Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 647
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Странно ,препоръчва се по 1 на ден!
Някоя мама да приема Биолектра и в какви дози?
На мен ми го предписа АГ преди няколко месеца 2х1, заради крампи в краката и корема. Сега е увеличен на 3х1. На мен ми влияе добре и на перисталтиката.

# 511
  • София
Момичета,някоя сблъсквала ли се е с вагинална кандидоза.В осмия месец съм и имам някакви неразположения,на микробиология излезе Candida albicans...не знам как изобщо се появиха,още чакам лекарката да ми отговори какво правим. Ще съм благодарна да споделите опит.
От миналия месец боря гъбички, първо излезе non albicans, назначиха ми Макмирор, след това на контрола излезе Cand.albicans, лекувах с Гиназол. Другата седмица ще пускам нова конторла. Не се притеснявайте, ще ви назначат някакво лечение. Успех!

# 512
Включвам се и аз с въпрос - някоя със странна пигментация по шията?
Преди 2м ендокриноложката я забеляза на прегледа и каза - нищо страшно, не се притеснявай, пък аз тогава нищо не видях, реших че се е объркала?! Обаче от тая сутрин са абсолютно забележими едни по-тъмни кафяви хоризонтални резки. Ясно е, че са в следствие на целия микс в тялото, но се надявам да се скрият от самосебе си след раждането, защото хич не ми се занимава И с дерматолози. Та, някоя с друго раждане зад гърба си, да сподели опит?

# 513
Момче ли очакваш?
(Имам теория, че такива пигментни петна се появяват с момчета, но още събирам данни в подкрепа 😄)
Много приятелки имаха такива, най- вече по лицето. Според мен е хормонално и ще се изчисти. Но те се мазаха с разни избелващи кремчета и в крайна сметка сега нямат, но не мисля, че е благодарение на кремчетата.

Досега не съм чула мама на момиче да се оплача от такива петна. Но сигурно има.

# 514
Момче ли очакваш?
(Имам теория, че такива пигментни петна се появяват с момчета, но още събирам данни в подкрепа 😄)
Много приятелки имаха такива, най- вече по лицето. Според мен е хормонално и ще се изчисти. Но те се мазаха с разни избелващи кремчета и в крайна сметка сега нямат, но не мисля, че е благодарение на кремчетата.

Досега не съм чула мама на момиче да се оплача от такива петна. Но сигурно има.

Има, ето ме мен. Освен ако след толкова прегледи никой доктор не е видял "инструмент", което би било много притеснително 🤣
Та да, девойка се очаква 🤭

# 515
Их, значииии..... пропадна ми теорията Joy Joy

# 516
И аз имам кафяви петна, ама по гърдите и чакаме девойка Grinning

# 517
А аз - момче и петна нямам! Отиде ти конспирацията..🤭😄😄😄😄😄

# 518

Прави ли специално консултация с дерматолог и мажеш ли с нещо, или лато мен залагаш, че ще се разкарат след някой и друг месец?

# 519
Замина си абсолютно. Joy

Ама да кажа, че не бяха задължителни, а ако има са с момчета бебоци.

# 520
И пигментации и стрии и киселини и всякакви други неразположения през бременността са до организъм и хормонални промени разбира се и това кой организъм как ги понася.Някои жени си имат предразположености към определени проблеми и хормоните ги отключват.Няма никакво значение пола на бебето и дали има коса или е плешиво Grinning

# 521

Прави ли специално консултация с дерматолог и мажеш ли с нещо, или лато мен залагаш, че ще се разкарат след някой и друг месец?
Не, изчаквам да видя какво ще стане след раждането, а и не ми се рискува да мажа с каквото и да е, че през бременността от мазане с всякакви прехвалени ккремове постоянно се изривах...та сега си стоя кротко, търпя си ги, а после, ако не изчезнат, ще ги мисля Grinning

# 522
Привет!
Да колко парацетамол може да приемаме на ден.
Лепнах вирус и покачвам леко температурата и главоболието е отвратително…
Да не споменавам за кашлицата 😵

# 523
Аз се оправих с Инфлуцид -по 1 на всеки час и за 2-3 дни пресече и хрема и кашлица.

# 524
Недей само на парацетамол. Аз бях така и ходих на преглед при АГ-то ,оказа се ,че съм с вирус и бях на антибиотик 5 дни. Отиди до там ,за да ти е спокойно. Иначе може по 4 на ден. Може и Ефизол за кашлицата ,поне при мен беше така.
Привет!
Да колко парацетамол може да приемаме на ден.
Лепнах вирус и покачвам леко температурата и главоболието е отвратително…
Да не споменавам за кашлицата 😵

Общи условия

Активация на акаунт