Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 706
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
и аз бях много подготвена но детето ми има лоша захапка и не захапа дори след консултации . Мучеше само нощно време по сто часа. Денем нямаше шанс да суче . Така че колко си подготвен не значи дали имаш нужда или нямаш нужда. Аз лично не бих изпуснала шанса да се цедя за да поддържам кърмата си докато не намеря решение ако има проблем. Но в моя случая тя прекрасно сучеше с зърната 1 месец но имах нужда да доизчеждам за да не получа мастит и без помпа това нямаше да е реалност.
А да то и аз гледах преди да родя семинари за кърменето, обаче се оказа, че малката също не може да засуче както трябва.  Бебето беше с жълтеница, трябваше да я будя, тя една отпусната. После гледаме с мъжа ми пак и пак видеа, аз плача, той я държи във въздуха, че да направим една от позите... абе получи се. След това пък толкова здраво сучеше и такъв глад го хвана милото, че месец рев и мъки, откъсваше ми парченца от зърното и мазах с едни кремове. 
Иначе ако сметнеш че си за цедене и преливаш - да, но малко колкото да облекчиш (и нали детето няма проблем). Аз направих белята да послушам педиатъра (чета доста това съветвали) и да е след всяко хранене. Затова вече имам едно на ум, само при нужда трябва да се цедя, а не защото някой така е казал! После прекалено много произвеждах мляко и бях тотално изтощена. Когато нормализирах нещата да се пълнят и изпразват, когато се буди бебето (гърдите усещали и запомняли режима на бебето) беше най-спокойното нещо след паниката и болките в началото.

# 436
Бочи е доста запозната и компетентна, аз не смея, а и честно казано не знам толкова добре какво/кога и се доверявам изцяло на лекарката ми. Плюс това вчера проведох с нея един прекрасен разговор след който се чувствам уникално. Каза ми :обещавам ти да родиш много леко, обещавам да водя раждането неусетно, епидурална до последно и ще приложи окситоцин само при нужда. Че ще минем заедно през това и ще ни остане прекрасен спомен и едно здраво детенце🥰♥обожавам я

# 437
Ами ще си правиш разбирасе щом така се чувстваш аз казах че аз просто не бих го правила ако сега ми каже понеже ситуацията с бебето и кг му е гд сходна Simple Smile За това .
Иначе си прави не те разубеждавам в никакъв случай

# 438
Да, разбирам. Не го казах с лошо. Изпих я тази гадост и след малко ще тичам пак към лабораторията. Не е чак толкова гадно колкото съм чувала😅сега остана и да не излезе нищо , че хич не искам да си спирам вафличките🤣

# 439
Момичета, как се справяте с болките в гърба и кръста??? Аз просто вече не мога да си намеря никъде място... гръбнакът ме боли, вчера след лека разходка и кръста ме заболя, просто наистина не знам как да застана и какво да правя, за да облекча напрежението....

# 440
Пробвай да се мачкаш с фоум ролер. Има и упражнения със швейцарска топка в Интернет. Но мисля, че най-много помага раждането 🤣

# 441
И аз съм неприятно изненадана от факта, че макар и вече да мога да си работя от вкъщи, лошото е че не мога да си намеря място изобщо! Мен не ме болят кръст и гръб толкова, колкото мястото между корема и гърдите и имам чувството че не мога да стоя дълго седнала или “прегъната”. 😔

# 442
За помпи те е много индивидуално и докато не се роди повечето и не видите как ще се случват нещата, няма как да се предвиди.
Бях си взела ръчна помпа на медела - ей така, за всеки случай. Оказа се, че имам сериозен проблем и няма как да кърмя ексклузивно Дясната ми гърда е с недоразвити млечни жлези и почти нищо не произвеждал, освен това бях с много тесни канал чета. Наложи се да купя електрическа и след всяко хранене да достимулирам гърдите. И пак не стигаше кърмата, та и дохранвах с АМ. Осем месеца бях постоянно закачена или за бебето, или за помпата. Та случаи всякакви 🤷 Правих консултации с Ася Демирева и тогава тя много ме успокои, защото аз се чувствах ужасно. С това бебе би трябвало да са по-лесни нещата, но ще видим.

За болките в кръста и гърба и аз се чудя какво да правя. Коремът ми е огромен, качила съм 10кг, но имам чувството, че всичко е на корем 🤣 много се измлрявам, задъхвам, а бебочка е толкова силна, че ни спира дъха от ритници.
След обяд сме на последна ФМ и нямам търпение вече

# 443
Ася Демирева е страхотна, благодарение на нея не се отказах от кърменето!
Иначе и при мен от 2 седмици всичко почна да ме наболява и буквално от 3 дни не съм на себе си. Каталясала съм... трудно ставам, клякам, нещо се и разболях за пореден път. Вчера дори почнах да вдигам температура и стигнах до 37.8, но четох какво четох в интернет и до сутринта се нормализирах. Ставах през около 1ч или до тоалетната или гладна, или жадна, или да се обърна на другата страна. Очите ми пареха и предавах богу дух хахах. Имам нужда от сън и мисля на обед да поспя малко. Но си станаха сериозно нещата вече и аз не мога да се позная. Имам киселини, а понякога и болки в гърлото и ги бъркам, смуча Хустагил и горе долу облекчава. Личния отдавна ми каза да си правя гаргара с йод, сол и сода, та вчера, за първи път си направих и ще повтарям явно.

# 444
и аз правих консултации с Ася , и даже на бебемания се видях лично с нея казах и ето чакам второ , ето това гадинче в количката не иска да засуче независимо от опитите ни с теб ( тя засукваше след консултация за 1-2 дена но не ядеше пълноценно ) и точно Ася каза , раждаш виждаш какво става , задължително силиконови зърна в родилното ако пак има проблем докато чакаш час с мен ( 10 тина дни е ) ама като добавим и дните докато се осафериш и разбереш кво става то си сната 2 седмици. И помпаш .
Така че да за помпите е много хаотично но аз смея да твърдя че повече е нужна от колкото не нужна със сигурност Simple Smile

# 445
Сега се връщам от последната ФМ.
Всичко е наред ❤️ Шийката е 38мм, бебето е добре.
В 31гс съм, а шулулката отговаря на 34гс 😄
Вече тежи 2,300кг и е дълга 45см. Въпреки че терминът ми е за 14.02, лекарят препоръча раждането да е в края на януари. Другата седмица ще го обсъдя със следващият АГ.

# 446
Мен също от няколко дни ме боли кръст или може би някакъв нерв се обажда, защото е от кръста към дупето и десния крак. С лежане и почивка се пооправя и така до следващия ден 🤣

Може ли една бърза справка да направим, дами - феритин пуснах днес - 24,6 е т.е. под норма; желязото - 10, в норма. Не бих пила сорбифер, според мен е по-скоро за проследяване (или просто не ми се пие 120тото хапче). Мнения?

И малко от в-к Лична драма - явно съм се ошишила още повече, защото колата ми започна да задира прага откъм мен, като я вадя и прибирам 🥺 верно, тя е и ниска, ама много ме разстрои 🤣

# 447
Сега се връщам от последната ФМ.
Всичко е наред ❤ Шийката е 38мм, бебето е добре.
В 31гс съм, а шулулката отговаря на 34гс 😄
Вече тежи 2,300кг и е дълга 45см. Въпреки че терминът ми е за 14.02, лекарят препоръча раждането да е в края на януари. Другата седмица ще го обсъдя със следващият АГ.

Казаха ли ти защо върви толкова напред? На мен постоянно ли казват че ми и едро бебето и ми филмират. За справка 30+4 - 1810 гр. бебе.

# 448
Lygia с мъжът ми сме много високи. Аз съм 180см, а той е 193см. И в двата рода всички са все дългучи и лекарите взимат предвид нашата физиология. Няма как от два великана да се роди дребно бебе 😄 Синът ми също вървеше едър и накрая се роди в 37+5 с мерки 3,400кг и 52см.

# 449
Момичета, някой от вас поръча ли вече бебешко гнездо? Хвърлила съм око на тези в сайта на Jukki, които са 5в1, но гледам, че има такива, които се ползват и до 18 месеца. Давайте акъл на какво сте се спрели/какво сте взели.

Общи условия

Активация на акаунт