Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 710
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
емиии аз пък не съм съгласнааааа . Моето дете не искаше да засуче и това е доста чест пробоем. Ако нямах помпата още в родилното точно щях да си докарам мастит .Докато стигна до консултант минаха 14 дена ( и помпата беше неотлъчно до мен ) много бебета се раждат и с къси юздички и често грам не могат да засучат. Ако една майка има повече кърма от нужното за бебето пак без да се доизцеди леко след кърмене ще докара мастит , аз имах много кърма и става бучки защото имах повече от нужното а първите 3 месеца се нормира кърмата. Така че ако някой няма тази помпа също неее ок Simple Smile и повечето майки имат проблем с кърменето в началото така че аз съм ЗА помпата от самото начало

# 421
Аз мисля, че навлезнах доста в нещата. То такива безсънни нощи бяха, та съм в много мамешки фейсбук групи. Събрах нужна и ненужна информация, изчетох доста неща и най-вече гледах преди да родя онлайн семинари. Добре, че беше Ковид, за да направят нещо и за хората извън София хахах Smiley Та така де, кое запомних, кое не. Има много видео материали и сега в Youtube.

Иначе в родилното, поне в Стара Загора на едно момиче в моята стая направо почна да й извира млякото. Донесоха й електрическа и до изписването си използва тяхната. Интересно беше при нея, че после хич не й се кърмеше и си спря кърменето, мина на сухите млека. После ми се оплакваше колко пари давали на месец и би й се искало да не се е стряскала, а да си продължи да кърми. Реалано с времето щеше да регулира кърмата, както аз успях (то аз в болницата и 1 капка нямах де). Ние все още 3г по-късно поддържаме връзка с нея и си говорим макар и по-рядко по месинджър и децата се познават.

# 422
  • София
Аз току се изкуша да поръчам помпа и си кажа "нали ще ходиш при Хедра, чакай да ти каже каква". Гледам, че ги намаляват с 20 лв по промоциите - ми ма**ата им, ще си взема ненамалена, ама правилна, след консултацията Simple Smile Дотук знам, че трябва да е електрическа и другото още не съм си го изяснила докрай.

Но пък вече имам поръчани легло и ваничка за къпане. Багажът ми (само моят) за болницата е почти готов по списък, остава да го събера в една чанта.

# 423
Да ,
Всеки ден по едно !!
Някоя мама да приема Биолектра и в какви дози?

# 424
и аз бях много подготвена но детето ми има лоша захапка и не захапа дори след консултации . Мучеше само нощно време по сто часа. Денем нямаше шанс да суче . Така че колко си подготвен не значи дали имаш нужда или нямаш нужда. Аз лично не бих изпуснала шанса да се цедя за да поддържам кърмата си докато не намеря решение ако има проблем. Но в моя случая тя прекрасно сучеше с зърната 1 месец но имах нужда да доизчеждам за да не получа мастит и без помпа това нямаше да е реалност.

# 425

Препоръчвам го !!! Много е хубав !

# 426
Аз взех помпа на черния петък. Не съм залагала на марка, исках да е двойна, да е електрическа и да не давам много пари, за да не ме е яд, ако не я ползвам. Има много хипотези в които е по-добре да я имаш, отколкото да я нямаш, а 80 лв къде не съм ги дала, че за доброто на детето ли да не ги дам? Имам голямо желание да кърмя, ще видим какво ще стане, но ще пробвам всякакви варианти. Ако ще да цедя и да давам от шише, пак за мен ще е някакъв успех.

# 427
Мами имам питане… днес бях на преглед в 29гс+3дни, но бебчо излиза около 31гс😦1700гр го измери АГто и заради това ще се наложи да направя ОГТТ, ясно е че е на гладно, но това значи и без кафе с мляко и захар преди това ли😢

# 428
# 429
Без кафе, без хапчета, аз саже и вода не пия. И е добре да не се движите много из между взимането на кръв.
Мами имам питане… днес бях на преглед в 29гс+3дни, но бебчо излиза около 31гс😦1700гр го измери АГто и заради това ще се наложи да направя ОГТТ, ясно е че е на гладно, но това значи и без кафе с мляко и захар преди това ли😢

# 430
# 431
е това ли е причина за обременяване . моето беше в 29 та 1600 и отговаря на 31.4 дни 😀Много странно

# 432
Явно всеки лекар сам си преценя 😁

# 433
по принцип когато назначават това изследване то е на база голямо бебе примерно но и плюс много околоплодни води и бла бла бал не само дали бебето върви напред . Моето и едното и другото напред върват ама сега не са ми назначили. Ама и да ми назнчи аз в 30 седмица няма да го правя 😀То просто диета и тва е и следене на захарта преди ядене и час след като си ял. То ще раждаме вече егати

# 434
Ами не само това, просто вече много ми тежи, Качила съм само 6кг, бебето върви доста напред, аз й каката я родих доста голяма 3850/54см и каза че е добре да направя за всеки случай

Общи условия

Активация на акаунт