчниците и матката, резултатът от цитонамазката е 1ва група. Изследвах щитовидни и полови хормони, които прикачвам. Изследвани са по време на фоликуларната фаза от цикъла. Ще съм благодарна за съвет!

# 449
Здравейте пиша в темите за вит.Д и б-12 но съм разтревожена за стойността на СУЕ...ще изкажете ли мнение. Имам още изследвания ,но не са готови.Има и такова,което ще излезе утре и едно в петък.

Общи условия

Активация на акаунт